Bagte tomater med hvidløg smager bare godt! Som tilbehør til en lækker bøf, eller som en lille selvstændig ret, med et godt grøft brød til. Hvis du leder efter en opskrift på let tilbehør, så skal du prøve det her. Læs med her og se hvor nemt det er at lave.

Nemt tilbehør med tomater og hvidløg
Nu er tomaterne i drivhusene, og så er det bare med at udnytte det fuldt ud. Her i huset betyder det at vi laver alt fra pizzasauce til henkogte tomater og gemmer til vinteren, men elsker også at bruge dem lige nu og her, i alle mulige retter.
Bagte tomater med hvidløg er en af favoritterne. Det smager rigtig godt, og som afløser for sauce til en god bøf sammenmed et flutes, så er det bare i top. Du kan også sagtens spise det som en selvstændig ret med et godt madbrød til at sidde og dyppe i den lækre sauce der dannes i panden. Hvis man lige skal toppe det og gøre den en tand bedre , så kan det anbefales at drøne en klump Burrata på toppen når det kommer ud af ovnen.
Så er det om at riste et par skiver brød, og så er det bare om at spise igennem. Hos os foretrækker ungerne faktisk det her, frem for saucen til mange af de retter der ellers kræver sauce.
Hvis du har drivhuset fuld af tomater, eller bare en bakke cherrytomater stående i køleskabet, så kan jeg kun anbefale dig at prøve den her ret.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Tomater – Cherrytomater er at fortrække, men almindelige små tomater kan også bruges.
Hvidløg – Masser af hvidløg skal der til, de giver en vildt lækker smag, og bliver hlt cremede og lækre når de er bagte.
Olivenolie – Olivenolien danner sammen med saften fra tomaterne saucen/skyen i bunden af panden.
Salt & Peber – Helt enkelt, men meget vigtigt.
Hvordan laver man bagte tomater med hvidløg?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver de her bagte tomater. Der er ikke den store forberedelse, tomaterne skal lige skylles og hvidløgene skal pilles.
Så placeres de efterfølgende i en lille jernpande der tåler ovn, eller et ildfastfad ca- 20 x 20 cm, og så skal i en forvarmet ovn og bage i ca. 45 minutter eller til hvidløgende er helt bløde og cremede.
Server det som tilbehør til en god bøf, en culottesteg eller som men selvstændig ret med et godt brød.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Resterne kan opbevares på køl i 2-3 dage.
Ja, det kan godt fryses, kassér stilkene hvis de sidder på og kom det i en lufttæt beholder. Frys det ned og gem det til senere.
Ja, almindelige små tomater kan også bruges.
Ja, jeg laver det også med rapsolie en gang imellem, det bliver også rigtig godt.
Andre tomatopskrifter du måske vil synes om
- Butterdejstærte med tomat og basilikum
- Tomatsalat med avocado og agurk
- Bønnesalat med tomat og mozzarella
- Syltede cherrytomater
- Bagte tomater – cherrytomater bagt på stilk
Tips og tricks til opskriften
- Sørg for at lade tomaterne dryppe godt af.
- Brug en god olie, det bliver bedre.
- Lav det eventuelt på grillen i stedet for hvis du alligevel skal grille.
- Kom en smule hakkede løg i, sammen med nogle strimler af peberfrugt, det bliver også godt.
- Blend resterne og brug det i tomatsuppe.
- Kasser stilkene, blend det hele og brug det som en lækker pizza- eller pastasauce.
Serveringsforslag
- Server som tilbehør til en god bøf eller en culottesteg.
- Kom Burrata på når det kommer ud af ovnen og server det sammen nogle skiver ristet brød som en selvstændig ret.
Har du drivhuset fyldt med tomater?
Prøv også vores opskrifter på Henkogte tomater eller halve ovnbagte cherrytomater
Opskrift på bagte hvidløg med tomater på stilk
Her får du vores opskrift på nemt og lækkert tilbehør. Det smager af sol og sommer, og kan også serveres som en selvstændig ret.
Så næste gang du skal servere en bøf, eller bare får lyst til en lækker mundfuld til frokost, så prøv den her opskrift.

Bagte tomater med hvidløg
Udstyr
- jernpande el. Ildfast fad
Ingredients
- 400 g cherrytomater, eller andre små tomater
- 10 fed hvidløg, eller efter smag
- 1 dl olivenolie
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Instructions
- Forvarm ovnen til 200 grader sat op til almindelig over- og undervarme.
- Skyl tomaterne og lad dem dryppe af. Pil hvidløgene og stil dem til siden.400 g cherrytomater, 10 fed hvidløg
- I en jernpande eller et ildfast kommes tomaterne efterfulgt af de pillede fed hvidløg. Hæld olien over og drys med salt og peber.1 dl olivenolie, Salt, Peber
- Nu skal fadet i ovnen og bages ved 200 grader i ca. 45 minutter.
- Når hvidløgene er helt møre tages fadet ud af ovnen og retten serves med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her