Vi elsker julen og traditionel julemad, men nogle gange er det sjovt at prøve noget nyt. Her er vores opskrift på en risalamande cheesecake, som altså indeholder alle de dejlige risalamande-smage, men på en ny måde.
Risalamande er sådan noget der lidt deler vandene føler jeg. Enten er man vild med det, ellers er det ikke lige noget for en. Hvis du vil prøve at servere julens risalamande på en ny måde, så prøv denne dejlige risalamande cheesecake.
Den er faktisk ikke så svær at lave, og den er en perfekt fusion mellem en cheesecake og den traditionelle danske risalamande. Du kan servere den både som dessert og bare som en lækker kage til eftermiddagskaffen her i julen.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
- Kog vandet op, og tilsæt så grødris. Lad risene koge i 2 minutter under omrøring, og tilsæt så mælken. Kog op under omrøring, skru så ned til lav varme og læg låget op. Rør i grøden jævnligt og tilbered den i cirka 45 minutter til risene er møre og grøden er jævn og cremet. Kom salt i, og lad grøden køle ned inden den bruges i kagen.1 dl vand, 1 dl grødris, 1 knsp salt, 5 dl sødmælk

- Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm og beklæd siderne med kageplast.
- Smelt smørret i en gryde.100 g smør
- Kom brunkagerne i en foodprocesser, og kør den til de er finthakkede. Hvis du ikke har en foodprocesser, kan du bruge en minihakker eller banke dem med en kagerulle.220 g brunkager

- Bland brunkagekrummerne og det smeltede smør sammen, og pres det ned i bunden af formen med en ske. Sæt herefter bunden i køleskabet mens du forbereder cremen.

- Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter.3 blade husblas
- Smut mandlerne og hak dem fint.80 g mandler
- Mål 400 gram af risengrøden af.400 g risengrød
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med flormelis.1 vaniljestang, 60 g flormelis
- Bland de hakkede mandler, vanilje, flormelis, flødeost og kold risengrød sammen.150 g neutral flødeost
- Varm portvinen op i en gryde. Når den er varm, tages den af blusset. Vrid husblassen for overskydende vand, og smelt den ud i den varme portvin. Lad det køle ned til stuetemperatur, og vend det så i risengrødsmassen.2 spsk portvin
- Pisk fløden til en blød flødeskum. Vend flødeskummen sammen med risengrødsmassen, så du får en luftig risalamande.2 ½ dl piskefløde
- Hæld risalamandecremen over bunden, og sæt kagen på køl i minimum 2 timer, så kagen kan sætte sig inden geleen kommes på toppen.

- Læg husblassen i blød i koldt vand.3 blade husblas
- Si kirsebærene fra lagen, og gem begge dele.1 glas dessertkirsebær
- Fordel kirsebærene på toppen af kagen.

- Mål 2,5 dl kirsebærlage op, hvis du mangler lidt, så tilsæt lidt vand.
- Opvarm 2 spsk af lagen i en gryde, og tag så gryden af varmen. Vrid husblassen og smelt den i den varme lage. Bland herefter den resterende lage sammen med, og lad massen køle helt ned.
- Hæld den afkølede kirsebærsaft over kagen. Brug en ske, som du holder på hovedet, og hæld forsigtigt saften ud over skeen, så den fordeles nænsomt på kagen. Hvis lagen er for varm eller hældes på i en hård stråle, risikerer du at smelte risalamandecremen, og lagene vil ikke blive skarpe i kagen.
- Sæt kagen på køl i minimum 2 timer men meget gerne til dagen efter så den kan nå at sætte sig rigtig godt.
- Tag springformen og kageplasten af, brug en kniv til at køre langs kanten af kageplasten for at få det skarpeste resultat.
- Pynt kagen med hakkede brændte mandler og chokoladekugler, eller lige som du har lyst til.Brændte mandler, Chokoladekugler
- Nu er kagen klar til servering – Glædelig jul





