Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Salat / Salat med brombær og melon

Salat med brombær og melon

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Det er sæson for lækre brombær, og derfor skal de selvfølgelig spises en hel masse. Denne salat med brombær og melon er en skøn sommersalat, som du kan servere som tilbehør til aftensmaden.

Salat med brombær og melon på et salatfad.

Nem grøn salat

Salat skal altså være nemt for os. Vi laver oftest de nemme salater, hvor ingredienserne “bare” skal anrettes på et fad. Det gør dem bestemt ikke dårligere.

I dag får du vores brombærsalat med melon og mozzarella. Vores unger elsker brombær og melon, så sådan en salat er en garanti for at få noget grønt i børnene, og det benytter vi os selvfølgelig af.

Den smager altså også fantastisk godt, og så passer den stort set til alle retter.

fad med grøn salat med brombær, melon, mozzarellakugler og pinjekerner.

Ingrediensnoter

Grøn salat – Vi bruger her feldsalat og rucola, men du kan bruge den typa salat I bedst kan lide hjemme hos Jer.

Melon – Jeg har her brugt en galiamelon, men du kan også godt bruge en cantaloupe hvis du hellere vil det.

Brombær – Hvis du kender et godt brombærsted eller måske har brombær i haven, så skal du selvfølgelig bruge dem, ellers kan de købes i supermarkedet.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel brombær med hindbær eller blåbær.

Hvordan laver man salat med brombær og melon?

Det er virkelig en nem salat at lave, denne her.

Først skal du anrette den grønne salat på et fad. Herefter topper du med brombær, kugler af melon og mozzarella. Til sidst skal salaten have olivenolie, balsamico glace, salt og peber og let ristede pinjekerner på toppen.

Så er salaten klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

rucola, melonkugler, brombær, mozzarella og pinjekerner.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave salaten på forhånd?

Ja det kan du godt. Vent med at komme balsamico glace eller en anden dressing på topping til lige inden den skal spises, så ser den flottest ud når den serveres.


Andre salater du måske vil synes om

serveringsfad med brombærsalat med melon og mozzarella.

Tips og Tricks

  • Ost
    • Du kan godt bruge andre slags oste i denne salat. Hvis du ikke lige vil bruge mozzarella, kan du i stedet bruge feta eller servere salaten med en lækker kugle burrata.
  • Rist pinjekernerne
    • Rist pinjekernerne let på en tør pande. Det gør at de bliver virkelig lækre og får endnu mere smag. Du kan god riste kernerne og lade dem køle ned på forhånd, så de er klar når du skal samle salaten.
  • Lav din egen balsamico glace

Serveringsforslag

  • Server salaten som tilbehør til sensommerens grillmad eller noget lækkert kød eller vildt.
  • Brug den som salat på sommerbuffeten eller til sommerfesten.

Elsker du brombær?

Prøv også vores opskrift på Brombærtærte med frangipane, Brombærkage eller Brombærmarmelade
Lækker grøn salat med brombær og melon.

Opskrift på nem brombærsalat med mozzarella og melon

Her får du vores opskrift på en ultranem, men virkelig lækker salat med brombær og melon. Det er en dejlig salat her sidst på sommeren når brombærene er modne og lækre.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere salaten for dine gæster eller din familie.

Salat med brombær og melon på et salatfad.
Ingen stemmer endnu

Salat med brombær og melon

Nem og lækker sommersalat med sensommerens brombær, melon, mozzarella og pinjekerner. Den er skøn som tilbehør til aftensmaden, både grillmad og mange andre retter.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 370 kcal

Ingredienser

  • 50 g feldsalat
  • 25 g rucola
  • 1 galiamelon
  • 120 g brombær
  • 150 g mozzarella, små kugler
  • 30 g pinjekerner
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamico glace
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Rist pinjekernerne let på en tør pande, og lad dem køle ned.
    30 g pinjekerner
  • Anret feldsalat og rucola på det fad du vil servere salaten på.
    50 g feldsalat, 25 g rucola
  • Skær melonen ud i kugler med et melonkuglejern, eller skær den alternativt i mundrette tern.
    1 galiamelon
  • Fordel melonkugler, brombær og mozzarellakugler ovenpå salaten, og top med olivenolie, balsamico glace, salt og peber. Fordel til sidst de ristede pinjekerner, og server straks salaten.
    120 g brombær, 150 g mozzarella, 2 spsk olivenolie, 2 spsk balsamico glace, Salt, Peber

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 370kcalKulhydrater: 38gProtein: 12gFedt: 21gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 9gKolesterol: 30mgNatrium: 877mgKalium: 932mgFibre: 5gSukker: 30gA-vitamin: 1515IUC-vitamin: 70mgCalcium: 234mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.