Populært:

Flanksteak på grill

4.50

/5

32 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

32 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Solen skinner og grillen er startet op. En flanksteak på grill er et virkelig lækker mundfuld, og så er det ikke så dyrt et stykke kød. Serveret med en bagt kartoffel, masser af hvidløgssmør og en majskolbe, så er det faktisk helt perfekt! Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den perfekte grillede flanksteak, så læs med her og få vores opskrift.

flanksteak på grill skåret i skiver på skærebræt

Endelig grillsæson!

Så kom solen og varmen endelig, og duften af grill der tændes op ved spisetid er bare så hyggelig! Nu er det at kølediskene i alle supermarkeder bugener af alle mulige udskæringer af kød, pølser og andet lækkert til grillen.

En af favoritterne her, har altid været en flanksteak. Det er et undervurderet stykke kød! Det er ikke det møreste, men smagen kan man ikke anfægte.

Det har en grov struktur, og det er vigtigt at man ikke overtilbereder, da det ellers kan blive tørt og sejt. Jeg synes personligt at en flanksteak skal tilberedes et sted imellem medium rare og op til medium, så er den saftig og mør, lige som den skal være.

I de fleste supermarkeder ligger der flanksteaks i køledisken her i grillsæsonen, og de er ganske fine! Der kan man får dem med alle mulige marinader, personligt foretrækker jeg dem med hvidløg hvis det er med marinade. Men bedst bliver det nu altså helt basic, med kun salt og peber!

Når vi spiser en flanksteak, så er det meget forskelligt hvad vi serverer til. Det kan være en bagt kartoffel med hvidløgssmør, og ikke så meget andet. Men det smager også rigtig godt med en lækker grøn salat og flutes. Og hvis man går i en helt anden retning, så er det lækker skåret i ultratynde skiver i en steaksandwich.

flanksteak på grill skåret i skiver på skærebræt med flagesalt på

Ingrediensnoter

Flanksteak – Jeg har ikke den store holdning til hvor man køber den henne. Det kan selvfølgelig være en god ide at støtte den lokale slagter. Men dem der ligger i køldisken smager altså også fint. Jeg vil egentlig helst have dem uden marinade, så kan jeg selv styre smagen.

Hvordan laver man Flanksteak på grill?

Jeg tilbereder altid flanksteak over direkte høj varme, så skal den efterfølgende ligge og trække inden den skæres ud.

Hvis du køber en der ikke er marineret på forhånd, kan du gøre dette dagen inden den skal tilberedes. Ellers synes jeg faktisk allerbedst om en der bare er krydret med groft salt og peber.

På en forvarmet grill grilles flanksteaken over høj direkte varme på begge sider til den ønskede kernetemperatur er nået. flanksteaken skal derefter ligge og trække utildækket inden den skæres ud og serveres med dit favorit tilbehør.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

grillet flanksteak skåret i skiver

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man resterne?

Kødet kan hold sig på køl et par dage, eller det kan fryses ned hvis det hele ikke er blevet spist.

Hvad kan man bruge resterne af flanksteak til?

Det er superlækker i en salat skåret i tynde skiver. Det kan også bruges i en sandwich, eller i biksemad.

Andre grillretter du måske vil synes om

skiver af flanksteak på grill med flagesalt

Tips og tricks til opskriften

 • Grill kødet over direkte høj varme, sådan undgår du at det bliver tørt og sejt når du griller det. Brug eventuelt et stegetermometer for at ramme perfekt medium stegning.
 • Husk at lade kødet hvile inden du skærer det ud. Du må endelig ikke dække det til mens det hviler, så vil det tilberede videre og måske blive overtilberedt.

Serveringsforslag

Vil du servere flanksteak som gæstemad?

Så fift måltidet op ved at lave Pommes Anna og en lækker hjemmelavet Whiskysauce
flanksteak på grill skåret i skiver på skærebræt med flagesalt på

Opskrift på grillet flanksteak

Her kommer vores opskrift på den bedste flanksteak på grill. Den er tilberedt til medium, og er mør og saftig. Server den med dig favorittilbehør og brug restener til en lækker sandwich dagen efter.

Vi håber du får lyst til at glæde din familie med et lækkert stykke kød på grillen.

flanksteak på grill skåret i skiver på skærebræt
4.50 fra 4 stemmer

Flanksteak på grill

Opskrift på flanksteak på grill
Flanksteak er et forholdsvist billigt stykke kød, og det smager skønt efter en tur på grillen. Her får du vores opskrift på et perfekt medium stykke kød, som er mørt som smør. Server grillet flanksteak med en bagekartoffel og majskolber eller dit yndlings grilltilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Hviletid 15 minutter
Samlet tid 32 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 276 kcal

Ingredienser

 • 800 g flanksteak
 • 1 spsk olivenolie
 • Salt, efter smag
 • Peber, efter smag

Sådan gør du

 • Flanksteaken tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden den skal grilles.
  800 g flanksteak
 • Forvarm grillen til 250 grader sat op til direkte varme.
  – Når jeg griller en flanksteak foretrækker jeg at gøre det over direkte høj varme. Kødet har en grov struktur og kan sagtens tåle den høje varme over længere tid.
 • Når grillen er varm, smøres flanksteaken ind i olie og krydres med salt og peber efter smag. Man kan også marinere flanksteaken i en god marinade dagen før, så man tilføjer ekstra smag til kødet.
  1 spsk olivenolie, Salt, Peber
 • Kom nu flanksteaken på grillen over den direkte varme og tilbered den ca. 6 minutter på hver side. Sørg for at holde øje med den undervejs, så den ikke brænder på.
  Hvis man er usikker på tilberedningen kan det være en fordel at bruge et stege termometer.
  Kernetemperaturen bør ligge på 58 grader, så er den perfekt tilberedt.
 • Tag den tilberedte flanksteak af grillen og lad den trække utildækket i ca. 15 minutter inden den skæres ud og serveres.
  Udskæring af flanksteak: Husk at skære flanksteaken på tværs af kødfibrene og gerne i tynde skiver.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 276kcalProtein: 43gFedt: 10gMættet fedt: 4gKolesterol: 120mgNatrium: 106mgKalium: 682mgCalcium: 42mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 30. maj 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.