Risengrød på 4 måder

Når vinteren banker på, er risengrød en af de opskrifter vi trækker frem igen og igen. Det er nemlig nemt, billigt og mættende, og så smager det bare godt. Børnene herhjemme vælger risengrød igen og igen når de får lov til at bestemme menuen.

Her omkring første december har vi også tradition for at lave det, og stille en skål til vores nisse Nisseper, som elsker julegrød, og som plejer at komme frem når vi lokker ham med lækker mad. Det virkede heldigvis i år igen.

Risengrød opskrift

Her er vores opskrift på god gammeldags risengrød. Den er perfekt som julegrød eller som nem, billige og mættende aftensmad. Det er ikke nogen videnskab at lave risengrød, men det handler om at være opmærksom og tålmodig for at sikre at grøden ikke brænder på.

Under opskriften er der alternative metoder du kan lave din risengrød på, for at undgå at den brænder på. Du kan for eksempel lave den i ovn, i sengen eller i sous vide.

Risengrød - Opskrift på risengrød - Dejlig julegrød
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Risengrød

Klassisk risengrød til de kolde vinterdage eller til jul
Ret Hverdagsmad
Køkken Dansk
Keyword Jul, Julemad
Tilb. tid 1 time
Portioner 3 portioner

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 2 dl grødris
  • 1/2 tsk salt
  • 1 l sødmælk

Fremgangsmåde

  • Bring vand i kog i en tykbundet gryde. Når vandet koger, tilsættes ris og salt, og lad det koge i 2 min under omrøring.
  • Tilsæt herefter mælk og kog op igen mens du fortsat rører i gryden. Når det koger skrues ned på laveste blus, og der lægges låg på gryden.
  • Rør rundt i gryden jævnligt så det ikke brænder på. Lad grøden koge i ca. 40-50 min alt efter hvilken konsistens du bedst kan lide.
  • Når grøden har den ønskede konsistens, spises den med kanelsukker og smørklat.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Risengrød i ovn

Vil du undgå at din grød brænder på på komfuret, så kan du tilberede risengrød i ovn. Brug en gryde der kan tåle at gå i ovnen – fx en af støbejern. Følg opskriften herover, indtil mælken er kogt op. Når mælken koger – rør godt i gryden, læg låg på, og sæt den i ovnen i ca. 40-45 minutter ved 120 grader. Rør herefter godt i grøden og server straks.

Risengrød i seng, under dyne eller i høkasse

Det er også muligt at lave risengrøden i seng/dyne/høkasse. Det gør man også ved at følge opskriften herover indtil mælken koger. Så sættes låg på gryden og den pakkes godt ind i dyner, i sengen eller i en høkasse. Det er vigtigt at grøden forbliver tilstrækkeligt varm, og den må ikke stå for længe (Min 65 grader og max i 3 timer) for at sikre sig mod skadelig bakteriedannelse. Grøden bør være færdigkogt efter 1 time hvis temperaturen holdes tilstrækkelig høj i høkassen.

Risengrød sous vide

Vil du undgå at din risengrød brænder på, og være på den sikre side i forhold til bakterier, så kan det være en god ide at lave den i sous vide hvis du har sådan en. Ved at tilberede den i vandbadet, er der ingen risiko for at den brænder på, og du får en lækker risengrød på kun 2 timer – uden at skulle holde øje med den. Find opskrift på risengrød sous vide her.

Tips og tricks

  • Pas meget på at grøden ikke brænder på. Kog grøden op, og skru herefter ned på helt lav varme og rør ofte.
  • Vil du være 100% sikker på den ikke brænder på, så brug sous vide-metoden.

Serveringsforslag

  • Spis risengrøden med masser af kanelsukker og en ordenlig smørklat! Rigtig smør selvfølgelig – det smager bedst.

Kanelsukker – Blandingsforhold og opskrift

Der findes ikke en decideret opskrift på det forhold kanelsukker skal blandes i. Det er lidt smag og behag. Vi kan godt lide den smager godt af kanel, og vi bruger ca. 1 spsk. sukker til 1. tsk kanel.

Holdbarhed og opbevaring

  • Risengrød er bedst når den lige er kogt, men kan dog også sagtens spises dagen efter. Opbevar den i køleskabet.
  • Hvis du har rester af risengrød, kan det bruges til risalamande eller klatkager.

❤️ Har du prøvet denne opskrift? 
Vi vil rigtig gerne høre hvordan din ret blev. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften, og del dit billede med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Risengrød sous vide - Nem opskrift på risengrød der ikke brænder på - Sous vide risengrød

Risengrød sous vide

Opskrift »
shares