De små nye kartofler er super lækre som tilbehør til sommerens mad. Hvis du vil prøve en ny måde at tilberede dem på, så prøv dem som smørstegte kartofler med persille. Det smager fantastisk og så er det nemt at lave. Læs med her og få vores opskrift.
Sommer-kartofler
Her om sommeren spiser vi generelt flere kartofler end vi gør resten af året. Alle de lækre nye kartofler og sommerens kartoffelsalater trækker godt op i regnskabet.
Nye kartofler er lækre, de kan jo sagtens bare koges møre i saltet vand, men hvis de lige skal have lidt ekstra lækkerhed, så skal de smørsteges efterfølgende og have en god håndfuld persille.
Smørstegte kartofler med persille er nemt at lave til grillmaden eller til sommerens kød- eller fiskretter. Vi spiser dem til alt fra Flanksteak på grill til grillet laks.
Du kan servere dem til stort set alle retter.
Tricket er kun lige at koge dem møre, så skal de dampe godt af inden de steges i rigeligt smør og afslutteligt drysses med en god håndfuld persille og drysses med salt.
Så bliver det altså ikke meget nemmere. Du kan tilmed sagtens koge kartoflerne på forhånd, og så bare lige stege dem i smør inden servering.
Ingrediensnoter
Kartofler – Du kan bruge alle små kartofler til denne opskrift. Den er virkelig lækkert med små nye kartofler eller aspargeskartofler, men andre kartofler kan også sagtens bruges. Jo mindre kartoflerne er, jo mere stegeflade og smørsmag kan man få ind i dem.
Persille – Vi har masser af frisk persille i haven, så det er helt perfekt. Ellers kan persille købes i alle supermarkeder. Du kan også prøve med andre krydderurter, men persille er bare smagen af sommer for os, og det passer super godt med smør og kartofler.
Smør – Husk at det skal være rigtig smør du bruger og ikke kærgården eller et andet blandingsprodukt.
Hvordan laver man smørstegte kartofler med persille?
Det er super nemt at lave de lækreste smørstegte kartofler med persille.
Først skal kartoflerne rengøres, og så koges de møre i velsaltet vand. Herefter skal kartoflerne hældes op i et dørslag og dampe af.
I mens kan man smelte smørret i en gryde eller en pande ved middel varme. De kogte kartofler tilsættes når smørret er smeltet, og steges til de er gyldne. Kartoflerne tages af varmen, og så røres hakket persille i, og de drysses med salt.
Nu er de klar til servering.
Den fulde opskrift findes længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
De smørstegte kartofler med persille er lækrest når de lige er stegt i smørret. Du kan dog godt koge kartoflerne på forhånd, og så bare stege dem i smør og drysse med persille lige inden i skal spise.
Nej, alle slags kartofler kan bruges, men vælg nogle der er små i størrelsen for det bedste resultat. Du kan altså sagtens lave dem hele året rundt, også selvom du ikke kan få fat i nye kartofler.
Nej de skal bare vaskes og skrubbes godt. Skallen er tynd og lækker på nye kartofler, og det er ikke nødvendigt at skrælle den. Når de bliver stegt i smør, bliver skallen ekstra lækker og lidt sprød.
Andre kartoffelopskrifter du måske vil synes om
- Pestokartofler
- Græske kartofler
- Ovnstegte kartofler med parmesan
- Kartoffeltårne med bacon
- Knuste kartofler
Opskrift på små nye kartofler med smør og persille
Her får du vores opskrift på lækre smørstegte kartofler med persille. Det er nogle skønne sommerkartofler, som med fordel kan laves med små nye kartofler. Du kan dog også sagtens bruge almindelige kartofler på andre tider af året.
Kartoflerne er skønne til kødretter eller fisk, og så er de nemme at lave. Vi håber du får lyst til at prøve at lave de lækre kartofler selv.
Smørstegte kartofler med persille
Ingredienser
- 1 kg kartofler, små, gerne nye
- Vand
- 3 tsk salt, til kogevandet
- 50 g smør
- 1 dl frisk persille, hakket
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Vask og skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Kom vand over så det lige akkurat dækker kartoflerne.
- Kog vandet med kartoflerne op, skru ned når vandet koger. Lad kartoflerne koge til de lige akkurat er møre. Det tager 10-15 minutter alt efter størrelsen på kartoflerne. Stik i dem med en kniv, for at mærke om de er færdige. De skal slippe kniven.
- Når kartoflerne er færdigkogte hældes de i et dørslag og damper af. De må gerne stå og køle lidt ned hvis du er i god tid.
- Varm en pande eller gryde op til middel varme, og smelt smørret. Tilsæt så de kogte kartofler.
- Lad kartoflerne stege i cirka 8-10 minutter til de er gyldne.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt hakket persille samt salt. Nu er kartoflerne klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her