Hvidløgssmør er godt i så mange sammenhænge. Som topping på en god bøf, på hjemmebagt flutes eller i bagte kartofler. Det er ikke spor svært at lave sin egen hvidløgssmør, og så kan man få lige præcis den smag og styrke man bedste kan lide. Få vores opskrift her.
Kryddersmør med hvidløg
Vi laver som regel vores smør som en kryddersmør med hvidløg i. Det giver ekstra smag til hvidløgssmøren at tilføje nogle friske hakkede krydderurter, og du kan bruge lige præcis den krydderurt du bedst kan lide.
Det meste af sommeren har vi masser af frisk persille i drivhuset, og det smager bare helt fantastisk i en smør til grillmad og flutes eller i bagte kartofler eller oven på en lækker entrecote.
Du kan selvfølgelig sagtens også bare lave en helt klassisk hvidløgssmør uden krudderurter eller andet.
Ingrediensnoter
Smør – Brug rigtig smør og ikke et blandingsprodukt. Jeg bruger altid saltet smør, for eksempel Lurpak.
Hvidløg – Du kan selvfølgelig tilføje mere eller mindre indtil du rammer din smag.
Persille – Eller andre krydderurter du godt kan lide.
Alternative ingredienser
- Prøv at lave din smør med purløg, timian, løvstikke eller en blanding af dine yndlingskrydderurter
Hvordan laver man hjemmelavet hvidløgssmør?
Det er ret nemt at lave hvidløgs- eller kryddersmør.
Det eneste du skal gøre er at presse hvidløg og hakke persillen, og blande det med blødt smør.
Smøren kan serveres i en lille skål eller rulles ind i film eller bagepapir og lægges i køleskabet så man kan skære skiver af rullen ved servering.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens fryse hjemmelavet krydder- eller hvidløgssmør. Frys det gerne ned i mindre portioner, så er det nemt at tage det op i kan spise. Det er en dejlig måde at gemme nogle af sommerens krydderurter på.
Andre opskrifter med hvidløg du måske vil synes om
- Aioli – Hvidløgsmayonnaise
- Bagte tomater med hvidløg
- Hvidløgsbrød med urter
- Gambas pil pil – rejer i hvidløg og chili
- Confiterede hvidløg
Tips og Tricks
- Brug friske krydderurter
- Har du frisk persille, purløg eller måske andre lækre krydderurter i haven, så er det bare at komme dem i dit smør. Det smager fantastisk godt, og du kan bruge dine favoritter.
Serveringsforslag
- Server i en Bagekartoffel eller som tilbehør til et godt hjemmebagt flutes.
- Brug som kryddersmør på en fransk bøf eller på en Entrecote på grill.
Elsker du smagen af hvidløg?
Prøv også at lave vores opskrift på Confiterede hvidløg eller Hvidløgsbrød med urter
Opskrift på hvidløgssmør med persille
Her får du vores opskrift på hvidløgssmør. Den er ganske nem, og kan varieres efter din egen smag. Vi kan godt lide en god smag af hvidløg, hvis du synes det er for meget kan du komme et fed mindre i.
Vi elsker at bruge frisk persille, men prøv også at skifte persillen ud med andre krydderurter du godt kan lide.
Hvidløgssmør
Ingredienser
- 150 g smør, blødt
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk persille
Sådan gør du
- Tag smørret ud i god tid, så det kan nå at blive blødt inden du skal blande det.150 g smør
- Pres hvidløg i en hvidløgspresser og hak persillen fint.3 fed hvidløg, 3 spsk persille
- Bland smør, hvidløg og persille godt sammen, jeg bruger en gaffel til at blande det med.
- Rul smørret ind i et stykke bagepapir eller husholdningsfilm hvis du vil lave en aflang form du kan skære af. Alternativt kan du komme smørret i en skål. Sæt smørret på køl indtil det skal serveres.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 10. september 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her