Madformadelskere / Sรธde sager / Dessert / Bagte rabarber med vaniljeis og knas

Bagte rabarber med vaniljeis og knas

Af:

Tina Westergaard Mรธller

Opdateret:

Udgivet:


Denne rabarberdessert bestรฅr af bagte rabarber med vanilje, hjemmelavet vaniljeis og havregrynsknas og smager helt forrygende.

bagte rabarber med vaniljeis og knas pรฅ hvid tallerken.

Flere sรธde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem – Det er ikke spor svรฆrt at lave de forskellige elementer til denne dessert, og den smager af sol og sommer.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Har du rabarber i haven, sรฅ brug endelig dem. Du kan bruge alle slags sorter, men de smรฅ tynde jordbรฆrrabarber har lidt mere sรธdme. Her har jeg kรธbt rabarber i supermarkedet, og det kan du ogsรฅ fint gรธre.

    Vaniljeis – Du kan lave din egen vaniljeis eller kรธbe en liter is hvis du hellere vil det. Find vores opskrift pรฅ vaniljeis her.

    Ristede havregryn – De sprรธde havregryn giver et godt crunch til desserten, og sรฅ smager de virkelig godt.

    Alternative ingredienser

    Andet knas – Hvis du ikke lige vil bruge ristede havregryn, kan du bruge knuste makroner i stedet for.

    Hvordan laver man bagte rabarber med vaniljeis og knas?

    Denne dessert er lige sรฅ nem som den er god!

    1. Fรธrst skal du lave isen hvis du vil lave den selv. Den kan du selvfรธlgelig lave i god tid, sรฅ den er klar i fryseren.
    2. Rabarberne skal bare bages i ovnen sammen med sukker og vanilje. De skal have 20 minutter, og sรฅ skal de kรธle helt ned inden desserten skal anrettes. De kan ogsรฅ med fordel bages dagen fรธr, sรฅ de er klar i kรธleskabet.
    3. De ristede havregryn kan ogsรฅ laves i god tid. Man laver dem ved at smelte smรธr pรฅ en pande, og derefter tilsรฆtte havregryn og sukker. Havregrynene skal ristes ved middel varme i cirka 10 minutter til de er sprรธde og gyldne. Herefter hรฆldes de ud pรฅ bagepapir og kรธler ned.
    4. Desserten anrettes med stykker af bagt rabarber ovenpรฅ et par skefulde knas og sรฅ en kugle vaniljeis.

      Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden.

    Tips og Tricks

    Forbered elementerne pรฅ forhรฅnd – Alle elementer til denne dessert kan laves dagen i forvejen. Isen og havregrynene kan faktisk laves flere dage i forvejen. Sรฅ skal du bare anrette de enkelte elementer lige inden desserten skal serveres.

    Rester – Rester af bagte rabarber og ristede havregryn er skรธnt ovenpรฅ skyr eller havregryn til morgenmaden.

    tallerken med vaniljebagte rabarber, hjemmelavet is og sprรธde sukkerristede havregryn.

    Flere desserter med rabarber

    Er du sulten efter mere? Fรธlg Madformadelskere pรฅ Instagram, Facebook og Pinterest for at fรฅ de nyeste opskrifter!

    bagte rabarber med vaniljeis og knas pรฅ hvid tallerken.
    5 fra 1 stemme

    Bagte rabarber med vaniljeis og knas

    Nem og lรฆkker sommerdessert med ovnbagte rabarber, vaniljeis og sprรธde havregrynsknas. Det er en dessert, der smager skรธnt, og som nemt kan forberedes pรฅ forhรฅnd.
    Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Samlet tid 25 minutter
    Ret Dessert
    Kรธkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 314 kcal

    Ingredienser

    • 4 kugler vaniljeis, hjemmelavet eller kรธbt

    Bagte rabarber

    • 200 g rabarber
    • 1 vaniljestang
    • 80 g rรธrsukker
    • ยฝ dl vand

    Ristede havregryn

    • 25 g smรธr
    • 25 g sukker
    • 100 g havregryn

    Sรฅdan gรธr du

    Bagte rabarber

    • Tรฆnd ovnen pรฅ 200 grader varmluft.
    • Rens rabarberne og skรฆr dem i stykker pรฅ 3-4 cm. Skrab vaniljekornene ud, og bland dem med rรธrsukkeret. Vend herefter rabarberne i sukkerblandingen, og fordel dem i et ovnfast fad. Hรฆld vandet i fadet, og lรฆg ogsรฅ den tomme vaniljestang i.
      200 g rabarber, 1 vaniljestang, 80 g rรธrsukker, ยฝ dl vand
    • Sรฆt fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 min. Lad herefter rabarber kรธle ned, og sรฆt dem pรฅ kรธl indtil servering.

    Ristede havregryn

    • Smelt smรธrret pรฅ en pande ved middel varme, og lad det bruse op.
      25 g smรธr
    • Bland havregryn og sukker sammen, og kom det pรฅ panden. Steg ved middel varme til havregrynene er gyldne og let sprรธde, og hรฆld det sรฅ ud pรฅ et stykke bagepapir, sรฅ det kan kรธle ned. Nรฅr havregrynene er helt kolde, kan de kommes i en tรฆtsluttende bรธtte med lรฅg.
      25 g sukker, 100 g havregryn

    Anretning

    • Anret 5-6 stykker bagt rabarber med 2 skefulde havregrynsknas og en kugle vaniljeis pรฅ hver tallerkener eller i smรฅ skรฅle. Server med det samme.
      4 kugler vaniljeis

    Tips og noter

    1. Vaniljeis – Du kan lave din vaniljeis selv, eller kรธbe en vaniljeis af god kvalitet. Find vores opskrift pรฅ vaniljeis her.
    2. Forberedelse – Du kan nemt lave alle elementer til denne dessert dagen fรธr, sรฅ du bare skal anrette desserten inden servering. Bag dine rabarber og opbevar dem i kรธleskabet, lav isen klar og lav havregrynsknasen og opbevar den i en lufttรฆt beholder indtil det skal bruges.

    Hvad skal du huske til nรฆste gang?



    Ernรฆringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 314kcalKulhydrater: 47gProtein: 3gFedt: 13gMรฆttet fedt: 8gFlerumรฆttet fedt: 1gEnkeltumรฆttet fedt: 3gTransfedt: 0.2gKolesterol: 42mgNatrium: 97mgKalium: 295mgFibre: 2gSukker: 41gA-vitamin: 485IUC-vitamin: 4mgCalcium: 132mgJern: 0.4mg
    Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
    Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. juni 2024 โ€“ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Mรธller Avatar

    En kommentar til “Bagte rabarber med vaniljeis og knas”

    1. 5 stars
      Denne dessert er den perfekte kombination af syrlige rabarber, sรธd fed vaniljeis og en sprรธd havregrynsknas!

      Svar
    5 from 1 vote

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Mรธller
    Rasmus Juul Mรธller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.