Flanksteak på grill er et virkelig lækker mundfuld, og så er det ikke så dyrt et stykke kød.
Serveret med en bagt kartoffel, masser af hvidløgssmør og en majskolbe, så er det faktisk helt perfekt!
Flanksteak har en grov struktur, og det er vigtigt at man ikke overtilbereder det, da det ellers kan blive tørt og sejt. Jeg synes personligt at en flanksteak skal tilberedes et sted imellem medium rare og op til medium, så er den saftig og mør.

Mere grillinspiration
Flanksteak på grill
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Flanksteaken tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden den skal grilles.800 g flanksteak
- Forvarm grillen til 250 grader sat op til direkte varme. – Når jeg griller en flanksteak foretrækker jeg at gøre det over direkte høj varme. Kødet har en grov struktur og kan sagtens tåle den høje varme over længere tid.
- Når grillen er varm, smøres flanksteaken ind i olie og krydres med salt og peber efter smag. Man kan også marinere flanksteaken i en god marinade dagen før, så man tilføjer ekstra smag til kødet.1 spsk olivenolie, Salt, Peber
- Kom nu flanksteaken på grillen over den direkte varme og tilbered den ca. 6 minutter på hver side. Sørg for at holde øje med den undervejs, så den ikke brænder på. Hvis man er usikker på tilberedningen kan det være en fordel at bruge et stege termometer. – Kernetemperaturen bør ligge på 58 grader, så er den perfekt tilberedt.
- Tag den tilberedte flanksteak af grillen og lad den trække utildækket i ca. 15 minutter inden den skæres ud og serveres.Udskæring af flanksteak: Husk at skære flanksteaken på tværs af kødfibrene og gerne i tynde skiver.