Hjem » Dessert » Panna cotta med kirsebær

Panna cotta med kirsebær

Panna cotta er en nem og lækker dessert, som altid er et hit hos både børn og voksne. Panna cotta med kirsebær er en perfekt jule- eller nytårsdessert, og den kan nemt forberedes i forvejen. Læs med her og få vores opskrift.

Panna cotta med kirsebær i glas som juledessert

Nem, hurtig og billig dessert

Panna cotta er en af de nemmeste desserter du kan vælge at servere for din familie. Det er simpelt og godt, og så elsker både børn og voksne den søde cremede smag.

Du kan nemt forberede desserten i god tid, så den bare står i køleskabet når I er klar til desserten. Derudover er det en forholdsvis billig dessert til mange mennesker, og du skal bruge få ingredienser.

Hvis du har nogle fine glas, kan sådan en enkelt dessert nemt se ud af meget, og du vil med garanti imponere gæster og familie hvis du serverer panna cotta med kirsebær.

Panna cotta i glas med kirsebær på toppen

Hvordan laver man panna cotta med kirsebærgele?

Mange er bange for at lave panna cotta på grund af husblas. Det skal du ikke være, det er nemlig slet ikke så svært. Du skal heller ikke bruge ret mange ingredienser for at få et lækkert resultat.

Til denne opskrift skal du bruge:

  • Husblas
  • Piskefløde
  • Sukker
  • Vanilje
  • Dessertkirsebær, et glas med både bær og lage.

Panna cotta er simpelt at lave. Først skal man lægge husblassen i blød i rigeligt med koldt vand, og i mens kan man koge fløden op med sukker og vanilje. Husblassen opløses i den varme fløde, og så skal panna cottaen bare hældes på glas og køles ned.

Når den har sat sig helt kan man lave geleen på toppen. Igen lægges husblas i blød i koldt vand, og denne gang smeltet den i lidt varm lage fra dessertkirsebærene. Resten af lagen tilsættes og dessertkirsebær og den afkølede gele-masse hældes over panna cottaerne, som igen skal en tur i køleskabet så geleen kan sætte sig.

Det er ganske enkelt at lave!

Vil du lave en mere julet udgave af panna cotta, så prøv Jule panna cotta med kirsebærgele.

To glas med panna cotta med kirsebær

Opskrift på nem panna cotta med kirsebær

Her får du vores nemme opskrift på en klassisk italiensk panna cotta med kirsebærgele og kirsebær på toppen. Den kan nem bruges som alternativ til risalamande til jul eller som en lækker vinterdessert ovenpå et godt måltid mad. Den kan også piftes lidt op med ekstra pynt og bruges som nytårsdessert.

Panna cotta med kirsebær i glas som juledessert
5 fra 2 stemmer

Panna cotta med kirsebær

Cremet lækker italiensk dessert i glas med dessertkirsebær og kirsebærgele
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Køleskab 3 t
Samlet tid 3 t 25 min
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Antal 6 personer
Kalorier 422 kcal

Ingredienser

Panna cotta:

  • 3 blade husblas
  • 1/2 l piskefløde
  • 60 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta, eller kornene fra 1 vaniljestang

Kirsebærgele:

  • 1 blad husblas
  • 1 glas dessertkirsebær, bær + lagen

Sådan gør du

Panna cotta:

  • Læg husblassen til panna cottaen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
  • Kog piskefløden op med vanilje og sukker. Lad den koge et par minutter.
  • Tag gryden af varmen, og smelt husblassen i den varme fløde, rør godt rundt i mens.
  • Fordel panna cottaen i 6 glas. Lad desserten køle lidt af, og sæt så glassene på køl i 2 timer så panna cottaen kan sætte sig inden geleen skal på.

Kirsebærgele:

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
  • Si lagen fra dessertkirsebærene over i en skål, og mål 1,5 deciliter af til 6 desserter. Kom 2 spsk af lagen i en gryde, og varm den op. Når den er varm, tages den af blusset. Vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme lage. Når husblassen er opløst tilsættes resten af den afmålte lage under omrøring.
  • Lad geleen køle lidt af inden du hælder den over din kolde panna cotta, ellers vil den smelte panna cottaen igen.
  • Fordel dessertkirsebærene på toppen af panna cottaen, og fordel derefter geleen over kirsebærene. Sæt desserten på køl en times tid, så geleen kan sætte sig inden servering.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 422kcalKulhydrater: 35gProtein: 3gFedt: 31gMættet fedt: 19gKolesterol: 114mgNatrium: 44mgKalium: 88mgFibre: 1gSukker: 26gA-vitamin: 1225IUC-vitamin: 3mgCalcium: 61mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Alternativ til risalamande, Dessert i glas, Dessert med kirsebær, Juledessert, Nytårsdessert, Panna Cotta
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.