Flanksteak på grill

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Flanksteak på grill er et virkelig lækker mundfuld, og så er det ikke så dyrt et stykke kød.

Serveret med en bagt kartoffel, masser af hvidløgssmør og en majskolbe, så er det faktisk helt perfekt!

Flanksteak har en grov struktur, og det er vigtigt at man ikke overtilbereder det, da det ellers kan blive tørt og sejt. Jeg synes personligt at en flanksteak skal tilberedes et sted imellem medium rare og op til medium, så er den saftig og mør.

flanksteak på grill skåret i skiver på skærebræt.

Mere grillinspiration

Opskrift

Flanksteak på grill

4.50 fra 4 stemmer
Flanksteak er et forholdsvist billigt stykke kød, og det smager skønt efter en tur på grillen. Her får du vores opskrift på et perfekt medium stykke kød, som er mørt som smør. Server grillet flanksteak med en bagekartoffel og majskolber eller dit yndlings grilltilbehør.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Hviletid 15 minutter
Samlet tid 32 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 800 g flanksteak
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Fremgangsmåde
 

  1. Flanksteaken tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden den skal grilles.
    800 g flanksteak
  2. Forvarm grillen til 250 grader sat op til direkte varme.
    – Når jeg griller en flanksteak foretrækker jeg at gøre det over direkte høj varme. Kødet har en grov struktur og kan sagtens tåle den høje varme over længere tid.
  3. Når grillen er varm, smøres flanksteaken ind i olie og krydres med salt og peber efter smag. Man kan også marinere flanksteaken i en god marinade dagen før, så man tilføjer ekstra smag til kødet.
    1 spsk olivenolie, Salt, Peber
  4. Kom nu flanksteaken på grillen over den direkte varme og tilbered den ca. 6 minutter på hver side. Sørg for at holde øje med den undervejs, så den ikke brænder på.
    Hvis man er usikker på tilberedningen kan det være en fordel at bruge et stege termometer.
    Kernetemperaturen bør ligge på 58 grader, så er den perfekt tilberedt.
  5. Tag den tilberedte flanksteak af grillen og lad den trække utildækket i ca. 15 minutter inden den skæres ud og serveres.
    Udskæring af flanksteak: Husk at skære flanksteaken på tværs af kødfibrene og gerne i tynde skiver.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 276kcalProtein: 43gFedt: 10gMættet fedt: 4gKolesterol: 120mgNatrium: 106mgKalium: 682mgCalcium: 42mgJern: 3mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Flanksteak – Jeg har ikke den store holdning til hvor man køber den henne. Det kan selvfølgelig være en god ide at støtte den lokale slagter. Men dem der ligger i køldisken smager altså også fint. Jeg vil egentlig helst have dem uden marinade, så kan jeg selv styre smagen.

Tilberedning

Høj varme – Grill kødet over direkte høj varme, sådan undgår du at det bliver tørt og sejt når du griller det. Brug eventuelt et stegetermometer for at ramme perfekt medium stegning.
Hviletid – Husk at lade kødet hvile inden du skærer det ud. Du må endelig ikke dække det til mens det hviler, så vil det tilberede videre og bliver overtilberedt.

Servering

Når vi spiser en flanksteak, så er det meget forskelligt hvad vi serverer til. Det kan være en bagt kartoffel med hvidløgssmør, og ikke så meget andet. Men det smager også rigtig godt med en lækker grøn salat og flutes
Har du rester tilbage, så er de superlækre i en salat skåret i tynde skiver. Det kan også bruges i en steaksandwich, eller i biksemad.

Tilføj dine egne noter

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.