De her grillspyd med kødboller, grillost og rødløg må du prøve til din næste grillaften, herhjemme er de hurtigt blevet en familiefavorit.

Mere grillinspiration
Grillspyd er altid en god ide når I skal have tændt op i grillen derhjemme, og de kan jo varieres i en uendelighed, så de passer præcis til Jeres smag.
Opskriften er god fordi
Nemt og hurtigt – Det tager ikke lang tid at forberede grillspyd, og så er de også hurtige at tilberede på grillen. Hvem gider vente flere timer på grillmaden?
Familievenlig – Smagen i denne opskrift er både for børn og voksne, og vi er alle 4 vilde med dem herhjemme. Det er lækre italienske kødboller, som falder i alles smag, og børnene kan nemt være med til at sætte elementerne på spydene, så det er en opskrift I kan lave sammen som familie.
Ingrediensnoter
Oksekød – Vi bruger hakket oksekød med en fedtprocent på 8-12%. Så der er lidt fedt i kødet til at lave smag og saftighed til kødbollerne. Sådan kan vi bedst lide dem.
Grillost – Grillost kan købes i de fleste supermarkeder her om sommeren, og ligger i køledisken sammen med feta og de andre oste. Du kan også bruge en almindelig halloumiost.
Barbecuesauce – Du kan købe en færdiglavet bbqsauce eller lave din egen. Find vores opskrift på BBQ-sauce her.
Alternative ingredienser
Grøntsager – Du kan fint udskifte de grøntsager vi har valgt med andre, det er helt op til dig selv. Både champignoner, majs, aubergine, squash og små tomater er skønne på grillspyd.
Hvordan laver man grillspyd med kødboller?
Vi kommer ikke udenom grillspyd når vi snakker nem grillmad, som også er børnevenlig, og denne version er altså ikke svær at lave.
- Vi starter med at lave farsen til kødbollerne. Det er ret nemt, for alle ingredienserne skal bare blandes sammen i en skål, og æltes til en ensartet fars. Derefter formes farsen til små kødboller.
- Nu skal resten af elementerne gøres klar. Peberfrugt, løg og grillost skæres ud i grove stykker, og herefter sættes det hele skiftevis på spydene.
- Pensel eller spray dine spyd med olie, og så er de klar til at komme på grillen.
- Grill spydene over lav direkte varme i ca. 20 minutter. De sidste 5 minutter pensles spydene med barbecuesauce, og så er de klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Farsen – Farsen kan røres sammen i hånden eller du kan komme det hele i skålen til din røremaskine, så går det superhurtigt at røre farsen. Brug dejkrogen til din røremaskine når du røres fars.
Træspyd – Hvis du bruger træspyd, så er det en god ide at lægge dem i vand i ca. 30 minutter inden du skal bruge dem. Så brænder de ikke så let når de kommer på grillen.
Servering – Disse grillspyd er lækre til at det klassiske grilltilbehør som hvidløgsbrød og kartoffelsalat, men du kan servere dem med lige hvad du har lyst til. Vil du server en sovs til, så prøv vores opskrift på sovs til grillmad.
Flere lækre grillspyd

Grillspyd med kødboller, grillost og rødløg
Ingredienser
- 200 g grillost
- 3 rødløg
- 1 grøn peberfrugt
- 1 dl barbecuesauce
- ½ dl olivenolie
Kødboller
- 400 g hakket oksekød
- 1 spsk barbecuesauce
- ½ spsk engelsk sauce
- ½ spsk soyasauce
- 1 tsk sød sennep
- ½ tsk hvidløgspulver
- 3 spsk rød peberfrugt, finthakket
- 1 spsk løg, finthakket
- 2 spsk parmesan, revet
- 1 tsk salt
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Forvarm grillen til lav varme, sat op til direkte varme. Varm den op med lukket låg.
- Rør alle ingredienserne til farsen sammen i en stor skål1. Form derefter ca. 12 kødboller af farsen og stil dem til siden.400 g hakket oksekød, 1 spsk barbecuesauce, ½ spsk engelsk sauce, ½ spsk soyasauce, 1 tsk sød sennep, ½ tsk hvidløgspulver, 3 spsk rød peberfrugt, 1 spsk løg, 2 spsk parmesan, 1 tsk salt, Peber
- Pil rødløgene og skær dem i kvarte. Skær den grønne peberfrugt og grillosten i store tern.200 g grillost, 3 rødløg, 1 grøn peberfrugt
- Nu kommes fyldet på grillspyd2. Start med løg, en kødbolle, et stykke peberfrugt efterfulgt af ost og gentag til spyddet er fyldt. Gentag processen for de andre grillspyd.
- Pensel nu alle grillespyddene med olie3.½ dl olivenolie
- Nu skal spyddene grilles. Placer dem på grillristen over direkte varme og grill dem i ca. 20 minutter. Grillspyddene vendes løbende undervejs, så de får en god farve på alle sider. Når der er 5minutter tilbage pensles spyddene med en god barbecuesauce4.1 dl barbecuesauce
- Når spyddene er færdige tages de af grillen og serveres med det samme5.