Populært:

Madformadelskere / Artikler / Rester af risengrød

Rester af risengrød


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Her i julen laver vi virkelig meget risengrød herhjemme, og det er både nem og hurtig aftensmad, som både børn og voksne elsker. Der er dog ofte en rest risengrød tilbage, og den gemmer vi altid. Rester af risengrød kan nemlig bruges til mange andre lækre opskrifter, så det må du endelig ikke smide ud.

stop madspild og brug dine rester af risengrød til klatkager, cheesecake, islagkage eller risengrødsvafler.

Vafler og pandekager med rester af risengrød

Du har sikkert hørt at man kan lave lækre pandekager af risengrød, det vi også kalder risklatter eller klatkager, men har du også prøvet at lave vafler af dine rester? De to ting er både lækkert som en julet eftermiddagssnack, men også som en luksus-julemorgenmad hvis der er rester fra aftensmaden dagen før.

1
opskrift på risengrødsvafler
Risengrødsvafler
Opskrift på risengrødsvafler
Lækre vafler af risengrød – perfekt restemad for at undgå madspild når du har risengrød eller risalamande tilbage i julen. Lækre klatkagevafler, som kan serveres med flormelis og syltetøj eller dit favorittilbehør.
Gå til opskrift
2
klatkager af risengrød på tallerken med hindbærmarmelade på toppen
Klatkager af risengrød
Opskrift på klatkager af risengrød
Lækre pandekager af risengrød eller risklatter som det også kaldes af mange. De er skønne at lave hvis du har en rest af risengrød tilbage, og de kan serveres med marmelade, skyr eller anden topping.
Gå til opskrift

Desserter og kager med rester af risengrød

Risengrød kan bruges i både desserter og kager. Du kender jo nok den klassiske risalamande, og det er super lækkert at lave i juletiden. Men hvis du vil prøve noget nyt, kan du også lave en lækker cheesecake eller en islagkage med resterne. Begge dele er en skøn juledessert, der giver helt nyt livs til risengrødsresterne, der måske er blevet lidt kedelige.

3
risalamande med kirsebærsauce som juledessert serveret i to desserttallerkener.
Risalamande
Opskrift på risalamande
Julens klassiske dessert, som ingen af os kan undvære i julen. Det er en dessert du nemt kan lave på forhånd, faktisk bliver den kun bedre af lige at stå nogle timer i køleskabet inden den serveres med kirsebærsovs.
Gå til opskrift
4
risalamande islagkage med mandelbund, risalamandeis og amarenakirsebær inden på kagetallerken.
Risalamande islagkage
Opskrift på risalamande islagkage
Skøn islagkage med mandelbund og en lækker is med smag af risalamande ovenpå. I ismassen er der amarenakirsebær og kagen er toppet med saften fra kirsebærene og ristede mandelflager. Skønt alternativ til risalamande eller som dessert fil julefrokosten.
Gå til opskrift
5
risalamande cheesecake med kirsebærgele på toppen og brændte mandler som pynt
Risalamande cheesecake
Opskrift på risalamande cheesecake
Nem og lækker cheesecake med risalamande. Det er en julekage, som du kan servere som alternativ til traditionel risalamande eller som en dejlig kage til julefrokosten.
Gå til opskrift

Ofte stillede spørgsmål

Kan man fryse rester af risengrød?

Ja det kan du godt. Kom dem i en tætsluttende plastbøtte med låg, og læg den i fryseren. Så har du altid mulighed for at lave klatkager, vafler eller måske en risalamande cheesecake.

Hvor længe kan risengrød holde sig?

Risengrød kan fint holde sig nogle dage, og helt sikkert også længere i køleskabet. Hvis vi skal gemme det mere end 2-3 dage, plejer vi dog at fryse det ned. Men du kan altså sagtens lave grød til risalamande dagen før.

Flere opskrifter på julemad

Jeg håber at disse opskrifter har inspireret dig til at prøve at bruge dine rester af risengrød på en ny og spændende måde. Det er jo ofte i december måned at vi spiser masser af risengrød, og vi har selvfølgelig også mange andre opskrifter på lækkrer julemad, som du måske har lyst til at se.

Hvad synes du om opskrifterne?

Har du prøvet en af disse opskrifter? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.