Populært:

Madformadelskere / Alle opskrifter / Bagte rabarber med vaniljeis og knas

Bagte rabarber med vaniljeis og knas

/5

25 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker rabarber her om sommeren, og spiser mange forskellige desserter med dem. Den her rabarberdessert er virkelig nem, og så smager den altså forrygende. Den består af bagte rabarber med vanilje, hjemmelavet vaniljeis og havregrynsknas!

bagte rabarber med vaniljeis og knas på hvid tallerken.

Nem rabarberdessert med is og crunch

Sødt, syrligt, fedme og knas – Denne dessert har alt hvad man kunne ønske sig.

De søde og syrlige bagte rabarber spiller godt sammen med den fede vaniljeis, selvfølgelig helst hjemmelaver, og den sprøde havregrynscrunch.

Det bliver altid ikke meget mere sommer på en tallerken end her.

Vi elsker rabarber, og laver derfor også mange rabarberdesserter. Der skal nemlig ikke så meget til. Som her, 3 enkle elementer, som du kan forberede på forhånd, og så skal du bare anrette tallerkenerne inden servering. Det er da nemt!

tallerken med vaniljebagte rabarber, hjemmelavet is og sprøde sukkerristede havregryn.

Ingrediensnoter

Rabarber – Har du rabarber i haven, så brug endelig dem. Du kan bruge alle slags sorter, men de små tynde jordbærrabarber har lidt mere sødme. Her har jeg købt rabarber i supermarkedet, og det kan du også fint gøre.

Vaniljeis – Du kan lave din egen vaniljeis eller købe en liter is hvis du hellere vil det. Find vores opskrift på vaniljeis her.

Ristede havregryn – De sprøde havregryn giver et godt crunch til desserten, og så smager de virkelig godt.

Alternative ingredienser

  • Er du ikke lige til ristede havregryn, kan du for eksempel erstatte dem med knuste makroner.

Hvordan laver man bagte rabarber med vaniljeis og knas?

Denne dessert er lige så nem som den er god!

Først skal du lave isen hvis du vil lave den selv. Den kan du selvfølgelig lave i god tid, så den er klar i fryseren.

Rabarberne skal bare bages i ovnen sammen med sukker og vanilje. De skal have 20 minutter, og så skal de køle helt ned inden desserten skal anrettes. De kan også med fordel bages dagen før, så de er klar i køleskabet.

De ristede havregryn kan også laves i god tid. Man laver dem ved at smelte smør på en pande, og derefter tilsætte havregryn og sukker. Havregrynene skal ristes ved middel varme i cirka 10 minutter til de er sprøde og gyldne. Herefter hældes de ud på bagepapir og køler ned.

Desserten anrettes med stykker af bagt rabarber ovenpå et par skefulde knas og så en kugle vaniljeis.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

tallerkener med rabarberdessert med is.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave desserten på forhånd?

Alle elementer til denne dessert kan laves dagen i forvejen. Isen og havregrynene kan faktisk laves flere dage i forvejen. Så skal du bare anrette de enkelte elementer lige inden desserten skal serveres.


Andre rabarberdesserter du måske vil synes om

tallerken med gaffel, bagte rabarber, en kugle vaniljeis og havregrynsknas.

Tips og Tricks

  • Lav elementerne på forhånd
    • Isen kan du med fordel lave i rigtig god tid, og gemme i fryseren. Havregrynene kan du også riste dagen inden, eller et par dage før desserten skal serveres, og rabarberne kan bages dagen før og sættes i køleskabet. Så er du helt klar til bare at anrette og servere desserten for dine gæster.
  • Rester
    • Rester af bagte rabarber og ristede havregryn er skønt ovenpå skyr eller havregryn til morgenmaden.

Serveringsforslag

  • Server ovenpå et dejligt måltid mad, når familie eller gæster skal forkæles lidt ekstra.

Elsker du denne dessert?

Prøv også vores opskrift på Eton mess med rabarber og Rabarbertrifli med mascarponecreme.
anretning med bagte rabarber, knas og vaniljeis.

Opskrift på sommerdessert med rabarber

Her får du vores opskrift på en nem og lækker sommerdessert med bagte rabarber. Den er nem at lave, og så smager den fantastisk.

Vi håber du får lyst til at prøve den, hvis du har rabarber i haven, og har lyst til at servere noget lækkert for familie eller gæster.

bagte rabarber med vaniljeis og knas på hvid tallerken.
Ingen stemmer endnu

Bagte rabarber med vaniljeis og knas

Nem og lækker sommerdessert med ovnbagte rabarber, vaniljeis og sprøde havregrynsknas. Det er en dessert, der smager skønt, og som nemt kan forberedes på forhånd.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 314 kcal

Ingredienser

Bagte rabarber

  • 200 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 80 g rørsukker
  • ½ dl vand

Ristede havregryn

  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • 100 g havregryn

Sådan gør du

Bagte rabarber

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Rens rabarberne og skær dem i stykker på 3-4 cm. Skrab vaniljekornene ud, og bland dem med rørsukkeret. Vend herefter rabarberne i sukkerblandingen, og fordel dem i et ovnfast fad. Hæld vandet i fadet, og læg også den tomme vaniljestang i.
    200 g rabarber, 1 vaniljestang, 80 g rørsukker, ½ dl vand
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 min. Lad herefter rabarber køle ned, og sæt dem på køl indtil servering.

Ristede havregryn

  • Smelt smørret på en pande ved middel varme, og lad det bruse op.
    25 g smør
  • Bland havregryn og sukker sammen, og kom det på panden. Steg ved middel varme til havregrynene er gyldne og let sprøde, og hæld det så ud på et stykke bagepapir, så det kan køle ned. Når havregrynene er helt kolde, kan de kommes i en tætsluttende bøtte med låg.
    25 g sukker, 100 g havregryn

Anretning

  • Anret 5-6 stykker bagt rabarber med 2 skefulde havregrynsknas og en kugle vaniljeis på hver tallerkener eller i små skåle. Server med det samme.
    4 kugler vaniljeis

Noter

Vaniljeis – Du kan lave din vaniljeis selv, eller købe en vaniljeis af god kvalitet. Find vores opskrift på vaniljeis her.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 314kcalKulhydrater: 47gProtein: 3gFedt: 13gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.2gKolesterol: 42mgNatrium: 97mgKalium: 295mgFibre: 2gSukker: 41gA-vitamin: 485IUC-vitamin: 4mgCalcium: 132mgJern: 0.4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.