Vi elsker lækre sommerdesserter, og lige nu er der masser af lækre rabarber i haverne. Sådan en klassisk panna cotta med rabarberkompot kan bare noget. Og så er den virkelig nem at lave!
Nem sommerdessert med rabarber
Panna cotta er en af vores favoritdesserter at servere for gæster. Det er så nemt at lave, og så kan man lave dem klar i små glas, så de er klar til de skal serveres.
Det betyder ingen stress i køkkenet mens gæsterne er her, og der er mere tid til at hygge og være sammen.
Her om sommeren, er det skønt med rabarber på panna cottaen, det kan være syltede rabarber, eller som her en syrlig rabarberkompot.
Den syrlige kompot, er virkelig god sammen med den søde panna cotta, det er bare et skønt match.
Ingrediensnoter
Piskefløde – Panna cotta betyder egentlig kogt fløde, og derfor skal vi selvfølgelig bruge fløde til denne opskrift.
Husblas – Husblas er det, der får panna cottaen til at sætte sig når den bliver kølet ned. Det er slet ikke så svært at arbejde med som mange tror. Du køber husblas i blade i supermarkedet.
Vanilje – Vanilje og rabarber er skønt sammen. Vi skal både bruge vanilje i panna cottaen og i selve kompotten. Vi bruger her vaniljestænger, men du kan også udskifte dem med vaniljepasta. Jeg plejer at bruge 1 teskefuld vaniljepasta som erstatning for 1 vaniljestang.
Rabarber – Rabarber skal vi jo selvfølgelig bruge. Hvis du har dem i haven, er du super heldig, men ellers kan du købe dem i supermarkedet eller ved grønthandleren. Rabarber kan variere meget i smagen, så det er nødvendigt at smage til med sukker undervejs hvis dine rabarber er meget sure.
Alternative ingredienser
- Du kan også lave denne dessert med æblekompot på toppen i stedet for rabarberkompot.
Hvordan laver man panna cotta med rabarber?
Denne dessert består af to elementer, som begge to skal have tid til at køle ned hver for dig, før desserten kan samles.
Rabarberkompotten laves ved at skære rabarberne i stykker, og derefter komme dem i en gryde med vand, sukker, korn fra vaniljestangen og den tommer vaniljestang. Rabarberkompotten skal så koge i cirka 15 minutter, inden den er færdig og skal køle ned.
Panna cottaen laver du ved først at lægge husblassen i blød i koldt vand. Så kommer du fløde, sukker og vaniljekorn samt den tomme vaniljestang op i en gryde og varmer det op. Det skal lige koge et par minutter, så tager du gryden af varmen, og fjerner den tomme vaniljestang.
Vrid husblassen for overskydende vand, og smelt den så i den varme flødeblanding. Hæld din panna cotta på små glas, og lad den køle lidt ned inden glassene sættes i køleskabet i minimum et par timer, så den kan sætte sig.
Når panna cottaen har sat sig, kan du komme et par skefulde kompot ovenpå, og så er desserten klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens lave både panna cotta og rabarberkompot dagen før du skal servere desserten. Du kan også fryse kompotten ned hvis den skal holde længere tid.
Andre panna cotta opskrifter du måske vil synes om
- Panna cotta med kirsebær
- Koldskåls-panna cotta
- Panna cotta med hvid chokolade og hindbærcoulis
- Panna cotta med mango
- Panna cotta med rabarber
Tips og Tricks
- Lav kompotten i god tid
- Den har godt af at stå en dag i køleskabet og trække smag og blive helt kold.
- Ekstra smag i rabarberkompotten
- Kom lidt ingefær eller lakridspulver i din rabarberkompot hvis du har lyst til en anden smag end ren rabarber.
Serveringsforslag
- Server som dessert ovenpå et dejligt måltid sommermad.
- Denne dessert er også skøn som lidt sød på brunchbordet.
Elsker du denne opskrift?
Prøv også vores opskrift på Panna cotta med syltede rabarber
Opskrift på rabarber panna cotta
Her får du vores opskrift på en nem og lækker dessert med rabarber. Den serveres i små glas, og du kan nemt gøre dem klar på forhånd.
Det er en helt klassisk italiensk panna cotta, og så med en syrlig topping af rabarberkompot. De to komponenter spiller skønt sammen, og giver en fantastisk sommerdessert.
Panna cotta med rabarberkompot
Ingredienser
Panna cotta
- 3 blade husblas
- 5 dl piskefløde
- 60 g sukker
- 1 vaniljestang, kornene
Rabarberkompot
- 250 g rabarber
- 100 g sukker
- ½ vaniljestang
- 0,75 dl vand
Sådan gør du
Panna cotta
- Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5-10 minutter.3 blade husblas
- Kog fløden op i en gryde sammen med vaniljekorn, den tomme vaniljestang og sukker. Lad det koge et par minutter.5 dl piskefløde, 1 vaniljestang, 60 g sukker
- Tag gryden af varmen og fjern vaniljestangen. Vrid husblassen for vand, og kom den op i en varme fløde i gryden. Rør rundt indtil husblassen er opløst.
- Fordel panna cotta-massen i glas. Lad desserten køle en smule af, og sæt så glassene på køl i minimum 2 timer så panna cottaen kan sætte sig.
Rabarberkompot
- Skær rabarberne i stykker på cirka 1 cm. Kom rabarberstykkerne i en gryde sammen med sukker, vand, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang. Bring det hele i kog.250 g rabarber, 100 g sukker, ½ vaniljestang, 0,75 dl vand
- Lad kompotten koge uden låg i cirka 15 minutter, eller indtil du er tilfreds med konsistensen. Lad herefter kompotten køle ned, og sæt den i køleskabet indtil panna cottaen har sat sig, og du skal samle desserterne.
Samling
- Tag de kolde panna cottaer og den kolde rabarberkompot ud af køleskabet, og kom et par skefulde kompot oven på hver panna cotta. Server straks eller sæt på køl indtil servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her