Populært:

Risalamande islagkage

5

/5

4 timer 50 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

4 timer 50 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Elsker du både risalamande og islagkage, så er du landet det helt rigtige sted! Her får du nemlig noget nær den perfekte kombination af to skønne desserter, som holder hele julemåneden, både til juleaften, julefrokoster og bare til en hyggeaften med familien!

risalamande islagkage med mandelbund, risalamandeis og amarenakirsebær inden på kagetallerken.

En forening af to lækre desserter

En islagkage er altid en skøn afslutning på et dejligt måltid. Det er noget vi elsker at servere, for det er noget man kan lave på forhånd og så elsker både børn og voksne det bare.

Denne gang har vi kombineret islagkagen med den klassiske juledessert risalamande, og det bliver den bestemt ikke dårligere af.

Denne is smager mildt af risalamande, men er lækker blød og slet ikke klumpet som en risalamande jo er.

Det er en is du kan servere som en alternativ juledessert, som dessert til julefrokosten eller en du bare kan have i fryseren og så lige skære nogle stykker når vi skal se julekalender og hygge derhjemme.

islagkage med risalamandesmag, hvor der er skåret en skive ud der står på en kagetallerken.

Ingrediensnoter

Mandelmel – Der skal mandelmel i bunden til islagkagen. Du kan købe færdigt mandelmel i større supermarkeder eller du kan lave dit eget ved at blende mandler helt fint i en minihakker eller foodprocessor. Du skal bruge 200 gram mandler hvis du blender din mel selv.

Æg – Du kan bruge hele friske æg eller vælge pasturiserede blommer og hvider. Jeg bruger stort set altid friske æg og deler dem. Æggehviderne skal bruges i bunden, blommerne skal bruges i isen.

Vanilje – Jeg bruger korn fra en vaniljestang, hvis du ikke har det, kan du erstatte 1 spsk. sukker med 1 spsk vaniljesukker. Du kan også erstatte vaniljestangen med 1 tsk. vaniljepasta.

Piskefløde – Denne is laves udelukkende på piskefløde for at få den til at fryse uden mange iskrystaller. Det gør vi altid når vi laver is uden ismaskinen, for så får man altså bare den bedste konsistens.

Hvordan laver man risalamande islagkage?

Først skal bunden til islakagen laves, og så er du klar til at lave iscremen der skal ovenpå. Her får du en kort beskrivelse af fremgangsmåden med billeder.

sådan laver du en risalamande islagkage, først bunden der er bagt, så iscremen der er hæld ovenpå, så pyntning af islagkagen og til sidst den færdige frosne kage.
  1. Pisk æggehvider helt stive i røremaskine eller med elpisker. Tilsæt herefter sukkeret en skefuld af gangen, og når du har en jævn og sej marengs, vendes mandelmel i. Dejen kommes i en springform og bages i ovnen efterfølgende.
  2. Når bunden er bagt og kølet af, laves iscremen. Kom vaniljekorn, sukker og æggeblommer i en skål og pisk godt. Blend risengrøden helt fint i en foodprocessor, og vend det sammen med æggeblandingen. Vend letpisket flødeskum i, og hæld iscremen over den afkølede bund.
  3. Fordel amarenakirsebær i iscremen, og tryk dem ned hvis de ikke selv synker ned.Pynt med saften fra kirsebærene og ristede mandelflager og sæt kagen i fryseren.
  4. Tag kagen op 10-15 minutter inden den skal serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

toppen af islagkagen der er pyntet med ristede mandelflager og lage fra de syltede kirsebær.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe før kan jeg lave islagkagen?

Kagen kan fint holde sig 2-3 måneder i fryseren. Når den er frossen kan du dække den over med husholdningsfilm, og så er den klar til at tage op og servere.

Andre juledesserter du måske vil synes om

risalamande islagkage med ristede mandelflager og kirsebærsovs på toppen.

Tips og tricks til opskriften

  • Prøv også at lave islagkagen med en cheesecakebund af digestivekiks eller måske den julede version med brunkager, vaniljekranse eller pebernødder.

Serveringsforslag

  • Server islagkagen til julefrokosten eller juleaften, gerne med ekstra kirsebærsovs på toppen.

Elsker du denne islagkage?

Prøv også vores opskrift på Risalamande cheesecake eller Juleislagkage med kirsebær og marcipan
servering af islagkage på fad til julefrkost.
skive af risalamande islagkage med overskåret amarena kirsebær inden i.

Opskrift på islagkage med mandelbund

Her får du vores bud på en lækker julet islagkage der smager mildt af risalamande. Konsistensen er blød og lækker cremet, og du kan nemt lave den flere uger før den skal serveres.

Den er skøn at lave til juleaften som alternativ til risalamande eller til julefrokosten. Vi kan også godt lide bare at have den i fryseren og så nuppe er stykke til julekalenderen.

risalamande islagkage med mandelbund, risalamandeis og amarenakirsebær inden på kagetallerken.
5 fra 4 stemmer

Risalamande islagkage

Opskrift på risalamande islagkage
Skøn islagkage med mandelbund og en lækker is med smag af risalamande ovenpå. I ismassen er der amarenakirsebær og kagen er toppet med saften fra kirsebærene og ristede mandelflager. Skønt alternativ til risalamande eller som dessert fil julefrokosten.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Frysetid 4 timer
Samlet tid 4 timer 50 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 689 kcal

Udstyr

  • Springform 25 cm
  • Kageplast

Ingredienser

Mandelbund:

  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 200 g mandelmel, eller finthakkede mandler

Iscreme:

  • 400 g risengrød
  • 1 vaniljestang
  • 75 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 5 dl piskefløde

Fyld og pynt:

  • 200 g dessertkirsebær, fx amarena
  • 1 dl Kirsebærsaft fra dessertkirsebær
  • 20 g ristede mandelflager

Sådan gør du

Mandelbund:

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker. Kom 1 spsk. sukker i af gangen mens du stadig pisker, og fortsæt til alt sukkeret er indarbejdet og du har en sej og jævn marengs.
    4 æggehvider, 200 g sukker
  • Vend mandelmelet i marengsmassen med en dejskraber.
    200 g mandelmel
  • Beklæd bunden af en springform på 25 cm med bagepapir, og smør det nederste af siderne med bagespray eller smør, så ikke bunden hænger fast.
  • Hæld dejen i springformen, og bag bunden i 35 minutter ved 160 grader varmluft. Når bunden er færdigbagt, skal den på frys og køle ned. Lav i mens iscremen.

Iscreme:

  • Kør risengrøden på en foodprocessor eller i en blender så den bliver helt fin i konsistensen.
    400 g risengrød
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk dem sammen med sukker og æggeblommer til det er luftigt og skummende. Bland den finthakkede risengrød i.
    1 vaniljestang, 75 g sukker, 4 æggeblommer
  • Pisk fløden til en let flødeskum. Den skal ikke være alt for fast, men danne bløde toppe når du rører i den. Vend flødeskummen sammen med æg/risengrødsmassen.
    5 dl piskefløde

Samling:

  • Tag formen med bunden ud af fryseren, og sæt kageplast rundt i kanten af formen.
  • Hæld iscremen hen over den afkølede bund, og fordel dessertkirsebærene rundt i iscremen. Tryk dem forsigtigt ned hvis de ikke synker ned i cremen af sig selv.
    200 g dessertkirsebær
  • Hæld saften fra dessertkirsebærene ovenpå kagen med en ske, og rør eventuelt lidt rundt i toppen, så saften fordeler sig lidt og laver flotte snirkler. Drys til sidst med ristede mandelflager, og sæt kagen tilbage i fryseren.
    1 dl Kirsebærsaft fra dessertkirsebær, 20 g ristede mandelflager
  • Lad kagen fryse i 4 timer, men gerne længere eller natten over.
  • Tag kagen ud af fryseren 10-15 minutter inden den skal serveres.

Noter

Risengrød – Du kan købe færdiglavet risengrød eller lave den selv. Denne kage er også perfekt hvis du har en rest risengrød tilbage fra aftensmaden. Vil du lave risengrøden selv, så få den klassiske opskrift på risengrød her eller lav den der aldrig brænder på, nemlig risengrød i stegepose.
Vanilje – Kornene fra 1 vaniljestang kan erstattes med 1 tsk. vaniljepasta eller du kan erstatte 1 spsk. af sukkeret med vaniljesukker.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 689kcalKulhydrater: 76gProtein: 12gFedt: 40gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 8gKolesterol: 168mgNatrium: 54mgKalium: 132mgFibre: 3gSukker: 59gA-vitamin: 1049IUC-vitamin: 3mgCalcium: 118mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Risalamande islagkage”

    • Hej Lars

      Risalamande cheesecake er også lækkert! Fortæl os gerne hvad du synes om isen når du har prøvet den 😍🙏

      Glædelig jul🎄
      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.