Mormors sommer-kartoffelsalat eller marineret kartoffelsalat. Det er jo en helt videnskab, og mange har deres egen familieopskrift, som de holder sig til. Her er vores bud på den bedste sommer-kartoffelsalat med kartofler, rødløg, persille og en skøn olie-eddikedressing. Læs med her og få den nemme opskrift.
Mormors sommer-kartoffelsalat
Min mor laver altid en rigtig lækker sommer-kartoffelsalat, som I helt bestemt skal prøve. Hun laver den typisk den med nye kartofler der bare smelter på tungen, og kombinationen af sødt og surt i dressingen sammen med rødløg og persille løfter den lige det sidste stykke.
Den er som skabt til grillmad, så nu da det snart er sæson, så er der ingen undskyldning for ikke at kaste sig ud i det. Har du ikke nye kartofler endnu, så kan det også sagtens gå med andre kartofler. Det vigtigste er dressingen, og så masser af frisk persille, så er man langt hen af vejen.
Denne marinerede kartoffelsalat er selvfølgelig oplagt i grillsæsonen, men den holder altså også til alt muligt andet end grillmad. Den er perfekt til alt fra frikadeller og pølser til kylling eller fisk.
Ingrediensnoter
Kartofler – Hvis du har små nye kartofler så er de super lækre i denne kartoffelsalat. Så behøver du ikke at skære dem ud, men du kan bruge dem hele.
Persille – Du skal bruge masser af frisk persille. Jo mere, jo bedre vil jeg sige. Har du persille i haven, så brug det!
Rødløg – Rødløg har en smuk farve i salaten, og så smager de bare godt. Hvis du ikke lige har rødløg, kan almindelige løg også sagtens bruges.
Hvordan laver man marineret kartoffelsalat?
Der er faktisk ikke det store arbejde i at lave denne kartoffelsalat, og du kan faktisk med fordel lave den i god tid. Hvis den skal spises om aftenen, så kan du sagtens røre den sammen om formiddagen, så den har tid til at trække inden den skal spises.
Det første man gør er at koge kartoflerne. Når de er kogt, afkølet og pillet tager det kun kort tid at lave salaten. Kartoflerne skal helst være kolde når du blander dem i dressingen, så kog dem gerne i god tid. Løget og persillen hakkes, og så piskes ingredienserne til dressingen sammen og blandes med kartofler, løg og persille. Så er den sådan set klar, men har godt af at stå og trække i køleskabet nogle timer.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, det er faktisk en fordel. Lav gerne kartoffelsalaten dagen før, den smager endnu bedre når den har stået i køleskabet og trukket i marinaden.
Har du en rest nye kartofler du ikke fik spist til aften? Så kan du sagtens bruge dem dagen efter i denne kartoffelsalat.
Du kan tilføje krydderurter efter eget valg, og efter hvad du har i haven. Vi er meget glade for persille i denne ret.
ANDRE OPSKRIFTER med kartofler DU MÅSKE VIL SYNES OM
- Tysk kartoffelsalat med bacon
- Kold kartoffelsalat
- Kartoffelsalat med kapers og syltede agurker
- Græske kartofler
Opskrift på mormors sommer-kartoffelsalat
Her er vores opskrift på den bedste marinerede kartoffelsalat. Faktisk er det ungernes mormors, men den er simpelthen så god, at den selvfølgelig har fået sin egen plads her på bloggen. Vi elsker den nemlig, og det gør børnene også.
Den er super god med nyopgravede kartofler, der er kog let så de lige nøjagtigt et møre, og så marineret i olie eddikedressingen. Mums!
Marineret kartoffelsalat
Ingredienser
- 1 kg kartofler, kogte og kolde, gerne små nye kartofler fra haven
- 4 spsk sukker
- 4 spsk vand, varmt
- 1/2 dl eddike
- 1 dl olivenolie
- 1 rødløg, hakket
- 1 dl frisk persille, finthakket
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Kartoflerne koges på forhånd i saltet vand til de er møre. Herefter pilles de og køler helt ned inden de skæres i tern eller bruges hele i salaten hvis de er små.
- Bland sukker og vand i en skål og rør til sukkeret er opløst.
- Tilsæt eddike, olie samt det hakkede rødløg og frisk hakket persille.
- Rør det sammen og smag dressingen til med salt og peber.
- Tilsæt kartoflerne og bland det hele godt sammen, lad det trække i køleskabet i en times tid eller til det er spisetid.
- Server som tilbehør til lidt godt fra grillen.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 14. maj 2017 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Rigtig lækker måde at få kartofler på.
Sommetider tilføjer jeg fintsnittet spidskål – det smager også super godt.
Hej Johanne
Tak for din kommentar, dejligt at høre om andre måder at spise kartoffelsalaten på. Det lyder super lækkert med spidskål i! Det vil jeg prøve.
Ha en dejlig dag
Mvh Tina
Kan man lave den dagen før
Hej Anja
Ja det kan man sagtens. God fornøjelse 🙂
Mvh Tina