Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Panna cotta med rabarberkompot

Panna cotta med rabarberkompot

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


En klassisk panna cotta med rabarberkompot smager bare skønt, og så er den virkelig nem at lave!

panna cotta med rabarberkompot i små glas klar til servering.

Flere søde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem – Det er ikke svært at lave panna cotta, og toppet med rabarberkompot bliver det næsten ikke nemmere.
    Kan laves på forhånd – Så desserten kan stå klar i køleskabet allerede inden gæsterne kommer.

    Ingrediensnoter

    Piskefløde – Panna cotta betyder egentlig kogt fløde, og derfor skal vi selvfølgelig bruge fløde til denne opskrift, og det er vigtigt at det er rigtig piskefløde.

    Husblas – Husblas er det, der får panna cottaen til at sætte sig når den bliver kølet ned. Det er slet ikke så svært at arbejde med som mange tror. Du køber husblas i blade i supermarkedet.

    Vanilje – Vanilje og rabarber er skønt sammen. Vi skal både bruge vanilje i panna cottaen og i selve kompotten. Vi bruger her vaniljestænger, men du kan også udskifte dem med vaniljepasta. Jeg plejer at bruge 1 teskefuld vaniljepasta som erstatning for 1 vaniljestang.

    Rabarber – Rabarber skal vi jo selvfølgelig bruge. Hvis du har dem i haven, er du super heldig, men ellers kan du købe dem i supermarkedet eller ved grønthandleren. Rabarber kan variere meget i smagen, så det er nødvendigt at smage til med sukker undervejs hvis dine rabarber er meget sure.

    Alternative ingredienser

    Anden topping – Hvis du ikke lige har rabarber, kan denne panna cotta også fint serveres med en æblekompot på toppen, det er en skøn efterårsdessert.

    Hvordan laver man panna cotta med rabarberkompot?

    Denne dessert består af to elementer, som begge to skal have tid til at køle ned hver for sig, før desserten kan samles.

    1. Rabarberkompotten laves ved at skære rabarberne i stykker, og derefter komme dem i en gryde med vand, sukker, korn fra vaniljestangen og den tommer vaniljestang. Rabarberkompotten skal så koge i cirka 15 minutter, inden den er færdig og skal køle ned.
    2. Panna cottaen laver du ved først at lægge husblassen i blød i koldt vand. Så kommer du fløde, sukker og vaniljekorn samt den tomme vaniljestang op i en gryde og varmer det op. Det skal lige koge et par minutter, så tager du gryden af varmen, og fjerner den tomme vaniljestang.
    3. Vrid husblassen for overskydende vand, og smelt den så i den varme flødeblanding. Hæld din panna cotta på små glas, og lad den køle lidt ned inden glassene sættes i køleskabet i minimum et par timer, så den kan sætte sig.
    4. Når panna cottaen har sat sig, kan du komme et par skefulde kompot ovenpå, og så er desserten klar til servering.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Lav kompotten i god tid – Den har godt af at stå en dag i køleskabet og trække smag og blive helt kold.

    Ekstra smag i rabarberkompotten – Kom lidt ingefær eller lakridspulver i din rabarberkompot hvis du har lyst til en anden smag end ren rabarber.

    glas med hjemmelavet panna cotta med rabarberkompot på toppen.

    Flere rabarberdesserter i glas

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    panna cotta med rabarberkompot i små glas klar til servering.
    Ingen stemmer endnu

    Panna cotta med rabarberkompot

    Lækker og nem rabarberdessert i glas. En klassisk Italiensk panna cotta med vanilje toppet med en syrlig rabarberkompot. Det er en fantastisk sommerdessert til både børn og voksne.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 15 minutter
    Køleskab 2 timer
    Samlet tid 2 timer 20 minutter
    Ret Dessert
    Køkken Italiensk
    Antal 6 personer
    Kalorier 401 kcal

    Ingredienser

    Panna cotta

    • 3 blade husblas
    • 5 dl piskefløde
    • 60 g sukker
    • 1 vaniljestang, kornene

    Rabarberkompot

    • 250 g rabarber
    • 100 g sukker
    • ½ vaniljestang
    • 0,75 dl vand

    Sådan gør du

    Panna cotta

    • Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5-10 minutter.
      3 blade husblas
    • Kog fløden op i en gryde sammen med vaniljekorn, den tomme vaniljestang og sukker. Lad det koge et par minutter.
      5 dl piskefløde, 1 vaniljestang, 60 g sukker
    • Tag gryden af varmen og fjern vaniljestangen. Vrid husblassen for vand, og kom den op i en varme fløde i gryden. Rør rundt indtil husblassen er opløst.
    • Fordel panna cotta-massen i glas. Lad desserten køle en smule af, og sæt så glassene på køl i minimum 2 timer så panna cottaen kan sætte sig.

    Rabarberkompot

    • Skær rabarberne i stykker på cirka 1 cm. Kom rabarberstykkerne i en gryde sammen med sukker, vand, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang. Bring det hele i kog.
      250 g rabarber, 100 g sukker, ½ vaniljestang, 0,75 dl vand
    • Lad kompotten koge uden låg i cirka 15 minutter, eller indtil du er tilfreds med konsistensen. Lad herefter kompotten køle ned, og sæt den i køleskabet indtil panna cottaen har sat sig, og du skal samle desserterne.

    Samling

    • Tag de kolde panna cottaer og den kolde rabarberkompot ud af køleskabet, og kom et par skefulde kompot oven på hver panna cotta. Server straks eller sæt på køl indtil servering.

    Tips og noter

    1. Tilsmagning af kompot – Du skal smage på din kompot, for mængden af sukker du skal bruge kan variere meget alt efter hvor søde dine rabarber er. Så smag, og tilsæt mere sukker hvis du synes det er nødvendigt. Kompotten må gerne være syrlig, da panna cotta er meget sød i sig selv.
    2. Forberedelse – Du kan fint lave både panna cotta og rabarberkompot dagen før det skal bruges, og du kan også samle desserten nogle timer inden den skal serveres, og lade den stå i køleskabet indtil servering.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 401kcalKulhydrater: 31gProtein: 4gFedt: 30gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 8gKolesterol: 94mgNatrium: 89mgKalium: 200mgFibre: 1gSukker: 30gA-vitamin: 1268IUC-vitamin: 4mgCalcium: 129mgJern: 0.2mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 27. maj 2024 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.