Madformadelskere / Alle opskrifter / Bagte rabarber med vaniljeis og knas

Bagte rabarber med vaniljeis og knas

/5

25 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Mรธller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Mรธller

Vi elsker rabarber her om sommeren, og spiser mange forskellige desserter med dem. Den her rabarberdessert er virkelig nem, og sรฅ smager den altsรฅ forrygende. Den bestรฅr af bagte rabarber med vanilje, hjemmelavet vaniljeis og havregrynsknas!

bagte rabarber med vaniljeis og knas pรฅ hvid tallerken.

Nem rabarberdessert med is og crunch

Sรธdt, syrligt, fedme og knas – Denne dessert har alt hvad man kunne รธnske sig.

De sรธde og syrlige bagte rabarber spiller godt sammen med den fede vaniljeis, selvfรธlgelig helst hjemmelaver, og den sprรธde havregrynscrunch.

Det bliver altid ikke meget mere sommer pรฅ en tallerken end her.

Vi elsker rabarber, og laver derfor ogsรฅ mange rabarberdesserter. Der skal nemlig ikke sรฅ meget til. Som her, 3 enkle elementer, som du kan forberede pรฅ forhรฅnd, og sรฅ skal du bare anrette tallerkenerne inden servering. Det er da nemt!

tallerken med vaniljebagte rabarber, hjemmelavet is og sprรธde sukkerristede havregryn.

Ingrediensnoter

Rabarber – Har du rabarber i haven, sรฅ brug endelig dem. Du kan bruge alle slags sorter, men de smรฅ tynde jordbรฆrrabarber har lidt mere sรธdme. Her har jeg kรธbt rabarber i supermarkedet, og det kan du ogsรฅ fint gรธre.

Vaniljeis – Du kan lave din egen vaniljeis eller kรธbe en liter is hvis du hellere vil det. Find vores opskrift pรฅ vaniljeis her.

Ristede havregryn – De sprรธde havregryn giver et godt crunch til desserten, og sรฅ smager de virkelig godt.

Alternative ingredienser

  • Er du ikke lige til ristede havregryn, kan du for eksempel erstatte dem med knuste makroner.

Hvordan laver man bagte rabarber med vaniljeis og knas?

Denne dessert er lige sรฅ nem som den er god!

Fรธrst skal du lave isen hvis du vil lave den selv. Den kan du selvfรธlgelig lave i god tid, sรฅ den er klar i fryseren.

Rabarberne skal bare bages i ovnen sammen med sukker og vanilje. De skal have 20 minutter, og sรฅ skal de kรธle helt ned inden desserten skal anrettes. De kan ogsรฅ med fordel bages dagen fรธr, sรฅ de er klar i kรธleskabet.

De ristede havregryn kan ogsรฅ laves i god tid. Man laver dem ved at smelte smรธr pรฅ en pande, og derefter tilsรฆtte havregryn og sukker. Havregrynene skal ristes ved middel varme i cirka 10 minutter til de er sprรธde og gyldne. Herefter hรฆldes de ud pรฅ bagepapir og kรธler ned.

Desserten anrettes med stykker af bagt rabarber ovenpรฅ et par skefulde knas og sรฅ en kugle vaniljeis.

Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.

tallerkener med rabarberdessert med is.

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Kan jeg lave desserten pรฅ forhรฅnd?

Alle elementer til denne dessert kan laves dagen i forvejen. Isen og havregrynene kan faktisk laves flere dage i forvejen. Sรฅ skal du bare anrette de enkelte elementer lige inden desserten skal serveres.


Andre rabarberdesserter du mรฅske vil synes om

tallerken med gaffel, bagte rabarber, en kugle vaniljeis og havregrynsknas.

Tips og Tricks

  • Lav elementerne pรฅ forhรฅnd
    • Isen kan du med fordel lave i rigtig god tid, og gemme i fryseren. Havregrynene kan du ogsรฅ riste dagen inden, eller et par dage fรธr desserten skal serveres, og rabarberne kan bages dagen fรธr og sรฆttes i kรธleskabet. Sรฅ er du helt klar til bare at anrette og servere desserten for dine gรฆster.
  • Rester
    • Rester af bagte rabarber og ristede havregryn er skรธnt ovenpรฅ skyr eller havregryn til morgenmaden.

Serveringsforslag

  • Server ovenpรฅ et dejligt mรฅltid mad, nรฅr familie eller gรฆster skal forkรฆles lidt ekstra.

Elsker du denne dessert?

Prรธv ogsรฅ vores opskrift pรฅ Eton mess med rabarber og Rabarbertrifli med mascarponecreme.
anretning med bagte rabarber, knas og vaniljeis.

Opskrift pรฅ sommerdessert med rabarber

Her fรฅr du vores opskrift pรฅ en nem og lรฆkker sommerdessert med bagte rabarber. Den er nem at lave, og sรฅ smager den fantastisk.

Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve den, hvis du har rabarber i haven, og har lyst til at servere noget lรฆkkert for familie eller gรฆster.

bagte rabarber med vaniljeis og knas pรฅ hvid tallerken.
Ingen stemmer endnu

Bagte rabarber med vaniljeis og knas

Nem og lรฆkker sommerdessert med ovnbagte rabarber, vaniljeis og sprรธde havregrynsknas. Det er en dessert, der smager skรธnt, og som nemt kan forberedes pรฅ forhรฅnd.
Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Dessert
Kรธkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 314 kcal

Ingredienser

  • 4 kugler vaniljeis, hjemmelavet eller kรธbt

Bagte rabarber

  • 200 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 80 g rรธrsukker
  • ยฝ dl vand

Ristede havregryn

  • 25 g smรธr
  • 25 g sukker
  • 100 g havregryn

Sรฅdan gรธr du

Bagte rabarber

  • Tรฆnd ovnen pรฅ 200 grader varmluft.
  • Rens rabarberne og skรฆr dem i stykker pรฅ 3-4 cm. Skrab vaniljekornene ud, og bland dem med rรธrsukkeret. Vend herefter rabarberne i sukkerblandingen, og fordel dem i et ovnfast fad. Hรฆld vandet i fadet, og lรฆg ogsรฅ den tomme vaniljestang i.
    200 g rabarber, 1 vaniljestang, 80 g rรธrsukker, ยฝ dl vand
  • Sรฆt fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 min. Lad herefter rabarber kรธle ned, og sรฆt dem pรฅ kรธl indtil servering.

Ristede havregryn

  • Smelt smรธrret pรฅ en pande ved middel varme, og lad det bruse op.
    25 g smรธr
  • Bland havregryn og sukker sammen, og kom det pรฅ panden. Steg ved middel varme til havregrynene er gyldne og let sprรธde, og hรฆld det sรฅ ud pรฅ et stykke bagepapir, sรฅ det kan kรธle ned. Nรฅr havregrynene er helt kolde, kan de kommes i en tรฆtsluttende bรธtte med lรฅg.
    25 g sukker, 100 g havregryn

Anretning

  • Anret 5-6 stykker bagt rabarber med 2 skefulde havregrynsknas og en kugle vaniljeis pรฅ hver tallerkener eller i smรฅ skรฅle. Server med det samme.
    4 kugler vaniljeis

Noter

Vaniljeis – Du kan lave din vaniljeis selv, eller kรธbe en vaniljeis af god kvalitet. Find vores opskrift pรฅ vaniljeis her.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1personKalorier: 314kcalKulhydrater: 47gProtein: 3gFedt: 13gMรฆttet fedt: 8gFlerumรฆttet fedt: 1gEnkeltumรฆttet fedt: 3gTransfedt: 0.2gKolesterol: 42mgNatrium: 97mgKalium: 295mgFibre: 2gSukker: 41gA-vitamin: 485IUC-vitamin: 4mgCalcium: 132mgJern: 0.4mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โ™ฅ๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Mรธller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.