Culottesteg på grill

Perfekt rosastegt culottesteg på grill. Der er ikke noget som en lækker culottesteg lavet på grillen. Det er rigtig hyggemad og en af husets favoritter. Når man tilbereder culotte på en grill tilfører det også en masse smag, som man bare ikke får med, når man laver den i ovn. Hvis du har lyst til at lave en perfekt culotte på grillen, så læs med her.

Culottesteg på grill - Opskrift på den bedste rosa culotte på grillen

Hvad er culottesteg?

Culottestegen sidder som en del af det man kalder halestykket på oksen. Det er et stykke kød med masser af smag. Man får hvad man betaler for, og sådan er det også med culotte. Det er god givet ud at gå efter en culottesteg af Black Angus kvæg, Limousine eller andet kødkvæg. Det er et godt udgangspunkt, og så er man mere sikker på at smagen er i top.

En anden ting der også er værd at se efter er en god fedtmarmorering. Det kan godt være svært at så når man står i et supermarked og skal vælge, men prøv at se om du ikke kan spotte en med lidt fedt i kødet. Fedtmarmoreret kød har som regel en bedre smag end et helt magert stykke kød.

Krogmørnet kød er også værd at se efter. Det er med til at give kødet en bedre og mere intens smag, og kødet mørner også ved krogmodning.

Hvordan laver man culottesteg på grill?

Når man skal lave culotte på grill, så er det faktisk ret nemt at lave helt perfekt hver gang. Meget af det afhænger selvfølgelig af kvaliteten af culotten, men også måden man tilbereder den på. Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde.

  • Colottesteg. Gå efter en god kvalitet, gerne med godt fedtmarmorering.
  • Olivenolie. Egentlig bare for at binde salt, peber og eventuelle krydderier.
  • Hvidløg. Hvidløg giver en rigtig lækker smag til culotten. Kan udelades.
  • Salt
  • Peber

Culotten skylles i koldt vand og duppes tør. Fjern sener samt fedt fra bunden, fedtet på toppen ridses. Lad den ligge tildækket ved sturetemperatur Ca. 1 time før den skal på grillen. Forvarm grillen til 180 grader. Grillen skal være sat op til indirekte varme.

Culottestegen gnides ind i en smule olivenolie. Herefter gnides stegen i knust hvidløg samt salt og peber. Kom stegen på den forvarmede grill og tilbered i Ca. 45 minutter eller til kernetemperaturen er omkring 56 grader. Lad den derefter hvile utildækket i 15 – 20 minutter inden den skæres ud og serveres.

Som I kan se, så er det faktisk ikke så meget der skal til at lave culottesteg på grill, og hvis man ikke er vild med hvidløg, så springer man det bare over. Culottesteg er faktisk også sådan et stykke kød, hvor det kan betale sig ikke at overkrydre. Kødet smager i sig selv fantastisk og det er synd hvis det hele bare smager af noget andet.

Culottesteg er hyggemad

De fleste der kender os, ved at vi elsker et godt stykke kød på grillen herhjemme. Når vi skal hygge os, er det ofte culotte der kommer på bordet, og vi tilbereder næsten altid på grillen. Det er nemlig en af de livretter både børn og voksne har tilfælles herhjemme.

Opskrift på culottesteg på grill

Her er vores opskrift på at lave den perfekte culottesteg på grill. Den sidder bare lige i skabet hver gang, og det giver en lækker culotte med en sprød kant, lige som vi godt kan lide den. Grillen giver virkelig en god smag!

Culottesteg på grill - Opskrift på den bedste rosa culotte på grillen
4.92 fra 12 stemmer

Culottesteg på grill opskrift

Grillet rosa culotte med masser af smag!
Udskriv Pin
Forb. tid 1 t 10 min
Tilb. tid 45 min
Hviletid 20 min
Samlet tid 2 t 15 min
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 352 kcal

Ingredienser

  • 1,5 kg culottesteg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 2 tsk salt, kokkesalt
  • peber

Sådan gør du

  • Start med at tage culottestegen ud af køleskabet. Pak den ud og skyl den under koldt vand. Dup den derefter tør med køkkenrulle. Puds den ren for sener og fedt i bunden. Lad den nu ligge tildækket ved stuetemperatur i en times tid.
  • Grillen forvarmes til 180 grader. Sat op til indirekte varme.
  • Når culotten er kommet op i temperatur ridses fedtet. Rids først på den ene led og derefter diagonalt på, så der kommer små fedttern. Pas på ikke at skære for dybt så du kommer ned i kødet.
    Gnid culotten ind i olie og hvidløg, Drys den med salt og peber over det hele.
  • Nu skal culotten på grillen og steges ved indirekte varme i ca. 45 minutter, eller til kernetemperaturen er 56 grader. Så burde den være medium og det er sådan vi foretrækker den.
  • Tag culotten af grillen og lad den hvile utildækket på en skærebræt i 20 – 25 minutter inden den skæres ud.
  • Server med dit favorittilbehør.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 352kcalKulhydrater: 1gProtein: 56gFedt: 13gMættet fedt: 4gKolesterol: 155mgNatrium: 269mgKalium: 853mgSukker: 1gCalcium: 48mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD BBQ, Culotte, Culotte på grill, Grill
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvis du vil være sikker på at få en culottesteg der er perfekt tilberedt hele vejen igennem, så kan du med fordel lave din culottesteg sous vide. Herefter kan du brune den af på grillen, og få den gode stegeskorpe.

Serveringsforslag

Ofte stillede spørgsmål til culottesteg på grill

Hvad skal kernetemperaturen på en culotte være?

Hvis man som os foretrækker en lækker mediumstegt culottesteg, så skal man gå efter en kernetemperatur på 56 grader.

Hvad er stegetiden på en culotte?

Hvis man griller en culotte ved 180 grader, så skal man regne med at den skal ligge på grillen i ca. 45 minutter. Stegetiden kan dog variere, så brug et stegetermometer for at være på den sikre side.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg