En klassisk panna cotta med rabarberkompot smager bare skønt, og så er den virkelig nem at lave!

Flere søde sager
Opskriften er god fordi
Nem – Det er ikke svært at lave panna cotta, og toppet med rabarberkompot bliver det næsten ikke nemmere.
Kan laves på forhånd – Så desserten kan stå klar i køleskabet allerede inden gæsterne kommer.
Ingrediensnoter
Piskefløde – Panna cotta betyder egentlig kogt fløde, og derfor skal vi selvfølgelig bruge fløde til denne opskrift, og det er vigtigt at det er rigtig piskefløde.
Husblas – Husblas er det, der får panna cottaen til at sætte sig når den bliver kølet ned. Det er slet ikke så svært at arbejde med som mange tror. Du køber husblas i blade i supermarkedet.
Vanilje – Vanilje og rabarber er skønt sammen. Vi skal både bruge vanilje i panna cottaen og i selve kompotten. Vi bruger her vaniljestænger, men du kan også udskifte dem med vaniljepasta. Jeg plejer at bruge 1 teskefuld vaniljepasta som erstatning for 1 vaniljestang.
Rabarber – Rabarber skal vi jo selvfølgelig bruge. Hvis du har dem i haven, er du super heldig, men ellers kan du købe dem i supermarkedet eller ved grønthandleren. Rabarber kan variere meget i smagen, så det er nødvendigt at smage til med sukker undervejs hvis dine rabarber er meget sure.
Alternative ingredienser
Anden topping – Hvis du ikke lige har rabarber, kan denne panna cotta også fint serveres med en æblekompot på toppen, det er en skøn efterårsdessert.
Hvordan laver man panna cotta med rabarberkompot?
Denne dessert består af to elementer, som begge to skal have tid til at køle ned hver for sig, før desserten kan samles.
- Rabarberkompotten laves ved at skære rabarberne i stykker, og derefter komme dem i en gryde med vand, sukker, korn fra vaniljestangen og den tommer vaniljestang. Rabarberkompotten skal så koge i cirka 15 minutter, inden den er færdig og skal køle ned.
- Panna cottaen laver du ved først at lægge husblassen i blød i koldt vand. Så kommer du fløde, sukker og vaniljekorn samt den tomme vaniljestang op i en gryde og varmer det op. Det skal lige koge et par minutter, så tager du gryden af varmen, og fjerner den tomme vaniljestang.
- Vrid husblassen for overskydende vand, og smelt den så i den varme flødeblanding. Hæld din panna cotta på små glas, og lad den køle lidt ned inden glassene sættes i køleskabet i minimum et par timer, så den kan sætte sig.
- Når panna cottaen har sat sig, kan du komme et par skefulde kompot ovenpå, og så er desserten klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Lav kompotten i god tid – Den har godt af at stå en dag i køleskabet og trække smag og blive helt kold.
Ekstra smag i rabarberkompotten – Kom lidt ingefær eller lakridspulver i din rabarberkompot hvis du har lyst til en anden smag end ren rabarber.

Panna cotta med rabarberkompot
Ingredienser
Panna cotta
- 3 blade husblas
- 5 dl piskefløde
- 60 g sukker
- 1 vaniljestang, kornene
Rabarberkompot
- 250 g rabarber
- 100 g sukker
- ½ vaniljestang
- 0,75 dl vand
Sådan gør du
Panna cotta
- Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5-10 minutter.3 blade husblas
- Kog fløden op i en gryde sammen med vaniljekorn, den tomme vaniljestang og sukker. Lad det koge et par minutter.5 dl piskefløde, 1 vaniljestang, 60 g sukker
- Tag gryden af varmen og fjern vaniljestangen. Vrid husblassen for vand, og kom den op i en varme fløde i gryden. Rør rundt indtil husblassen er opløst.
- Fordel panna cotta-massen i glas. Lad desserten køle en smule af, og sæt så glassene på køl i minimum 2 timer så panna cottaen kan sætte sig.
Rabarberkompot
- Skær rabarberne i stykker på cirka 1 cm. Kom rabarberstykkerne i en gryde sammen med sukker, vand, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang. Bring det hele i kog.250 g rabarber, 100 g sukker, ½ vaniljestang, 0,75 dl vand
- Lad kompotten koge uden låg i cirka 15 minutter, eller indtil du er tilfreds med konsistensen. Lad herefter kompotten køle ned, og sæt den i køleskabet indtil panna cottaen har sat sig, og du skal samle desserterne.
Samling
- Tag de kolde panna cottaer og den kolde rabarberkompot ud af køleskabet, og kom et par skefulde kompot oven på hver panna cotta. Server straks eller sæt på køl indtil servering.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 27. maj 2024 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: