Populært:

Madformadelskere / Alle opskrifter / Portvinsfromage

Portvinsfromage

4.75

/5

3 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.75

/5

3 timer 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Elsker du også et godt glas portvin, så vil du med garanti falde i svimer over denne dessert. Det er en portvinsfromage med kirsebærgele, kirsebær og brændte mander på toppen, og den smager intet mindre end fantastisk. Læs med her og få vores opskrift.

Portvinsfromage med kirsebærgele og brændte mandler i glas som juledessert

Alternativ til risalamande til jul

Vil du gerne servere noget andet end risalamande til juleaften, så er denne opskrift er rigtig godt bud. Den smager sødt af jul, og er cremet og lækker ovenpå et julemåltid.

Det er selvfølgelig mest en voksendessert, så hvis der er børn, skal du vælge noget andet til dem, eller måske lave en klassisk citronfromage til dem.

Vi voksne herhjemme elsker portvin, og hvis du også gør det, så vil du med garanti elske denne dessert. Der er god portvinssmag i, og sammen med det syrlige og friske kirsebærgele på toppen og knas fra de brændte mandler, er det den perfekte mundfuld.

Portvinsfromage i glas med kirsebærgele og brændte mandler på toppen

Hvordan laver man portvinsfromage?

Faktisk er det ikke super svært at lave en god fromage. Der er mange der bliver bekymrede når de ser der skal husblas i, men det skal du altså ikke være. Det er slet ikke så svært som man gør det til.

Til opskriften her skal du bruge:

  • Husblas
  • Æg
  • Sukker
  • Citronsaft
  • Portvin
  • Piskefløde
  • Dessertkirsebær
  • Brændte mandler

Først lægges husblas til fromagen i blød i koldt vand. I mens piskes æg og sukker meget luftigt. Citronsaften varmes op, og så smeltes husblassen heri. Bagefter hældes portvin i, og det blandes sammen med den luftige æggesnaps, som til sidst vendes med flødeskum. Nu skal fromagen på køl og sætte sig en times tid inden geleen kommes på.

Geleen laves ved at varme lagen fra dessertkirsebærene op, og tilsætte udblødt husblas. Der tilsættes også lidt portvin, og så skal den køle ned inden den kan komme på desserten. Ellers vil den satte fromage smelte igen, og lagene vil ikke blive skarpt opdelt. Læg 3 kirsebær på hver dessert, og fordel geleen ud over. Sæt desserterne på køl, så geleen kan sætte sig inden de pyntes med hakkede brændte mandler. Har du ikke fået lavet brændte mandler endnu, kan du finde opskriften her.

4 glas med juledessert af portvinsfromage med kirsebærgele og mandler

Opskrift på den bedste portvinsfromage

Her får du opskriften på den ultimative dessert for portvinselskere. Den smager skønt af portvin og kirsebær, og er cremet og luftig som en fromage skal være. Vi håber du får lyst til at kaste dig ud i en lækkert portvinsfromage når du skal lave dessert næste gang.

Portvinsfromage med kirsebærgele og brændte mandler i glas som juledessert
4.75 fra 4 stemmer

Portvinsfromage med kirsebærgele

Opskrift på klassisk fromage med portvin og kirsebær og brændte mandler på toppen. Perfekt som alternativ juledessert.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 30 minutter
Hviletid 3 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 413 kcal

Ingredienser

Portvinsfromage:

  • 4 blade husblas
  • 3 stk æg
  • 80 g sukker
  • ½ dl citronsaft
  • 2 dl portvin
  • 3 dl piskefløde

Kirsebærgele:

  • 1 blad husblas
  • 1,5 dl lage fra dessertkirsebær
  • 18 stk dessertkirsebær, selve bærene
  • 1 spsk portvin

Servering:

  • 2 spsk brændte mandler

Sådan gør du

Portvinsfromage:

  • Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter.
  • Pisk æg og sukker meget til en luftig æggesnaps.
  • Opvarm citronsaften i en gryde, tag den af varmen. Vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme citronsaft. Tilsæt portvin og rør det godt sammen. Rør det forsigtigt sammen med æggesnapsen uden at slå for meget luft ud af blandingen.
  • Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt med æggesnaps/portvinsblandingen. Pas på ikke at slå luften ud af blandingen.
  • Kom fromagen på glas, og sæt den på køl i 2 timer til den har sat sig.

Kirsebærgele:

  • Læg husblas til geleen i blød i koldt vand i 5 minutter.
  • Kom 2 spsk. af lagen fra dessertkirsebærene i en gryde, og varm det op.
  • Når lagen er varm, tages gryden af varmen. Husblassen vrides for vand, og smeltes i den varme lage. Når husblassen er helt opløst, tilsættes resten af lagen, og portvin. Lad geleen køle lidt af før du hælder den over fromagen.
  • Læg 3 kirsebær på toppen af hver fromage, og fordel derefter geleen hen over. Sæt glassene på køl en times tid, så geleen sætter sig.

Servering:

  • Når du er klar til at servere desserterne, hakkes de brændte mandler groft og fordeles hen over kirsebærene på toppen. Velbekomme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 413kcalKulhydrater: 41gProtein: 6gFedt: 22gMættet fedt: 12gKolesterol: 150mgNatrium: 66mgKalium: 139mgFibre: 1gSukker: 32gA-vitamin: 854IUC-vitamin: 6mgCalcium: 57mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

6 kommentarer til “Portvinsfromage”

    • Hele almindelige æg 🙂 Vi er ikke bekymrede for at bruge rigtige æg, de danske skulle være helt salmonellafri. Du kan bruge pasteuriserede hvis du er nervøs for det, men det er både hvider og blommer 🙂

      God Jul
      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Karina

      Ja det er den mængde vi plejer at bruge, det må gerne smage godt af portvin. Du kan også sagtens nøjes med halv mængde hvis du synes det er for meget, men for os er smagen passende. Der skal noget til for at skære igennem den søde smag 🙂

      God fornøjelse med det.
      Kærlig hilsen Tina

      Svar
    • Hej Therese

      Så ville jeg nøjes med dessertkirsebærene, og måske lidt hakket hvid chokolade 🙂

      God fornøjelse med det og godt nytår
      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.