Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Smørstegte kartofler med persille

Smørstegte kartofler med persille

4.67

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.67

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

De små nye kartofler er super lækre som tilbehør til sommerens mad. Hvis du vil prøve en ny måde at tilberede dem på, så prøv dem som smørstegte kartofler med persille. Det smager fantastisk og så er det nemt at lave. Læs med her og få vores opskrift.

smørstegte kartofler med persille og salt i hvid skål

Sommer-kartofler

Her om sommeren spiser vi generelt flere kartofler end vi gør resten af året. Alle de lækre nye kartofler og sommerens kartoffelsalater trækker godt op i regnskabet.

Nye kartofler er lækre, de kan jo sagtens bare koges møre i saltet vand, men hvis de lige skal have lidt ekstra lækkerhed, så skal de smørsteges efterfølgende og have en god håndfuld persille.

Smørstegte kartofler med persille er nemt at lave til grillmaden eller til sommerens kød- eller fiskretter. Vi spiser dem til alt fra Flanksteak på grill til grillet laks.

Du kan servere dem til stort set alle retter.

Tricket er kun lige at koge dem møre, så skal de dampe godt af inden de steges i rigeligt smør og afslutteligt drysses med en god håndfuld persille og drysses med salt.

Så bliver det altså ikke meget nemmere. Du kan tilmed sagtens koge kartoflerne på forhånd, og så bare lige stege dem i smør inden servering.

skål med nye smørstegte små kartofler med persille

Ingrediensnoter

Kartofler – Du kan bruge alle små kartofler til denne opskrift. Den er virkelig lækkert med små nye kartofler eller aspargeskartofler, men andre kartofler kan også sagtens bruges. Jo mindre kartoflerne er, jo mere stegeflade og smørsmag kan man få ind i dem.

Persille – Vi har masser af frisk persille i haven, så det er helt perfekt. Ellers kan persille købes i alle supermarkeder. Du kan også prøve med andre krydderurter, men persille er bare smagen af sommer for os, og det passer super godt med smør og kartofler.

Smør – Husk at det skal være rigtig smør du bruger og ikke kærgården eller et andet blandingsprodukt.

Hvordan laver man smørstegte kartofler med persille?

Det er super nemt at lave de lækreste smørstegte kartofler med persille.

Først skal kartoflerne rengøres, og så koges de møre i velsaltet vand. Herefter skal kartoflerne hældes op i et dørslag og dampe af.

I mens kan man smelte smørret i en gryde eller en pande ved middel varme. De kogte kartofler tilsættes når smørret er smeltet, og steges til de er gyldne. Kartoflerne tages af varmen, og så røres hakket persille i, og de drysses med salt.

Nu er de klar til servering.

Den fulde opskrift findes længere nede på siden her.

små nye kartofler med smør og persille

Ofte stillede spørgsmål

Kan man lave kartoflerne på forhånd?

De smørstegte kartofler med persille er lækrest når de lige er stegt i smørret. Du kan dog godt koge kartoflerne på forhånd, og så bare stege dem i smør og drysse med persille lige inden i skal spise.

Skal jeg bruge nye kartofler?

Nej, alle slags kartofler kan bruges, men vælg nogle der er små i størrelsen for det bedste resultat. Du kan altså sagtens lave dem hele året rundt, også selvom du ikke kan få fat i nye kartofler.

Skal kartoflerne skrælles?

Nej de skal bare vaskes og skrubbes godt. Skallen er tynd og lækker på nye kartofler, og det er ikke nødvendigt at skrælle den. Når de bliver stegt i smør, bliver skallen ekstra lækker og lidt sprød.

Andre kartoffelopskrifter du måske vil synes om

skål med nye små smørstegte kartofler med persille

Opskrift på små nye kartofler med smør og persille

Her får du vores opskrift på lækre smørstegte kartofler med persille. Det er nogle skønne sommerkartofler, som med fordel kan laves med små nye kartofler. Du kan dog også sagtens bruge almindelige kartofler på andre tider af året.

Kartoflerne er skønne til kødretter eller fisk, og så er de nemme at lave. Vi håber du får lyst til at prøve at lave de lækre kartofler selv.

smørstegte kartofler med persille og salt i hvid skål
4.67 fra 3 stemmer

Smørstegte kartofler med persille

Opskrift på små smørstegte kartofler med persille
Disse lækre sommerkartofler, er perfekte til et godt stykke kød fra grillen eller til fisk eller kylling. De er nemme at lave, og så elsker hele familien dem. Du kan med fordel bruge nye kartofler, men alle små kartofler fungerer fint til opskriften.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 291 kcal

Ingredienser

 • 1 kg kartofler, små, gerne nye
 • Vand
 • 3 tsk salt, til kogevandet
 • 50 g smør
 • 1 dl frisk persille, hakket
 • 1 tsk salt

Sådan gør du

 • Vask og skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Kom vand over så det lige akkurat dækker kartoflerne.
 • Kog vandet med kartoflerne op, skru ned når vandet koger. Lad kartoflerne koge til de lige akkurat er møre. Det tager 10-15 minutter alt efter størrelsen på kartoflerne. Stik i dem med en kniv, for at mærke om de er færdige. De skal slippe kniven.
 • Når kartoflerne er færdigkogte hældes de i et dørslag og damper af. De må gerne stå og køle lidt ned hvis du er i god tid.
 • Varm en pande eller gryde op til middel varme, og smelt smørret. Tilsæt så de kogte kartofler.
 • Lad kartoflerne stege i cirka 8-10 minutter til de er gyldne.
 • Tag gryden af varmen, og tilsæt hakket persille samt salt. Nu er kartoflerne klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 291kcalKulhydrater: 45gProtein: 6gFedt: 11gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 1gKolesterol: 27mgNatrium: 1281mgKalium: 1194mgFibre: 6gSukker: 2gA-vitamin: 2423IUC-vitamin: 83mgCalcium: 68mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.