Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Panna cotta med kirsebær

Panna cotta med kirsebær

5

/5

3 timer 25 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

3 timer 25 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Panna cotta er en nem og lækker dessert, som altid er et hit hos både børn og voksne. Panna cotta med kirsebær er en perfekt jule- eller nytårsdessert, og den kan nemt forberedes i forvejen. Læs med her og få vores opskrift.

Panna cotta med kirsebær i glas som juledessert

Nem, hurtig og billig dessert

Panna cotta er en af de nemmeste desserter du kan vælge at servere for din familie. Det er simpelt og godt, og så elsker både børn og voksne den søde cremede smag.

Du kan nemt forberede desserten i god tid, så den bare står i køleskabet når I er klar til desserten. Derudover er det en forholdsvis billig dessert til mange mennesker, og du skal bruge få ingredienser.

Hvis du har nogle fine glas, kan sådan en enkelt dessert nemt se ud af meget, og du vil med garanti imponere gæster og familie hvis du serverer en panna cotta med kirsebær.

Panna cotta i glas med kirsebær på toppen

Flere søde sager


Ingrediensnoter

Husblas – Og nej du skal ikke være nervøs, det er faktisk ikke så svært at arbejde med som mange tror.

Piskefløde – Du skal bruge rigtig piskefløde til en god panna cotta.

Sukker – Helt almindeligt hvidt sukker.

Vanilje – Vi bruger vaniljepasta, men du kan også bruge korn fra en vaniljestang eller vaniljepulver.

Dessertkirsebær – Et glas med både bær og lage. De kan fås i de fleste supermarkeder.

Hvordan laver man panna cotta med kirsebærgele?

Mange er bange for at lave panna cotta på grund af husblas. Det skal du ikke være, det er nemlig slet ikke så svært. Du skal heller ikke bruge ret mange ingredienser for at få et lækkert resultat.

Først skal man lægge husblassen i blød i rigeligt med koldt vand, og i mens kan man koge fløden op med sukker og vanilje. Husblassen opløses i den varme fløde, og så skal panna cottaen bare hældes på glas og køles ned.

Når den har sat sig helt kan man lave geleen på toppen. Igen lægges husblas i blød i koldt vand, og denne gang smeltes den i lidt varm lage fra dessertkirsebærene. Resten af lagen tilsættes og dessertkirsebær og den afkølede gele-masse hældes over panna cottaerne, som igen skal en tur i køleskabet så geleen kan sætte sig.

Det er ganske enkelt at lave!

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

To glas med panna cotta med kirsebær

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave desserten dagen før?

Ja det kan du sagtens. Den har faktisk rigtig godt af at stå lidt længere tid i køleskabet, så den rigtig kan sætte sig. Dagen før eller om formiddagen hvis du skal servere den om aftenen vil være optimalt.


Andre panna cotta-opskrifter du måske vil synes om

Panna cotta i glas med kirsebær på toppen

Tips og Tricks

  • Husblas
    • Husk at lade husblasen ligge i blød i koldt vand inden den smeltes i hhv. fløden og gele-massen. Det er meget vigtigt for at undgå klumper og et jævnt resultat.

Serveringsforslag

  • Server som alternativ til den traditionelle Risalamande juleaften.
  • Server som en dejlig vinterdessert, som nemt kan laves i forvejen.
  • Server den smukke dessert i glas som nytårsdessert, du kan eventuelt pynte med lidt gulvstøv eller guldkugler på toppen for at gøre den lidt mere nytårsfestlig.

Elsker du panna cotta?

Prøv også vores opskrift på Jule panna cotta med kirsebærgele eller Panna cotta med rabarber

Panna cotta med kirsebær i glas som juledessert

Opskrift på nem dessert med kirsebær

Her får du vores nemme opskrift på en klassisk Italiensk panna cotta med kirsebærgele og kirsebær på toppen. Den kan nemt bruges som alternativ til risalamande til jul eller som en lækker vinterdessert ovenpå et godt måltid mad. Den kan også piftes lidt op med ekstra pynt og bruges som nytårsdessert.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere en dejlig dessert for din familie. Det er nemlig slet ikke så svært at lave panna cotta som mange går og tror.

Panna cotta med kirsebær i glas som juledessert
5 fra 3 stemmer

Panna cotta med kirsebær

Cremet lækker italiensk dessert i glas med dessertkirsebær og kirsebærgele. Den er perfekt at servere som en alternativ juledessert eller her i vintermånederne.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Køleskab 3 timer
Samlet tid 3 timer 25 minutter
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Antal 6 personer
Kalorier 422 kcal

Ingredienser

Panna cotta

  • 3 blade husblas
  • 1/2 l piskefløde
  • 60 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta, eller kornene fra 1 vaniljestang

Kirsebærgele

  • 1 blad husblas
  • 370 g dessertkirsebær, i glas, bær + lagen

Sådan gør du

Panna cotta:

  • Læg husblassen til panna cottaen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
    3 blade husblas
  • Kog piskefløden op med vanilje og sukker. Lad den koge et par minutter.
    1/2 l piskefløde, 1 tsk vaniljepasta, 60 g sukker
  • Tag gryden af varmen, og smelt husblassen i den varme fløde, rør godt rundt i mens.
  • Fordel panna cottaen i 6 glas. Lad desserten køle lidt af, og sæt så glassene på køl i 2 timer så panna cottaen kan sætte sig inden geleen skal på.

Kirsebærgele:

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
    1 blad husblas
  • Si lagen fra dessertkirsebærene over i en skål, og mål 1,5 deciliter af til 6 desserter. Kom 2 spsk af lagen i en gryde, og varm den op. Når den er varm, tages den af blusset. Vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme lage. Når husblassen er opløst tilsættes resten af den afmålte lage under omrøring.
    370 g dessertkirsebær
  • Lad geleen køle lidt af inden du hælder den over de kolde panna cotta, ellers vil den smelte panna cottaen igen.
  • Fordel dessertkirsebærene på toppen af panna cottaen, og fordel derefter geleen over kirsebærene. Sæt desserten på køl en times tid, så geleen kan sætte sig inden servering.

Noter

Alternativ til risalamande – Denne dessert kan sagtens serveres juleaften til dem der ikke spiser risalamande. Du kan faktisk også putte en mandel i en af glassene hvis I ikke vil undvære mandelgaven.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 422kcalKulhydrater: 35gProtein: 3gFedt: 31gMættet fedt: 19gKolesterol: 114mgNatrium: 44mgKalium: 88mgFibre: 1gSukker: 26gA-vitamin: 1225IUC-vitamin: 3mgCalcium: 61mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 30. december 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, genudgivet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

2 kommentarer til “Panna cotta med kirsebær”

  1. 5 stars
    Elsker Panna Cotta, den er nem og kan trækkes i mange retning og tilpasses årstiden. En anden ting er anretningen, denne anretning i de fine glas er meget flot og elegant. Tak for inspiration

    Svar
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.