Kartoffelsalat er en af de ting vi laver igen og igen hen over sommeren. Vi varierer ofte de ingredienser vi kommer i, og i denne opskrift er det altså en nem og lækker kartoffelsalat med bacon. Læs med her og se hvordan du kan lave den selv.
Sommermad eller picnic
Kartoffelsalat er rigtig sommermad, og især når vi som her snakker kold kartoffelsalat.
Det er altså bare noget vi ikke kan undvære om sommeren, og på en varm sommerdag med et par lune frikadeller, så er det altså bare altid et hit hos både børn og voksne.
Kartoffelsalat med bacon kan serveres som tilbehør til de fleste sommerretter og grillmad. Det er skønt til grillet kød eller som en del af en lækker picnic med kolde frikadeller og lidt gnavegrøntsager.
Vi er ret glade for bacon herhjemme, og det smager altså bare godt i de fleste retter.
Bacon kan også virkelig noget i en kartoffelsalat, og det giver lige et ekstra pift til retten. Så hvis du har lidt bacon i køleskabet når du skal lave kartoffelsalat, så er det bare at komme det i.
Ingrediensnoter
Kartofler – Kartoflerne skal koges og køles ned inden de kommes i kartoffelsalaten. Derfor er det en god ide at koge dem på forhånd hvis du har muligheden for det.
Bacon – Bacon gør noget godt for denne kartoffelsalat. Den skal skæres i tern og steges sprød på panden.
Purløg – Purløg og kartofler kan bare noget sammen. Vi elsker purløg i kartoffelsalat, og vil helst ikke undvære det.
Dressing – Dressingen laves af halvt mayonnaise og halvt creme fraiche for at få den rette syrlighed, konsistens og fedme.
Hvordan laver man kartoffelsalat med bacon?
Det er både nemt og hurtigt at lave denne kartoffelsalat. Først skal kartoflerne koges, køles ned og pilles. Det kan man sagtens gøre på forhånd.
I mens kartoflerne koges, skæres bacon i tern og steges sprødt på en pande. Purløg og rødløg hakkes og dressingen blandes sammen.
Når kartoflerne er klar, vendes det hele sammen i en stor skål og så er kartoffelsalaten klar til servering. Man kan eventuelt pynte med lidt bacon og purløg på toppen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Den færdige kartoffelsalat skal stå i køleskabet indtil servering.
Ja, du kan sagtens lave kartoffelsalaten nogle timer inden den skal serveres, og lade den stå og trække i køleskabet indtil det er spisetid.
Andre kartoffelsalater du måske vil synes om
- Marineret kartoffelsalat
- Kold kartoffelsalat
- Kartoffelsalat med kapers og syltede agurker
- Tysk kartoffelsalat med bacon
Tips og tricks til kartoffelsalat
- Kog gerne kartoflerne dagen i forvejen, og lad dem blive helt kolde i køleskabet. Så er de meget mere faste og nemmere at have med at gøre.
- Skift baconen ud med kalkunbacon eller skinke hvis du har lyst.
- Skift purløget ud med andre krydderurter, for eksempel persille eller løvstikke.
Serveringsforslag
- Server til grillet kød
- Server til klassiske frikadeller
- Tag kartoffelsalaten med på picnicturen i køletasken.
Hvis du elsker kartoffelsalat, så skal du også prøve Marineret kartoffelsalat
Opskrift på bacon-kartoffelsalat
Her får du vores opskrift på en nem og lækker kartoffelsalat med bacon. Det er sådan en kartoffelsalat som hele familien elsker, og som kan spises til det meste.
Den er helt oplagt til sommerens grillmad eller når du serverer frikadeller. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere den for din familie.
Kartoffelsalat med bacon
Ingredienser
Kold kartoffelsalat
- 1 kg kartofler
- 350 g bacon
- 2 dl purløg
- ½ rødløg
Dressing til kartoffelsalat
- 1,5 dl mayonnaise
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk hvidvinseddike
- 2 tsk sød fransk sennep
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
Kartoffelsalat salat med bacon
- Kog kartoflerne i velsaltet vand til de er møre uden at være udkogte. Det plejer at tage imellem 15 – 20 minutter. – Det er en god ide at koge kartoflerne på forhånd, dette kan med fordel gøres dagen i forvejen.
- I mens kartoflerne koges, tilberedes baconen. Baconen skæres i passende tern. Varm en stor pande op, og steg nu baconternene til de er gyldne og sprøde. Hæld baconen op i en si og lad fedet dryppe fra. Lad det køle ned og stil det til siden.
- Purløg skylles og hakkes fint. Rødløget pilles og hakkes fint.
Dressing til kartoffelsalat
- Alle ingredienserne til dressingen kommes i en skål og røres grundigt sammen. Smag den til med ekstra salt og peber.
- Når kartoflerne er kogte, køles de helt ned og pilles. De skæres i mundrette bidder og kommes derefter op i en stor skål sammen med dressing, purløg samt rødløg og 2/3 dele af den sprøde bacon. Vend det hele godt rundt og og slut af med at drysse med det sidste bacon og en smule frisk purløg.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her