Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Salat / Salat med bagte tomater og parmesan

Salat med bagte tomater og parmesan

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Denne salat med bagte tomater og parmesan er både virkelig lækker og så er den nem at lave.

Det tager lige lidt tid at bage cherrytomaterne, men de kan fint laves på forhånd, og så er det bare at samle salaten.

Den er super at servere til både grillmad, familiens hverdagsretter men også til lidt finere gæstemad, både kød, fisk eller fjerkræ.

salat med bagte tomater og parmesan samt ristede pinjekerner, rucola, feldtsalat og balsamicodressing.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Salat med bagte tomater og parmesan

5 fra 1 stemme
Lækker og nem salat med lækre søde bagte tomater og salte parmesanflager. Den er skøn at servere til aftensmaden, både hvis du har gæster men også til almindelig hverdagsmad.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Nedkøling og samling 20 minutter
Samlet tid 1 time
Antal4 personer

Ingredienser
 

Bagte tomater
  • 400 g cherrytomater
  • 1 ½ spsk olivenolie
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Peber
Salat
  • 75 g feldsalat
  • 30 g rucola
  • 30 g pinjekerner
  • 30 g parmesan
Dressing
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde
 

Bagte tomater
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Vask tomaterne og skær dem i halve. Læg de halve tomater i et ildfast fad med skæresiden opad. Hæld olie over tomaterne og drys dem med frisk timian, salt, peber og sukker.
    400 g cherrytomater, 1 ½ spsk olivenolie, 1 spsk frisk timian, 1 tsk sukker, 1 tsk salt, Peber
  3. Sæt fadet i ovnen, og giv tomaterne 35-40 minutter ved 180 grader varmluft. Tak dem herefter ud og lad dem køle ned.
Salat
  1. Lav en dressing ved at piske balsamicoeddike og olie sammen, og smag til med salt og peber.
    1 spsk balsamicoeddike, 2 spsk olivenolie, Peber, Salt
  2. Bland feldsalat og rucola sammen med dressingen i en stor serveringsskål.
    75 g feldsalat, 30 g rucola
  3. Rist pinjekernerne til de er gyldne på en tør pande.
    30 g pinjekerner
  4. Kom bagte tomaterne og ristede pinjekerne i salaten, og slut af med at høvle parmesan ud over salaten.
    30 g parmesan

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 224kcalKulhydrater: 9gProtein: 5gFedt: 20gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 11gKolesterol: 5mgNatrium: 717mgKalium: 413mgFibre: 2gSukker: 5gA-vitamin: 2147IUC-vitamin: 34mgCalcium: 134mgJern: 2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Parmesan – Vi synes denne salat er bedst med store parmesanflager, så vi køber et stykke parmesan og høvler selv. Du kan også købe parmesanflager i nogle supermarkeder.

Tilberedning

Forberedelse – Du kan fint bage tomaterne nogle timer inden eller dagen før, og så gemme dem i køleskabet indtil de skal bruges i salaten.

Tilføj dine egne noter

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

En kommentar til “Salat med bagte tomater og parmesan”

  1. 5 stars
    Denne salat er bare blevet en favorit herhjemme. Den er virkelig god til grillmad, og både børn og voksne spiser den med glæde!

    Svar
5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.