Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Salat / Salat med grillede abrikoser, feta og brombær

Salat med grillede abrikoser, feta og brombær

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Denne salat med grillede abrikoser, feta og brombær er en skøn sommersalat, som både har en perfekt balance med sødme, syrlighed og fedme, og som passer perfekt til sommerens grillmad.

Ved at grille abrikoserne får man ekstra sødme frem i dem, og de gør bare at de smager endnu bedre.

I salaten bruger vi også friske ærter, brombær og så en god feta. Græskarkernerne giver lige lidt knas på toppen, og det er lige prikken over i’et. Det er virkelig en lækker salat!

salat med grillede abrikoser, feta og brombær på salatfad.

Mere gæstemad

Opskrift

Salat med grillede abrikoser, feta og brombær

Ingen stemmer endnu
Lækker og nem sommersalat med søde halve grillede abrikoser, syrlige brombær og friske ærter. Salaten er toppet med cremet feta, honningdressing og græskarkerner, og den passer perfekt til alle sommerens retter.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 10 abrikoser
  • 75 g feldsalat
  • 250 g ærter, vægt med bælg
  • 125 g brombær
  • 150 g feta
  • 25 g græskarkerner
Dressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • ½ tsk dijonsennep
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Fremgangsmåde
 

  1. Del abrikoserne i halve og fjern stenen. Grill dem på en varm grill eller på en grillpande ved høj varme til de får grillstriber.
    10 abrikoser
  2. Anret feldsalaten på et salatfad. Tag ærterne ud af bælgene, og fordel dem over salaten.
    75 g feldsalat, 250 g ærter
  3. Læg de grillede abrikoser og brombærene ovenpå.
    125 g brombær
  4. Kom alle ingredienserne til dressingen i et lille glas med låg, og ryst dressingen sammen. Smag dressingen til med salt og peber og eventuelt mere honning, den skal være lidt sødlig. Hæld dressingen ud over salaten.
    2 spsk olivenolie, 1 spsk æblecidereddike, 1 tsk honning, ½ tsk dijonsennep, Salt, Peber
  5. Slut af med at smuldre fetaen ud over salaten, og drys med græskarkerner.
    150 g feta, 25 g græskarkerner

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 314kcalKulhydrater: 26gProtein: 13gFedt: 19gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 0.003gKolesterol: 33mgNatrium: 732mgKalium: 593mgFibre: 7gSukker: 15gA-vitamin: 3719IUC-vitamin: 48mgCalcium: 232mgJern: 3mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Feta – Du kan bruge din favoritfetaost eller alternativt en salatost. Vi bruger gerne en græsk feta af mærket Lekos som forhandles i Netto. Den er vi blevet helt vilde med. Alternativt kan du bruge mozzarella hvis du vil bruge en ost der er lidt mildere i smagen.
Salat – Feldsalaten er en af vores favoritter når vi snakker grønne salater. Du kan også skiften den ud med babyspinat, crispsalat, hjertesalat eller hvilken der nu er din favorit.
Honning – I dressingen bruger vi honning. Det giver en dejlig sødme, som passer rigtig godt til abrikoserne. Vi har brugt en lynghonning, som har en meget markant smag, den er så lækker i denne salat. Hvis du har en anden type honning kan det også fint bruges, men husk at smage dressingen til, hvis du bruger en mild honning skal du måske tilsætte lidt ekstra.

Servering og forberedelse

Lav salaten så tæt på servering som muligt. Den kan godt tåle at stå nogle timer i køleskabet inden den skal spises, men abrikoserne er bedst når de lige er grillet synes vi.

Video

Tilføj dine egne noter

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.