Når man går ned af gågaden og duften af brændte mandler breder sig, så er det svært ikke lige at købe en pakke med hjem. Men du kan faktisk selv lave den lækre julesnack, og dem man laver selv smager mindst lige så godt som professionelle brændte mandler, måske lidt bedre. Få den nemme opskrift her.
Lige som dem man køber
Indrømmet, jeg har ofte købt et krammerhus med brændte mandler. Når man går i gågaden op til jul, og duften af de søde karamelliserede mandler rammer næseborene, så giver det altså bare julestemningen et boost for mig.
Derfor snupper jeg også ofte et krammerhus eller to med, fordi det er nemt og en rigtig julebudbringer for mig. I år bliver det nok ikke til julegaveshopping ude i byen, og meget vil nok foregå online. Vi skal passe på os selv og hinanden. Derfor har vi også lavet julens første brændte mandler hjemme i år. Og det gør bestemt ikke noget, for de er præcis lige så gode, måske lidt bedre faktisk, end dem vi plejer at købe.
Rør rundt og hold godt øje
Det er ikke svært selv at lave brændte mandler, og det tager heller ikke ret lang tid. Du skal faktisk kun bruge 3 ingredienser til denne opskrift.
Til opskriften skal du bruge:
- Mandler
- Sukker
- Vand
Fremgangsmåden er også ganske enkel. Det hele skal bare kommes på en pande og varmes op. Når væsken er fordampet vil sukkeret krystallisere, og så er det med at holde og øje og røre jævnligt rundt.
Når sukkeret er smeltet lidt igen, og mandlerne er blevet blanke som på billedet herunder, så er det med at få dem hurtigt at panden. Hæld dem ud på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir og lad dem køle ned. Nu er de klar til at spise.
Find flere gode juleopskrifter her
Opskrift på hjemmelavede brændte mandler
Her får du vores opskrift på de bedste karamelliserede mandler til jul. Lav bare rigeligt, for de forsvinder ret hurtigt når de først kommer på bordet. Sådan er det i hvert fald herhjemme. Hvis du vil gøre dem ekstra julede kan du også tilsætte 1 tsk. kanel til panden.
Brændte mandler
Ingredienser
- 200 g mandler
- 200 g sukker
- 1 dl vand
Sådan gør du
- Kom mandler, sukker og vand på en pande og varm op ved middel varme.
- Sukkeret og vandet vil efter lidt tid smelte sammen og blive som sirup. Så skal det stå og boble lige så stille.
- Rør jævnligt i mandlerne, og vent til alt vandet er kogt væk. Nu vil sukkeret krystallisere og blive hvidt og pulveragtigt.
- Nu er det vigtigt at du holder panden på lav varme, og rører rundt jævnligt. Sukkerkrystallerne skal nemlig smeltes lidt igen. Hvis din sukker ikke smelter, kan du skrue en lille smule op for komfuret, men det tager altså 5-10 minutter før der sker noget.
- Bliv ved med at røre i mandlerne, og hold godt øje med dem. Når de akkurat er blanke, og ser ud som på billedet, er de færdige. Pas på at alt sukkeret ikke smelter og bliver til karamel, for så bliver mandlerne bare hårde og svære at spise. Det er vigtigt at tage dem af på det helt rigtige tidspunkt. De skal være blanke og gyldne, men der skal stadig være usmeltet sukker på mandlerne også.
- Hæld de færdige mandler ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og adskil dem lidt med to gafler så de ikke klistrer sammen. Lad dem køle ned og opbevar dem i et glas eller en lufttæt bøtte.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: