Denne rabarberdessert bestรฅr af bagte rabarber med vanilje, hjemmelavet vaniljeis og havregrynsknas og smager helt forrygende.

Flere sรธde sager
Opskriften er god fordi
Nem – Det er ikke spor svรฆrt at lave de forskellige elementer til denne dessert, og den smager af sol og sommer.
Ingrediensnoter
Rabarber – Har du rabarber i haven, sรฅ brug endelig dem. Du kan bruge alle slags sorter, men de smรฅ tynde jordbรฆrrabarber har lidt mere sรธdme. Her har jeg kรธbt rabarber i supermarkedet, og det kan du ogsรฅ fint gรธre.
Vaniljeis – Du kan lave din egen vaniljeis eller kรธbe en liter is hvis du hellere vil det. Find vores opskrift pรฅ vaniljeis her.
Ristede havregryn – De sprรธde havregryn giver et godt crunch til desserten, og sรฅ smager de virkelig godt.
Alternative ingredienser
Andet knas – Hvis du ikke lige vil bruge ristede havregryn, kan du bruge knuste makroner i stedet for.
Hvordan laver man bagte rabarber med vaniljeis og knas?
Denne dessert er lige sรฅ nem som den er god!
- Fรธrst skal du lave isen hvis du vil lave den selv. Den kan du selvfรธlgelig lave i god tid, sรฅ den er klar i fryseren.
- Rabarberne skal bare bages i ovnen sammen med sukker og vanilje. De skal have 20 minutter, og sรฅ skal de kรธle helt ned inden desserten skal anrettes. De kan ogsรฅ med fordel bages dagen fรธr, sรฅ de er klar i kรธleskabet.
- De ristede havregryn kan ogsรฅ laves i god tid. Man laver dem ved at smelte smรธr pรฅ en pande, og derefter tilsรฆtte havregryn og sukker. Havregrynene skal ristes ved middel varme i cirka 10 minutter til de er sprรธde og gyldne. Herefter hรฆldes de ud pรฅ bagepapir og kรธler ned.
- Desserten anrettes med stykker af bagt rabarber ovenpรฅ et par skefulde knas og sรฅ en kugle vaniljeis.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden.
Tips og Tricks
Forbered elementerne pรฅ forhรฅnd – Alle elementer til denne dessert kan laves dagen i forvejen. Isen og havregrynene kan faktisk laves flere dage i forvejen. Sรฅ skal du bare anrette de enkelte elementer lige inden desserten skal serveres.
Rester – Rester af bagte rabarber og ristede havregryn er skรธnt ovenpรฅ skyr eller havregryn til morgenmaden.

Bagte rabarber med vaniljeis og knas
Sรฅdan gรธr du
Bagte rabarber
- Tรฆnd ovnen pรฅ 200 grader varmluft.
- Rens rabarberne og skรฆr dem i stykker pรฅ 3-4 cm. Skrab vaniljekornene ud, og bland dem med rรธrsukkeret. Vend herefter rabarberne i sukkerblandingen, og fordel dem i et ovnfast fad. Hรฆld vandet i fadet, og lรฆg ogsรฅ den tomme vaniljestang i.200 g rabarber, 1 vaniljestang, 80 g rรธrsukker, ยฝ dl vand
- Sรฆt fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 min. Lad herefter rabarber kรธle ned, og sรฆt dem pรฅ kรธl indtil servering.
Ristede havregryn
- Smelt smรธrret pรฅ en pande ved middel varme, og lad det bruse op.25 g smรธr
- Bland havregryn og sukker sammen, og kom det pรฅ panden. Steg ved middel varme til havregrynene er gyldne og let sprรธde, og hรฆld det sรฅ ud pรฅ et stykke bagepapir, sรฅ det kan kรธle ned. Nรฅr havregrynene er helt kolde, kan de kommes i en tรฆtsluttende bรธtte med lรฅg.25 g sukker, 100 g havregryn
Anretning
- Anret 5-6 stykker bagt rabarber med 2 skefulde havregrynsknas og en kugle vaniljeis pรฅ hver tallerkener eller i smรฅ skรฅle. Server med det samme.4 kugler vaniljeis
Tips og noter
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. juni 2024 โ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Denne dessert er den perfekte kombination af syrlige rabarber, sรธd fed vaniljeis og en sprรธd havregrynsknas!