Kartoffelsalat med kapers og syltede agurker, eller farmors kartoffelsalat som den hedder her i huset, er uden tvivl min favorit kartoffelsalat. Perfekt balance i mellem salt og syrligt, og sammen med den cremede dressing, så er det den perfekte pikante mundfuld sammen med en god bøf fra grillen.

Den perfekte kartoffelsalat
Kartoffelsalat er en Tysk opfindelse og tak for det! Den lækre salat med kartofler, har bredt sig til hele verden og laves i alle afskygninger. Hver familie har sin egen opskrift, og den holder man ved!
Den her opskrift på kold kartoffelsalat med kapers og syltede agurker har min mor lavet i 55 år, og nu er det mig der fører den videre i familien til mine egne børn. Den passer helt perfekt om en sommerkartoffelsalat til noget lækkert fra grillen, eller til en ribbensteg med knasende sprøde svær.
Hvordan laver man kartoffelsalat med kapers og syltede agurker?
Det er en virkelig nem kold kartoffelsalat at lave, og den tager bestemt ikke skade af at trække et par timer på køl inden den serveres. Jeg plejer at bruge asparges kartofler som min mor også gør, de er lidt faste i konsistensen og “smatter” ikke så meget ud. Her kommer en lille oversigt over hvad og hvordan.
- Kartofler, gerne en fast sort som aspargeskartofler.
- Syltede agurker
- Kapers, det er lækkert med lidt små syrlige/salte bomber i kartoffelsalaten.
- Fløde
- Mayonnaise, find en god mayonnaise, hvis du ikke gider lave den selv.
- Sennep, sød fransk sennep kan anbefales.
- Hvidløg, giver det hele et lille pift.
- Salt og peber
Kartoflerne koges i vand med masser af salt, de skal stadig være faste. De pilles og køles helt af, så de kan med fordel laves på forhånd. De syltede agurker skæres i passende stykker/tern og stilles til siden til de skal bruges.
Fløden kommes i en stor skål og piskes let til den får lidt konsistens. Mayonnaisen tilsættes, der røres og resten af ingredienserne til dressingen blandes i. Smag til med salt og peber. Som det sidste blandes kartoflerne, og de syltede agurker i dressingen. Kartoffelsalaten vendes rundt inden den serveres, eller stilles på køl.

Kartoffelsalat med kapers og syltede agurker opskrift
Her kommer min mors opskrift på en lækker kold kartoffelsalat, den passer helt perfekt til grillsæsonen. Prøv den næste gang du skal lave kartoffelsalat, det vil du bestemt ikke fortryde.

Kartoffelsalat med kapers og syltede agurker opskrift
Ingredienser
- 1 kg kartofler, Gerne aspargeskartofler
- 8 stk syltede agurker, store
- 1 dl piskefløde
- 150 g mayonnaise
- 1 fed hvidløg, knust
- 1 ½ spsk sennep, gerne sød sennep
- 100 g kapers, afdryppet
- 4 spsk saft fra de syltede agurker, med til at runde smagen af
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Kartoflerne koges møre i velsaltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af inden de pilles.
- De syltede agurker og kartoflerne skæres derpå i passende ikke for store tern.
- I en skål piskes fløden let, og mayonnaisen tilsættes sammen med hvidløg, sennep, kapers samt 2 spsk. saft fra de syltede agurker. Det røres sammen og smages til med salt og peber.
- Tilsæt kartofler samt syltede agurker til dressingen og vend det forsigtigt sammen. Nu er kartoffelsalaten klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Har du prøvet opskriften på mormors kartoffelsalat?
Serveringsforslag
- Server kartoffelsalaten til en god bøf fra grillen, eller en lækker ribbensteg med sprøde svær.
- Server kartoffelsalaten som tilbehør til en culottesteg tilberedt på grillen.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her