Populært:

Risalamande islagkage

5

/5

4 timer 50 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard M√łller

Udgivet:

5

/5

4 timer 50 minutter
Photo of author

Tina Westergaard M√łller

Elsker du b√•de risalamande og islagkage, s√• er du landet det helt rigtige sted! Her f√•r du nemlig noget n√¶r den perfekte kombination af to sk√łnne desserter, som holder hele julem√•neden, b√•de til juleaften, julefrokoster og bare til en hyggeaften med familien!

risalamande islagkage med mandelbund, risalamandeis og amarenakirsebær inden på kagetallerken.

En forening af to lækre desserter

En islagkage er altid en sk√łn afslutning p√• et dejligt m√•ltid. Det er noget vi elsker at servere, for det er noget man kan lave p√• forh√•nd og s√• elsker b√•de b√łrn og voksne det bare.

Denne gang har vi kombineret islagkagen med den klassiske juledessert risalamande, og det bliver den bestemt ikke dårligere af.

Denne is smager mildt af risalamande, men er l√¶kker bl√łd og slet ikke klumpet som en risalamande jo er.

Det er en is du kan servere som en alternativ juledessert, som dessert til julefrokosten eller en du bare kan have i fryseren og så lige skære nogle stykker når vi skal se julekalender og hygge derhjemme.

islagkage med risalamandesmag, hvor der er skåret en skive ud der står på en kagetallerken.

Ingrediensnoter

Mandelmel ‚Äď Der skal mandelmel i bunden til islagkagen. Du kan k√łbe f√¶rdigt mandelmel i st√łrre supermarkeder eller du kan lave dit eget ved at blende mandler helt fint i en minihakker eller foodprocessor. Du skal bruge 200 gram mandler hvis du blender din mel selv.

√Üg ‚Äď Du kan bruge hele friske √¶g eller v√¶lge pasturiserede blommer og hvider. Jeg bruger stort set altid friske √¶g og deler dem. √Üggehviderne skal bruges i bunden, blommerne skal bruges i isen.

Vanilje ‚Äď Jeg bruger korn fra en vaniljestang, hvis du ikke har det, kan du erstatte 1 spsk. sukker med 1 spsk vaniljesukker. Du kan ogs√• erstatte vaniljestangen med 1 tsk. vaniljepasta.

Piskefl√łde ‚Äď Denne is laves udelukkende p√• piskefl√łde for at f√• den til at fryse uden mange iskrystaller. Det g√łr vi altid n√•r vi laver is uden ismaskinen, for s√• f√•r man alts√• bare den bedste konsistens.

Hvordan laver man risalamande islagkage?

F√łrst skal bunden til islakagen laves, og s√• er du klar til at lave iscremen der skal ovenp√•. Her f√•r du en kort beskrivelse af fremgangsm√•den med billeder.

s√•dan laver du en risalamande islagkage, f√łrst bunden der er bagt, s√• iscremen der er h√¶ld ovenp√•, s√• pyntning af islagkagen og til sidst den f√¶rdige frosne kage.
  1. Pisk √¶ggehvider helt stive i r√łremaskine eller med elpisker. Tils√¶t herefter sukkeret en skefuld af gangen, og n√•r du har en j√¶vn og sej marengs, vendes mandelmel i. Dejen kommes i en springform og bages i ovnen efterf√łlgende.
  2. N√•r bunden er bagt og k√łlet af, laves iscremen. Kom vaniljekorn, sukker og √¶ggeblommer i en sk√•l og pisk godt. Blend risengr√łden helt fint i en foodprocessor, og vend det sammen med √¶ggeblandingen. Vend letpisket fl√łdeskum i, og h√¶ld iscremen over den afk√łlede bund.
  3. Fordel amarenakirsebær i iscremen, og tryk dem ned hvis de ikke selv synker ned.Pynt med saften fra kirsebærene og ristede mandelflager og sæt kagen i fryseren.
  4. Tag kagen op 10-15 minutter inden den skal serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

toppen af islagkagen der er pyntet med ristede mandelflager og lage fra de syltede kirsebær.

Ofte stillede sp√łrgsm√•l

Hvor l√¶nge f√łr kan jeg lave islagkagen?

Kagen kan fint holde sig 2-3 måneder i fryseren. Når den er frossen kan du dække den over med husholdningsfilm, og så er den klar til at tage op og servere.

Andre juledesserter du måske vil synes om

risalamande islagkage med ristede mandelflager og kirsebærsovs på toppen.

Tips og tricks til opskriften

  • Pr√łv ogs√• at lave islagkagen med en cheesecakebund af digestivekiks eller m√•ske den julede version med brunkager, vaniljekranse eller pebern√łdder.

Serveringsforslag

  • Server islagkagen til julefrokosten eller juleaften, gerne med ekstra kirseb√¶rsovs p√• toppen.

Elsker du denne islagkage?

Pr√łv ogs√• vores opskrift p√• Risalamande cheesecake eller Juleislagkage med kirseb√¶r og marcipan
servering af islagkage på fad til julefrkost.
skive af risalamande islagkage med overskåret amarena kirsebær inden i.

Opskrift på islagkage med mandelbund

Her f√•r du vores bud p√• en l√¶kker julet islagkage der smager mildt af risalamande. Konsistensen er bl√łd og l√¶kker cremet, og du kan nemt lave den flere uger f√łr den skal serveres.

Den er sk√łn at lave til juleaften som alternativ til risalamande eller til julefrokosten. Vi kan ogs√• godt lide bare at have den i fryseren og s√• nuppe er stykke til julekalenderen.

risalamande islagkage med mandelbund, risalamandeis og amarenakirsebær inden på kagetallerken.
5 fra 4 stemmer

Risalamande islagkage

Opskrift på risalamande islagkage
Sk√łn islagkage med mandelbund og en l√¶kker is med smag af risalamande ovenp√•. I ismassen er der amarenakirseb√¶r og kagen er toppet med saften fra kirseb√¶rene og ristede mandelflager. Sk√łnt alternativ til risalamande eller som dessert fil julefrokosten.
Opskrift af: Tina Westergaard M√łller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Frysetid 4 timer
Samlet tid 4 timer 50 minutter
Ret Dessert
K√łkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 689 kcal

Udstyr

  • Springform 25 cm
  • Kageplast

Ingredienser

Mandelbund:

  • 4 √¶ggehvider
  • 200 g sukker
  • 200 g mandelmel, eller finthakkede mandler

Iscreme:

  • 400 g risengr√łd
  • 1 vaniljestang
  • 75 g sukker
  • 4 √¶ggeblommer
  • 5 dl piskefl√łde

Fyld og pynt:

  • 200 g dessertkirseb√¶r, fx amarena
  • 1 dl Kirseb√¶rsaft fra dessertkirseb√¶r
  • 20 g ristede mandelflager

S√•dan g√łr du

Mandelbund:

  • T√¶nd ovnen p√• 160 grader varmluft.
  • Pisk √¶ggehviderne helt stive med en elpisker. Kom 1 spsk. sukker i af gangen mens du stadig pisker, og forts√¶t til alt sukkeret er indarbejdet og du har en sej og j√¶vn marengs.
    4 æggehvider, 200 g sukker
  • Vend mandelmelet i marengsmassen med en dejskraber.
    200 g mandelmel
  • Bekl√¶d bunden af en springform p√• 25 cm med bagepapir, og sm√łr det nederste af siderne med bagespray eller sm√łr, s√• ikke bunden h√¶nger fast.
  • H√¶ld dejen i springformen, og bag bunden i 35 minutter ved 160 grader varmluft. N√•r bunden er f√¶rdigbagt, skal den p√• frys og k√łle ned. Lav i mens iscremen.

Iscreme:

  • K√łr risengr√łden p√• en foodprocessor eller i en blender s√• den bliver helt fin i konsistensen.
    400 g risengr√łd
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk dem sammen med sukker og √¶ggeblommer til det er luftigt og skummende. Bland den finthakkede risengr√łd i.
    1 vaniljestang, 75 g sukker, 4 æggeblommer
  • Pisk fl√łden til en let fl√łdeskum. Den skal ikke v√¶re alt for fast, men danne bl√łde toppe n√•r du r√łrer i den. Vend fl√łdeskummen sammen med √¶g/risengr√łdsmassen.
    5 dl piskefl√łde

Samling:

  • Tag formen med bunden ud af fryseren, og s√¶t kageplast rundt i kanten af formen.
  • H√¶ld iscremen hen over den afk√łlede bund, og fordel dessertkirseb√¶rene rundt i iscremen. Tryk dem forsigtigt ned hvis de ikke synker ned i cremen af sig selv.
    200 g dessertkirsebær
  • H√¶ld saften fra dessertkirseb√¶rene ovenp√• kagen med en ske, og r√łr eventuelt lidt rundt i toppen, s√• saften fordeler sig lidt og laver flotte snirkler. Drys til sidst med ristede mandelflager, og s√¶t kagen tilbage i fryseren.
    1 dl Kirsebærsaft fra dessertkirsebær, 20 g ristede mandelflager
  • Lad kagen fryse i 4 timer, men gerne l√¶ngere eller natten over.
  • Tag kagen ud af fryseren 10-15 minutter inden den skal serveres.

Noter

Risengr√łd ‚Äď Du kan k√łbe f√¶rdiglavet risengr√łd eller lave den selv. Denne kage er ogs√• perfekt hvis du har en rest risengr√łd tilbage fra aftensmaden. Vil du lave risengr√łden selv, s√• f√• den klassiske opskrift p√• risengr√łd her eller lav den der aldrig br√¶nder p√•, nemlig risengr√łd i stegepose.
Vanilje ‚Äď Kornene fra 1 vaniljestang kan erstattes med 1 tsk. vaniljepasta eller du kan erstatte 1 spsk. af sukkeret med vaniljesukker.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 689kcalKulhydrater: 76gProtein: 12gFedt: 40gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 8gKolesterol: 168mgNatrium: 54mgKalium: 132mgFibre: 3gSukker: 59gA-vitamin: 1049IUC-vitamin: 3mgCalcium: 118mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du pr√łvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du pr√łvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne h√łre hvad du synes om den. L√¶g en kommentar, giv antal stjerner p√• opskriften og del dit billede p√• Instagram med #madformadelskere ‚Äď Vi elsker at se Jeres retter¬†‚ô•ÔłŹ

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til ‚ÄúRisalamande islagkage‚ÄĚ

    • Hej Lars

      Risalamande cheesecake er ogs√• l√¶kkert! Fort√¶l os gerne hvad du synes om isen n√•r du har pr√łvet den ūüėćūüôŹ

      Gl√¶delig julūüéĄ
      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard M√łller
Rasmus Juul M√łller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder p√• denne hjemmeside tilh√łrer Madformadelskere ‚Äď Du m√• under ingen omst√¶ndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale.¬†Overtr√¶delse vil udl√łse et krav om kompensation.