Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Jul / Juledessert / Juleislagkage med kirsebær og marcipan

Juleislagkage med kirsebær og marcipan

5

/5

4 timer 50 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

4 timer 50 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Julen nærmer sig med hastige skridt, og i dag får du en lækker juleislagkage med alle de gode julesmage. Den kan du servere som alternativ juledessert, eller måske som en dessert til julefrokosten.

juleislagkage med kirsebær og marcipan på tallerken med kagen bagved.

islagkage med marcipan, kirsebær og brændte mandler

Lige nu kan du få rigtig gode tilbud på piskefløde, og så er det altså bare med at få købt ind og lavet nogle lækre islagkager til fryseren.

Denne version af islagkage er en julet slags. Jeg har kommet alle de lækre julesmage i, marcipan, amarena kirsebær, brændte mandler og mørk chokolade, og den smager altså bare skønt.

Det er sådan en man godt kunne servere til juleaften hvis man nu vil have et alternativ til den klassiske risalamande, men den er også skøn de andre juledage eller til julefrokosten.

nem juleislagkage med stykker af marcipan, mørk chokolade og kirsebær, pyntet med kirsebærsauce og brændte mandler på toppen.

Ingrediensnoter

Piskefløde – Denne is er en parfaitis, og den er altså lavet udelukkende på piskefløde for at få en glat is. Derfor behøver man heller ikke ismaskine når man skal lave denne is.

Æg – Jeg bruger bare hele friske æg, som jeg så deler. Vi skal nemlig bruge æggehviderne i mandelbunden til islagkagen, og så skal vi bruge æggeblommerne i selve iscremen. Du kan også vælge pasturisere æg delt i blommer og hvider hvis du hellere vil det.

Vanilje – Jeg kommer vaniljekorn i ismassen. Det giver en dejlig smag. Du kan også bruge 1 tsk vaniljepasta eller vaniljepulver i stedet. Hvis du kun har vaniljesukker hjemme, så kan du skifte en spiseskefuld sukker ud med vaniljesukker.

Brændte mandler – Vi skal bruge brændte mandler til denne is. Hvis du har mod på det, kan du nemt lave dem selv. Find vores opskrift på brændte mandler her. Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, kan du købe brændte mandler i supermarkedet her op til jul.

Amarena kirsebær – Jeg kommer nogle af de lækre bær inden i islagkagen, og så kommer jeg lidt af lagen fra glassen på toppen. Smagen af amarena kirsebær er bare en skøn smag, som jeg virkelig forbinder med jul.

Hvordan laver man juleislagkage?

Det er ikke så svært at lave denne islagkage, og her får du en kort beskrivelse af fremgangsmåden med billeder.

fremgangsmåde med billeder til opskriften, først laves bunden, så kommes halvdelen af ismassen på, så kirsebær og den sidste ismasse og til sidst pyntes kagen med kirsebærsaft og brændte mandler.
  1. Det første du skal gøre, er at lave bunden. Det er en mandelbund, som man laver med at piske æggehvider og sukker godt sammen, og så vende mandelmel i. Dejen kommes i en springform, og bages i ovnen til den er gylden og sprød. Herefter skal den på frys og blive kold mens du laver iscremen klar.
  2. Iscremen laver du ved at piske vanilje, sukker og æggeblommer godt sammen. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend herefter stykker af marcipan og hakket mørk chokolade i æggesnapsen inden du vender flødeskummen forsigtigt i. Halvdelen af iscremen hældes ovenpå den afkølede bund, og amarena kirsebær fordeles ovenpå.
  3. Hæld herefter den anden halvdel af iscremen ovenpå.
  4. På toppen pynter du med lagen fra amarena kirsebærene og hakkede brændte mandler, og så skal islagkagen bare på frys indtil 15 minutter inden den skal serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

rund juleislagkage pyntet med kirsebærsaft og hakkede brændte mandler på fad.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet fyld i min islagkage?

Ja du kan bruge lige præcis de julesmage du bedst kan lide. Prøv også at komme nogle knuste småkager, nougat eller hvad I nu godt kan lide derhjemme i din ismasse.

I hvor god tid kan jeg lave islagkagen?

Sådan en islagkage kan holde sig flere måneder i fryseren, så du kan sagtens lave den i god tid. Når den er frossen kan du lige dække den over med et stykke husholdningsfilm.

Andre juledesserter du måske vil synes om

toppen af islagkagen der er pyntet med lagen fra dessertkirsebær og hakkede brændte mandler.

Tips og tricks til opskriften

  • Marcipan
    • Vi bruger bare helt almindelig marcipan, men har du for eksempel marcipanbrød, snebolde eller andet du ikke har fået spist, så kan du nemt bruge det i stedet. Du kan også prøve med marcipan med pistaciesmag eller andre smagsvarianter.
  • Brændte mandler
  • Fyld
    • Brug de julesmage i bedst kan lide. Det kan være stykker af brunkager eller pebernødder, det kan være juleskum, fudge eller andre julefavoritter, alt efter hvad I elsker ved julen.

Serveringsforslag

  • Server som en alternativ juledessert i stedet for risalamande til juleaften
  • Server til julefrokosten eller i juledagene når I skal hygge lidt ekstra.

Elsker du lækre islagkager?

Prøv også vores opskrift på Risalamande islagkage
juleislagkage med kirsebær, marcipan og chokolade på et fad med et stykke skåret og sat på en tallerken ved siden af.

Opskrift på islagkage med mandelbund og julesmag

Her får du vores bud på en rigtig juleislagkage. Den er med marcipan, kirsebær og brændte mandler, men du kan nemt selv tilpasse den, så den indeholder alle Jeres julefavoritter.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og glæde familien med rigtig lækker juleis.

juleislagkage med kirsebær og marcipan på tallerken med kagen bagved.
5 fra 2 stemmer

Juleislagkage

Opskrift på juleislagkage
En skøn islagkage fyldt med alle de lækreste julesmage som amarena kirsebær, marcipan, chokolade og brændte mandler. Den er dejlig at servere til julefrokost, i juledagene eller som alternativ til risalamande.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Frysetid 4 timer
Samlet tid 4 timer 50 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 880 kcal

Udstyr

  • Springform 25 cm
  • Kageplast

Ingredienser

Mandelbund:

  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 200 g mandelmel, eller finthakkede mandler

Iscreme:

  • 1 vaniljestang
  • 75 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 5 dl piskefløde

Fyld og pynt:

  • 150 g marcipan
  • 75 g mørk chokolade
  • 150 g dessertkirsebær, fx amarena
  • 1 dl kirsebærsaft fra dessertkirsebær

Brændte mandler:

  • 100 g mandler
  • 100 g sukker
  • ½ dl vand

Sådan gør du

Mandelbund:

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker. Kom 1 spsk. sukker i æggehviderne af gangen mens du stadig pisker, og fortsæt til alt sukkeret er indarbejdet og du har en sej og jævn marengsmasse.
    4 æggehvider, 200 g sukker
  • Vend mandelmelet i marengsen med en dejskraber. Pas på ikke at slå luften ud af massen.
    200 g mandelmel
  • Beklæd bunden af en springform på 25 cm med bagepapir, og smør det nederste af siderne med bagespray eller smør, så ikke bunden hænger fast i siderne.
  • Hæld dejen til bunden i springformen, og bag bunden i 35 minutter ved 160 grader varmluft. Når bunden er færdigbagt, skal den på frys og køle ned. Mens bunden bager kan du lave dine brændte mandler, og mens bunden er på frys, kan du lave iscremen.

Brændte mandler:

  • Kom mandler, sukker og vand på en pande, og varm dem op under omrøring indtil sukkeret krystalliserer og bliver hvidt.
    100 g sukker, ½ dl vand
  • Giv mandlerne lidt længere indtil sukkeret igen vil smelte, og de får den lidt blanke overflade. Du skal ikke lade alt sukkeret smelte, så vil mandlerne blive hårde, men de skal lige akkurat være blanke, og så skal de over på et stykke bagepapir og køle ned.

Iscreme:

  • Skær marcipanen i små tern, og hak chokoladen groft.
    150 g marcipan, 75 g mørk chokolade, 100 g mandler
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk vaniljen sammen med sukker og æggeblommer til det er luftigt og skummende. Rør stykker af marcipan og mørk chokolade i.
    1 vaniljestang, 75 g sukker, 4 æggeblommer
  • Pisk fløden til en let flødeskum. Den skal ikke være for fast, men danne bløde toppe når du rører i den. Vend flødeskummen sammen med æggemassen.
    5 dl piskefløde

Samling:

  • Tag formen med bunden ud af fryseren, og sæt kageplast rundt i kanten af formen.
  • Hæld halvdelen af iscremen hen over den afkølede bund, og fordel dessertkirsebærene rundt i iscremen. Hæld derefter den anden halvdel af iscremen hen over kirsebærene.
    150 g dessertkirsebær
  • Hæld saften fra dessertkirsebærene ovenpå kagen med en ske, og rør eventuelt lidt rundt i toppen, så saften fordeler sig og laver snirkler. Hak de brændte mandler groft og pynt med dem på toppen af islagkagen.
    1 dl kirsebærsaft fra dessertkirsebær
  • Lad kagen fryse i 4 timer, men gerne længere eller natten over.
  • Tag kagen ud af fryseren 10-15 minutter inden den skal serveres.

Noter

Vanilje – Kornene fra 1 vaniljestang kan erstattes med 1 tsk. vaniljepasta eller du kan erstatte 1 spsk. af sukkeret med vaniljesukker.
Brændte mandler – Du kan købe færdige brændte mandler eller lave dine egne. Få vores tips til brændte mandler her.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 880kcalKulhydrater: 93gProtein: 16gFedt: 53gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 15gTransfedt: 0.01gKolesterol: 168mgNatrium: 61mgKalium: 318mgFibre: 6gSukker: 79gA-vitamin: 1055IUC-vitamin: 2mgCalcium: 162mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.