Indhold

Tabouleh – bulgursalat

Indhold

Den bedste bulgursalat er den libanesiske bulgursalat tabouleh. Den smager helt fantastisk, og indeholder masser af krydderurter og en lækker dressing. Bulgursalat er sundt og passer rigtig godt som tilbehør til grillet kylling og fisk. Hvis du har lyst til at se hvordan du selv kan lave den bedste bulgursalat, så læs med her og få vores opskrift.

Den bedste bulgursalat - Tabouleh fra libanon

Frisk bulgursalat fra Libanon

Når der skal salat på bordet hjemme hos os, så er det ofte vi serverer bulgursalat. Det kan laves i et hav af variationer, og tabouleh fra Libanon er en af vores favoritter. Kombinationen af mynte og persille giver en lækker frisk smag sammen med den syrlige dressing og de friske grøntsager. Den kan sagtens laves i forvejen, og den tager bestemt ikke skade af at trække på køl et par timer inden den skal serveres.

Frisk salat med bulgur og krydderurter

Hvad er tabouleh?

Tabouleh er en vegetarisk bulgursalat, normalt bestående af: frisk persille, frisk mynte, tomater, bulgur, løg og nogle steder bruger man også agurk. Det bliver vendt i en syrlig dressing bestående af olivenolie og citronsaft, krydret med salt og peber.

Burgursalat aka libanesisk tabouleh

Hvordan laver man bulgursalat?

Det er vildt nemt at lave sin helt egen Libanesiske tabouleh. I vores udgave er der også agurk i for at give lidt mere fyld. Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde. Du skal bruge:

  • Bulgur
  • Agurk
  • Tomater
  • Forårsløg
  • Frisk persille
  • Frisk mynte
  • Olivenolie
  • Citronsaft
  • Salt og peber
  • Sukker

Bulguren tilberedes efter anvisningerne på posen. Kernerne fjernes fra agurk og tomater, og alle grøntsager og krydderurter hakkes fint. Så blandes det hele i en stor skål. Dressingen laves af olie og citronsaft og smages til med salt, peber og sukker. Så er salaten klar til servering.

Serveringsforslag

Tabouleh – bulgursalat opskrift

Her kommer vores opskrift på den bedste bulgursalat fra Libanon, nemlig tabouleh. Den har en rigtig lækker frisk smag og skal helst serveres direkte fra køleskabet. Stil den på bordet næste gang i skal grille, jeg garanterer for at I ikke bliver skuffede.

Den bedste bulgursalat - Tabouleh fra libanon
5 fra 2 stemmer

Tabouleh – Bulgursalat opskrift

Klassisk Libanesisk tabbouleh – Salat med bulgur og krydderurter
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 30 min
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Libanesisk
Antal 4 personer
Kalorier 351 kcal

Ingredienser

  • 1,5 dl bulgur, fin
  • 1 stk agurk, kerner fjernes
  • 4 stk tomater, kerner fjernes
  • 4 stk forårsløg
  • 3 dl frisk persille
  • 1 dl frisk mynte

Dressing

  • 80 ml olivenolie
  • 4 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag
  • 1 tsk sukker

Sådan gør du

  • Bulguren tilberedes efter anvisningen på pakken.
  • Alle ingredienserne til dressingen blandes sammen.
  • Grøntsager og krydderurter hakkes fint og kommes i en stor skål. Kom derefter den tilberedte bulgur samt dressingen i, og bland det godt sammen. Smag til med ekstra salt og peber samt citronsaft.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 351kcalKulhydrater: 37gProtein: 8gFedt: 21gMættet fedt: 3gNatrium: 154mgKalium: 712mgFibre: 11gSukker: 1gA-vitamin: 7380IUC-vitamin: 108mgCalcium: 177mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bulgursalat, Tabbouleh, Tabouleh, Tilbehør til grillmad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg