Populært:

Hvidløgssmør

5

/5

5 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

5 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Hvidløgssmør er godt i så mange sammenhænge. Som topping på en god bøf, på hjemmebagt flutes eller i bagte kartofler. Det er ikke spor svært at lave sin egen hvidløgssmør, og så kan man få lige præcis den smag og styrke man bedste kan lide. Få vores opskrift her.

opskrift på hvidløgssmør

Kryddersmør med hvidløg

Vi laver som regel vores smør som en kryddersmør med hvidløg i. Det giver ekstra smag til hvidløgssmøren at tilføje nogle friske hakkede krydderurter, og du kan bruge lige præcis den krydderurt du bedst kan lide.

Det meste af sommeren har vi masser af frisk persille i drivhuset, og det smager bare helt fantastisk i en smør til grillmad og flutes eller i bagte kartofler eller oven på en lækker entrecote.

rulle af kryddersmør med hvidløg

Hvordan laver man hjemmelavet hvidløgssmør?

Det er ret nemt at lave hvidløgs- eller kryddersmør. Alt du skal bruge til denne version er:

  • Smør, brug rigtig smør og ikke et blandingsprodukt.
  • Hvidløg, Du kan selvfølgelig tilføje mere eller mindre indtil du rammer din smag.
  • Persille, eller andre krydderurter.

Det eneste du skal gøre er at presse hvidløg og hakke persillen, og blande det med blødt smør. Smøren kan serveres i en skål eller rulles ind i film eller bagepapir og lægges i køleskabet så man kan skære skiver af rullen.

Lækkert hvidløgssmør til bagekartofler eller flutes

Hvidløgssmør opskrift

Her får du vores opskrift på hvidløgssmør. Den er ganske nem, og kan varieres efter din egen smag. Vi kan godt lide en god smag af hvidløg, hvis du synes det er for meget kan du komme et fed mindre i. Prøv også at skifte persillen ud med andre krydderurter.

opskrift på hvidløgssmør
5 fra 1 stemme

Hvidløgssmør opskrift

Lækkert kryddersmør med persille og hvidløg
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 5 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 272 kcal

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tag smørret ud i god tid, så det kan nå at blive blødt inden du skal blande det.
  • Pres hvidløg i en hvidløgspresser og hak persillen fint.
  • Bland smør, hvidløg og persille godt sammen, jeg bruger en gaffel.
  • Rul smørret ind i et stykke bagepapir eller husholdningsfilm hvis du vil lave en aflang form du kan skære af. Alternativt kan du komme smørret i en skål. Sæt smørret på køl indtil det skal serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 272kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 30gMættet fedt: 19gKolesterol: 81mgNatrium: 269mgKalium: 18mgSukker: 1gA-vitamin: 1000IUC-vitamin: 2mgCalcium: 13mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.