Madformadelskere / Grill / Grillspyd / Grillspyd med kødboller, grillost og rødløg

Grillspyd med kødboller, grillost og rødløg

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


De her grillspyd med kødboller, grillost og rødløg må du prøve til din næste grillaften, herhjemme er de hurtigt blevet en familiefavorit.

grillspyd med kødboller, grillost og rødløg penslet med barbecuesauce.

Mere grillinspiration

HOP DIREKTE TIL

    Grillspyd er altid en god ide når I skal have tændt op i grillen derhjemme, og de kan jo varieres i en uendelighed, så de passer præcis til Jeres smag.

    Opskriften er god fordi

    Nemt og hurtigt – Det tager ikke lang tid at forberede grillspyd, og så er de også hurtige at tilberede på grillen. Hvem gider vente flere timer på grillmaden?
    Familievenlig – Smagen i denne opskrift er både for børn og voksne, og vi er alle 4 vilde med dem herhjemme. Det er lækre italienske kødboller, som falder i alles smag, og børnene kan nemt være med til at sætte elementerne på spydene, så det er en opskrift I kan lave sammen som familie.

    Ingrediensnoter

    Oksekød – Vi bruger hakket oksekød med en fedtprocent på 8-12%. Så der er lidt fedt i kødet til at lave smag og saftighed til kødbollerne. Sådan kan vi bedst lide dem.

    Grillost – Grillost kan købes i de fleste supermarkeder her om sommeren, og ligger i køledisken sammen med feta og de andre oste. Du kan også bruge en almindelig halloumiost.

    Barbecuesauce – Du kan købe en færdiglavet bbqsauce eller lave din egen. Find vores opskrift på BBQ-sauce her.

    Alternative ingredienser

    Grøntsager – Du kan fint udskifte de grøntsager vi har valgt med andre, det er helt op til dig selv. Både champignoner, majs, aubergine, squash og små tomater er skønne på grillspyd.

    Hvordan laver man grillspyd med kødboller?

    Vi kommer ikke udenom grillspyd når vi snakker nem grillmad, som også er børnevenlig, og denne version er altså ikke svær at lave.

    rå grillspyd med kødboller, grillost, grøn peberfrugt og rødløg.
    1. Vi starter med at lave farsen til kødbollerne. Det er ret nemt, for alle ingredienserne skal bare blandes sammen i en skål, og æltes til en ensartet fars. Derefter formes farsen til små kødboller.
    2. Nu skal resten af elementerne gøres klar. Peberfrugt, løg og grillost skæres ud i grove stykker, og herefter sættes det hele skiftevis på spydene.
    3. Pensel eller spray dine spyd med olie, og så er de klar til at komme på grillen.
    4. Grill spydene over lav direkte varme i ca. 20 minutter. De sidste 5 minutter pensles spydene med barbecuesauce, og så er de klar til servering.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Farsen – Farsen kan røres sammen i hånden eller du kan komme det hele i skålen til din røremaskine, så går det superhurtigt at røre farsen. Brug dejkrogen til din røremaskine når du røres fars.

    Træspyd – Hvis du bruger træspyd, så er det en god ide at lægge dem i vand i ca. 30 minutter inden du skal bruge dem. Så brænder de ikke så let når de kommer på grillen.

    Servering – Disse grillspyd er lækre til at det klassiske grilltilbehør som hvidløgsbrød og kartoffelsalat, men du kan servere dem med lige hvad du har lyst til. Vil du server en sovs til, så prøv vores opskrift på sovs til grillmad.

    tallerken med færdige grillspyd med italienske kødboller, ost og grøntsager.

    Flere lækre grillspyd

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    grillspyd med kødboller, grillost og rødløg penslet med barbecuesauce.
    Ingen stemmer endnu

    Grillspyd med kødboller, grillost og rødløg

    Lækre familievenlige grillspyd med skønne italienskinspirerede kødboller, grillost, rødløg og peberfrugt. De er nemme at lave, og vil med garanti vække begejstring til din næste grillaften.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 25 minutter
    Samlet tid 35 minutter
    Ret Aftensmad
    Køkken Dansk
    Antal 4 grillspyd
    Kalorier 679 kcal

    Ingredienser

    • 200 g grillost
    • 3 rødløg
    • 1 grøn peberfrugt
    • 1 dl barbecuesauce
    • ½ dl olivenolie

    Kødboller

    • 400 g hakket oksekød
    • 1 spsk barbecuesauce
    • ½ spsk engelsk sauce
    • ½ spsk soyasauce
    • 1 tsk sød sennep
    • ½ tsk hvidløgspulver
    • 3 spsk rød peberfrugt, finthakket
    • 1 spsk løg, finthakket
    • 2 spsk parmesan, revet
    • 1 tsk salt
    • Peber, efter smag

    Sådan gør du

    • Forvarm grillen til lav varme, sat op til direkte varme. Varm den op med lukket låg.
    • Rør alle ingredienserne til farsen sammen i en stor skål1. Form derefter ca. 12 kødboller af farsen og stil dem til siden.
      400 g hakket oksekød, 1 spsk barbecuesauce, ½ spsk engelsk sauce, ½ spsk soyasauce, 1 tsk sød sennep, ½ tsk hvidløgspulver, 3 spsk rød peberfrugt, 1 spsk løg, 2 spsk parmesan, 1 tsk salt, Peber
    • Pil rødløgene og skær dem i kvarte. Skær den grønne peberfrugt og grillosten i store tern.
      200 g grillost, 3 rødløg, 1 grøn peberfrugt
    • Nu kommes fyldet på grillspyd2. Start med løg, en kødbolle, et stykke peberfrugt efterfulgt af ost og gentag til spyddet er fyldt. Gentag processen for de andre grillspyd.
    • Pensel nu alle grillespyddene med olie3.
      ½ dl olivenolie
    • Nu skal spyddene grilles. Placer dem på grillristen over direkte varme og grill dem i ca. 20 minutter. Grillspyddene vendes løbende undervejs, så de får en god farve på alle sider. Når der er 5minutter tilbage pensles spyddene med en god barbecuesauce4.
      1 dl barbecuesauce
    • Når spyddene er færdige tages de af grillen og serveres med det samme5.

    Tips og noter

    1. Brug røremaskinen – Du kan bruge din røremaskine med dejkrogen på til hurtigt at røre farsen sammen.
    2. TræspydHvis du bruger træspyd, lægges de i koldt vand en halv times tid inden der skal grilles, så brænder de ikke så nemt af.
    3. Olie – Det er vigtigt at pensle spydene med olie, så de ikke hænger fast på grillristen, du kan også bruge en oliespray hvis du har en.
    4. Barbecuesauce – Du kan købe en god færdiglavet BBQsauce eller lave din egen. Prøv vores opskrift på en lækker sød/stærk barbecuesauce.
    5. Servering – Server dine spyd med en lækker kartoffelsalat og et godt brød, for eksempel hvidløgs-/urtebrød

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1grillspydKalorier: 679kcalKulhydrater: 25gProtein: 32gFedt: 51gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 22gTransfedt: 1gKolesterol: 123mgNatrium: 1481mgKalium: 603mgFibre: 3gSukker: 15gA-vitamin: 921IUC-vitamin: 40mgCalcium: 440mgJern: 3mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.