Den bedste bulgursalat er den libanesiske bulgursalat tabouleh. Den smager helt fantastisk, og indeholder masser af krydderurter og en lækker dressing. Bulgursalat er sundt og passer rigtig godt som tilbehør til grillet kylling og fisk. Hvis du har lyst til at se hvordan du selv kan lave den bedste bulgursalat, så læs med her og få vores opskrift.

Frisk bulgursalat fra Libanon
Når der skal salat på bordet hjemme hos os, så er det ofte vi serverer bulgursalat. Det kan laves i et hav af variationer, og tabouleh fra Libanon er en af vores favoritter. Kombinationen af mynte og persille giver en lækker frisk smag sammen med den syrlige dressing og de friske grøntsager. Den kan sagtens laves i forvejen, og den tager bestemt ikke skade af at trække på køl et par timer inden den skal serveres.
Hvad er tabouleh?
Tabouleh er en vegetarisk bulgursalat, normalt bestående af: frisk persille, frisk mynte, tomater, bulgur, løg og nogle steder bruger man også agurk. Det bliver vendt i en syrlig dressing bestående af olivenolie og citronsaft, krydret med salt og peber.
Hvordan laver man bulgursalat?
Det er vildt nemt at lave sin helt egen Libanesiske tabouleh. I vores udgave er der også agurk i for at give lidt mere fyld. Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde. Du skal bruge:
- Bulgur
- Agurk
- Tomater
- Forårsløg
- Frisk persille
- Frisk mynte
- Olivenolie
- Citronsaft
- Salt og peber
- Sukker
Bulguren tilberedes efter anvisningerne på posen. Kernerne fjernes fra agurk og tomater, og alle grøntsager og krydderurter hakkes fint. Så blandes det hele i en stor skål. Dressingen laves af olie og citronsaft og smages til med salt, peber og sukker. Så er salaten klar til servering.
Serveringsforslag
- Spis salaten til libanesisk kylling på grill med lavash og raita.
- Spis til grillet fisk eller en god bøf.
Tabouleh – bulgursalat opskrift
Her kommer vores opskrift på den bedste bulgursalat fra Libanon, nemlig tabouleh. Den har en rigtig lækker frisk smag og skal helst serveres direkte fra køleskabet. Stil den på bordet næste gang i skal grille, jeg garanterer for at I ikke bliver skuffede.

Tabouleh – Bulgursalat opskrift
Ingredienser
- 1,5 dl bulgur, fin
- 1 agurk, kerner fjernes
- 4 tomater, kerner fjernes
- 4 forårsløg
- 3 dl frisk persille
- 1 dl frisk mynte
Dressing
- 80 ml olivenolie
- 4 spsk citronsaft
- 1 tsk salt
- Peber, efter smag
- 1 tsk sukker
Sådan gør du
- Bulguren tilberedes efter anvisningen på pakken.
- Alle ingredienserne til dressingen blandes sammen.
- Grøntsager og krydderurter hakkes fint og kommes i en stor skål. Kom derefter den tilberedte bulgur samt dressingen i, og bland det godt sammen. Smag til med ekstra salt og peber samt citronsaft.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her