Elsker du også et godt glas portvin, så vil du med garanti falde i svimer over denne dessert. Det er en portvinsfromage med kirsebærgele, kirsebær og brændte mander på toppen, og den smager intet mindre end fantastisk. Læs med her og få vores opskrift.
Alternativ til risalamande til jul
Vil du gerne servere noget andet end risalamande til juleaften, så er denne opskrift er rigtig godt bud. Den smager sødt af jul, og er cremet og lækker ovenpå et julemåltid.
Det er selvfølgelig mest en voksendessert, så hvis der er børn, skal du vælge noget andet til dem, eller måske lave en klassisk citronfromage til dem.
Vi voksne herhjemme elsker portvin, og hvis du også gør det, så vil du med garanti elske denne dessert. Der er god portvinssmag i, og sammen med det syrlige og friske kirsebærgele på toppen og knas fra de brændte mandler, er det den perfekte mundfuld.
Flere søde sager
Hvordan laver man portvinsfromage?
Faktisk er det ikke super svært at lave en god fromage. Der er mange der bliver bekymrede når de ser der skal husblas i, men det skal du altså ikke være. Det er slet ikke så svært som man gør det til.
Til opskriften her skal du bruge:
- Husblas
- Æg
- Sukker
- Citronsaft
- Portvin
- Piskefløde
- Dessertkirsebær
- Brændte mandler
Først lægges husblas til fromagen i blød i koldt vand. I mens piskes æg og sukker meget luftigt. Citronsaften varmes op, og så smeltes husblassen heri. Bagefter hældes portvin i, og det blandes sammen med den luftige æggesnaps, som til sidst vendes med flødeskum. Nu skal fromagen på køl og sætte sig en times tid inden geleen kommes på.
Geleen laves ved at varme lagen fra dessertkirsebærene op, og tilsætte udblødt husblas. Der tilsættes også lidt portvin, og så skal den køle ned inden den kan komme på desserten. Ellers vil den satte fromage smelte igen, og lagene vil ikke blive skarpt opdelt. Læg 3 kirsebær på hver dessert, og fordel geleen ud over. Sæt desserterne på køl, så geleen kan sætte sig inden de pyntes med hakkede brændte mandler. Har du ikke fået lavet brændte mandler endnu, kan du finde opskriften her.
Opskrift på den bedste portvinsfromage
Her får du opskriften på den ultimative dessert for portvinselskere. Den smager skønt af portvin og kirsebær, og er cremet og luftig som en fromage skal være. Vi håber du får lyst til at kaste dig ud i en lækkert portvinsfromage når du skal lave dessert næste gang.
Portvinsfromage med kirsebærgele
Ingredienser
Portvinsfromage:
- 4 blade husblas
- 3 stk æg
- 80 g sukker
- ½ dl citronsaft
- 2 dl portvin
- 3 dl piskefløde
Kirsebærgele:
- 1 blad husblas
- 1,5 dl lage fra dessertkirsebær
- 18 stk dessertkirsebær, selve bærene
- 1 spsk portvin
Servering:
- 2 spsk brændte mandler
Sådan gør du
Portvinsfromage:
- Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter.
- Pisk æg og sukker meget til en luftig æggesnaps.
- Opvarm citronsaften i en gryde, tag den af varmen. Vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme citronsaft. Tilsæt portvin og rør det godt sammen. Rør det forsigtigt sammen med æggesnapsen uden at slå for meget luft ud af blandingen.
- Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt med æggesnaps/portvinsblandingen. Pas på ikke at slå luften ud af blandingen.
- Kom fromagen på glas, og sæt den på køl i 2 timer til den har sat sig.
Kirsebærgele:
- Læg husblas til geleen i blød i koldt vand i 5 minutter.
- Kom 2 spsk. af lagen fra dessertkirsebærene i en gryde, og varm det op.
- Når lagen er varm, tages gryden af varmen. Husblassen vrides for vand, og smeltes i den varme lage. Når husblassen er helt opløst, tilsættes resten af lagen, og portvin. Lad geleen køle lidt af før du hælder den over fromagen.
- Læg 3 kirsebær på toppen af hver fromage, og fordel derefter geleen hen over. Sæt glassene på køl en times tid, så geleen sætter sig.
Servering:
- Når du er klar til at servere desserterne, hakkes de brændte mandler groft og fordeles hen over kirsebærene på toppen. Velbekomme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Er det alm hele æg eller er det pasteuriserede æggeblomme der skal bruges?
Hele almindelige æg 🙂 Vi er ikke bekymrede for at bruge rigtige æg, de danske skulle være helt salmonellafri. Du kan bruge pasteuriserede hvis du er nervøs for det, men det er både hvider og blommer 🙂
God Jul
Mvh Tina
Er det helt korrekt at der skal 2dl portvin til 3dl fløde, lyder af meget?
Hej Karina
Ja det er den mængde vi plejer at bruge, det må gerne smage godt af portvin. Du kan også sagtens nøjes med halv mængde hvis du synes det er for meget, men for os er smagen passende. Der skal noget til for at skære igennem den søde smag 🙂
God fornøjelse med det.
Kærlig hilsen Tina
Hvad kan man bruge i stedet for mandler/nødder til pynt? (pga allergi)
Hej Therese
Så ville jeg nøjes med dessertkirsebærene, og måske lidt hakket hvid chokolade 🙂
God fornøjelse med det og godt nytår
Mvh Tina