Raita er en let og frisk yoghurtbaseret dip/dressing, som spises i Mellemøsten og Indien. I Libanon går den under navnet Laban, mens den kaldes Raita i Indien. Der findes flere varianter af den, og den kan laves på mange måde. Denne opskrift er på Raita som en yoghurtdressing med agurk og mynte.

Indisk mad når det er bedst
Vi er helt generelt rigtig glade for at prøve opskrifter fra hele verden, og mellemøstlige og asiatiske retter ligger højt på listen med livretter. Denne raita-opskrift er god til mange af disse retter.
Vi elsker den som en slags dip eller sauce. Derfor dræner vi ikke yoghurten. En ægte Inder vil måske have den tykkere og bruger drænet yoghurt, og tilføjer vist også tomater.
Vi spiser den mere som en mellemøstlig tzatziki. Den er super frisk og god til stærk mad. Vi spiser den for eksempel til hjemmelavet shawarma, koftaspyd, tikka masala eller til et stykke kød på grillen med noget godt brød. Den passer faktisk til rigtig mange retter, og er også lækker til lam.
Hvordan laver man Indisk Raita?
Denne dressing er helt simpel og virkelig nem at lave, men det bliver den jo bestemt ikke dårligere af – tværtimod.
Du skal bruge:
- Yogurt natural
- Agurk
- Hvidløg
- Citron
- Mynte
- Salt og peber
Det er så nemt – hak agurken fint og kom den i yoghurten sammen med hvidløg, citronsaft og hakket frisk mynte. Smag den til med salt og peber. Så har du en lækker sauce til grillmad, fladbrød eller mellemøstlig mad.
Den fulde opskrift finder du længere nede på siden her.

Tips og tricks
- Lav din raita i god tid, den bliver kun bedre af at stå og trække lidt i køleskabet.
- Den smager fantastisk som en god “sovs” til en grillkylling om sommeren på terrassen.
- Vil du have en tykkere konsistens, som vist er mere autentisk indisk, så kan du lave den med drænet yoghurt, og tilsætte hakkede tomater.
- Har du rester, så er den også lækker som en god mynte-dressing på din salat.
Serveringsforslag
- Server sammen med dhal og chapati fx til kofta-spyd.
- Brug som dressing i pitabrød med pulled chicken.
Opskrift på lækker raita dressing
Her er vores opskrift på raita – vi elsker den med agurk og mynte. Det giver en frisk smag, som er god til krydret mad. For mange vil smagen måske minde dem om den græske tzatziki, men her sparer vi lidt på hvidløget, og tilsætter i stedet hakket frisk mynte.
Hvis du vil lave din raita i forvejen er det kun en fordel. Den bliver bedre af at stå og trække nogle timer i køleskabet, og så er det nemt lige at hive den ud ved spisetid.
Vi kan rigtig godt lide raita som en tyndere dressing/dip. Hvis du vil servere den mere traditionelt, nærmere som en indisk salat, så bør den være lidt tykkere i konsistensen. I så fald kan du dræne din yoghurt i nogle timer i et klæde i en si. Derudover kan du drysse dine agurkestykker med salt og lade væden trække ud i en si. Så får du en tykkere konsistens, og du kan også tilføje for eksempel tomat til din raita.

Indisk Raita
Ingredienser
- 2 ½ dl yogurt natural
- ¼ agurk
- 1 fed hvidløg
- ½ citron, saften
- 1 spsk frisk mynte
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Hak agurken fint og bland sammen med yogurt, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber.
- Hak mynten fint, og bland i dressingen, smag til med citron, salt og peber indtil du synes den er god. Stil i køleskabet indtil servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 11. September 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: