Flanksteak er et forholdsvist billigt stykke kød, og det smager skønt efter en tur på grillen. Her får du vores opskrift på et perfekt medium stykke kød, som er mørt som smør. Server grillet flanksteak med en bagekartoffel og majskolber eller dit yndlings grilltilbehør.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 12 minuttermin
Hviletid 15 minuttermin
Samlet tid 32 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
800gflanksteak
1spskolivenolie
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Flanksteaken tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden den skal grilles.
800 g flanksteak
Forvarm grillen til 250 grader sat op til direkte varme. - Når jeg griller en flanksteak foretrækker jeg at gøre det over direkte høj varme. Kødet har en grov struktur og kan sagtens tåle den høje varme over længere tid.
Når grillen er varm, smøres flanksteaken ind i olie og krydres med salt og peber efter smag. Man kan også marinere flanksteaken i en god marinade dagen før, så man tilføjer ekstra smag til kødet.
1 spsk olivenolie, Salt, Peber
Kom nu flanksteaken på grillen over den direkte varme og tilbered den ca. 6 minutter på hver side. Sørg for at holde øje med den undervejs, så den ikke brænder på. Hvis man er usikker på tilberedningen kan det være en fordel at bruge et stege termometer. - Kernetemperaturen bør ligge på 58 grader, så er den perfekt tilberedt.
Tag den tilberedte flanksteak af grillen og lad den trække utildækket i ca. 15 minutter inden den skæres ud og serveres.Udskæring af flanksteak: Husk at skære flanksteaken på tværs af kødfibrene og gerne i tynde skiver.
Noter
Ingrediensnoter
Flanksteak - Jeg har ikke den store holdning til hvor man køber den henne. Det kan selvfølgelig være en god ide at støtte den lokale slagter. Men dem der ligger i køldisken smager altså også fint. Jeg vil egentlig helst have dem uden marinade, så kan jeg selv styre smagen.
Tilberedning
Høj varme - Grill kødet over direkte høj varme, sådan undgår du at det bliver tørt og sejt når du griller det. Brug eventuelt et stegetermometer for at ramme perfekt medium stegning.Hviletid - Husk at lade kødet hvile inden du skærer det ud. Du må endelig ikke dække det til mens det hviler, så vil det tilberede videre og bliver overtilberedt.
Servering
Når vi spiser en flanksteak, så er det meget forskelligt hvad vi serverer til. Det kan være en bagt kartoffel med hvidløgssmør, og ikke så meget andet. Men det smager også rigtig godt med en lækker grøn salat og flutes. Har du rester tilbage, så er de superlækre i en salat skåret i tynde skiver. Det kan også bruges i en steaksandwich, eller i biksemad.