Populært:

Madformadelskere / Verdenskøkkener / Indisk mad / Raita – Indisk yoghurtdip

Raita – Indisk yoghurtdip

5

/5

5 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

5 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Raita er en let og frisk yoghurtbaseret dip/dressing, som spises i Mellemøsten og Indien. I Libanon går den under navnet Laban, mens den kaldes Raita i Indien. Der findes flere varianter af den, og den kan laves på mange måde. Denne opskrift er på Raita som en yoghurtdressing med agurk og mynte.

indisk raita dressing i skål med mynte på toppen og roti brød og koriander

Indisk mad når det er bedst

Vi er helt generelt rigtig glade for at prøve opskrifter fra hele verden, og mellemøstlige og asiatiske retter ligger højt på listen med livretter. Denne raita-opskrift er god til mange af disse retter.

Vi elsker den som en slags dip eller sauce. Derfor dræner vi ikke yoghurten. En ægte Inder vil måske have den tykkere og bruger drænet yoghurt, og tilføjer vist også tomater.

Vi spiser den mere som en mellemøstlig tzatziki. Den er super frisk og god til stærk mad. Vi spiser den for eksempel til hjemmelavet shawarma, koftaspyd, tikka masala eller til et stykke kød på grillen med noget godt brød. Den passer faktisk til rigtig mange retter, og er også lækker til lam.

indisk raita myntedressing i skål med roti brød

Ingrediensnoter

Yogurt natural – Helt almindelig neutral yoghurt. Det kan du købe i supermarkedet.

Agurk – Der skal agurk i! Det kan du ikke undvære.

Hvidløg – Giver en god smag til dressingen.

Citron – Bidrager med lidt syre. Husk at smage til undervejs.

Mynte – Der skal mynte i for at få den rigtige smag. Hvis du er heldig at have mynte i haven kan du selvfølgelig bruge det, ellers kan det købes i supermarkedet.

Salt og peber – Der er ikke mange ingredienser i raita, men det er super vigtigt at få den smagt ordenligt til med salt og peber.

Hvordan laver man Indisk Raita?

Denne dressing er helt simpel og virkelig nem at lave, men det bliver den jo bestemt ikke dårligere af – tværtimod.

Det er så nemt – hak agurken fint og kom den i yoghurten sammen med hvidløg, citronsaft og hakket frisk mynte. Smag den til med salt og peber. Så har du en lækker sauce til grillmad, fladbrød eller mellemøstlig mad.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Indisk raita dressing i sort skål serveret med fattoush salat, kofta spyd og chapati fladbrød på hvid tallerken

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man raita?

Du kan lave dressingen i god tid og stille den i køleskabet. Den har faktisk rigtig godt af at stå og trække nogle timer inden den skal spises.

Andre indiske opskrifter du måske vil synes om

indisk raita i skål med mynte på toppen

Tips og tricks til opskriften

  • Lav din raita i god tid, den bliver kun bedre af at stå og trække lidt i køleskabet.
  • Den smager fantastisk som en god “sovs” til en grillkylling om sommeren på terrassen.
  • Vil du have en tykkere konsistens, som vist er mere autentisk indisk, så kan du lave den med drænet yoghurt, og tilsætte hakkede tomater.
  • Har du rester, så er den også lækker som en god mynte-dressing på din salat.

Serveringsforslag

roti brød med raita
skål med indisk yoghurt dressing med agurk og mynte

Opskrift på lækker raita dressing

Her er vores opskrift på raita – vi elsker den med agurk og mynte. Det giver en frisk smag, som er god til krydret mad. For mange vil smagen måske minde dem om den græske tzatziki, men her sparer vi lidt på hvidløget, og tilsætter i stedet hakket frisk mynte.

Hvis du vil lave din raita i forvejen er det kun en fordel. Den bliver bedre af at stå og trække nogle timer i køleskabet, og så er det nemt lige at hive den ud ved spisetid.

Vi kan rigtig godt lide raita som en tyndere dressing/dip. Hvis du vil servere den mere traditionelt, nærmere som en indisk salat, så bør den være lidt tykkere i konsistensen. I så fald kan du dræne din yoghurt i nogle timer i et klæde i en si. Derudover kan du drysse dine agurkestykker med salt og lade væden trække ud i en si. Så får du en tykkere konsistens, og du kan også tilføje for eksempel tomat til din raita.

indisk raita dressing i skål med mynte på toppen og roti brød og koriander
5 fra 2 stemmer

Indisk Raita

Opskrift på indisk raita
Nem frisk dip/dressing af yoghurt med agurk og mynte! Den er god til indisk mad og til forskellige kødretter med både svinekød, oksekød og lam.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Dressing
Køkken Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 42 kcal

Ingredienser

  • 2 ½ dl yogurt natural
  • ¼ agurk
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron, saften
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk frisk mynte

Sådan gør du

  • Hak agurken fint og bland sammen med yogurt, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber.
    2 ½ dl yogurt natural, ¼ agurk, 1 fed hvidløg, ½ citron, Salt, Peber
  • Hak mynten fint, og bland i dressingen, smag til med citron, salt og peber indtil du synes den er god. Stil i køleskabet indtil servering.
    1 spsk frisk mynte

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 42kcalKulhydrater: 4gProtein: 2gFedt: 2gMættet fedt: 1gKolesterol: 8mgNatrium: 29mgKalium: 131mgFibre: 1gSukker: 3gA-vitamin: 86IUC-vitamin: 3mgCalcium: 80mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 11. September 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.