Raita – Indisk yoghurtdip med mynte og agurk

Vi er helt generelt rigtig glade for at prøve opskrifter fra hele verden, og mellemøstlige og asiatiske retter ligger højt på listen med livretter. Denne raita-opskrift er god til mange af disse retter. Det er en let og frisk yoghurtbaseret dip/dressing, som spises i mellemøsten og Indien. I Libanon går den under navnet Laban, mens den kaldes Raita i Indien. Der findes flere varianter af den, og den kan laves på mange måde.

Vi elsker den som en slags dip eller sauce. Derfor dræner vi ikke yoghurten. En ægte inder vil måske have den tykkere og bruger drænet yoghurt, og tilføjer vist også tomater. Vi spiser den mere som en mellemøstlig tzatziki. Den er super frisk og god til stærk mad. Vi spiser den for eksempel til hjemmelavet shawarma, koftaspyd, tikka masala eller til et stykke kød på grillen med noget godt brød. Den passer faktisk til rigtig mange retter.

Raita - Opskrift på indisk raita. Nem opskrift på indisk yoghurtdip med agurk og mynte
Raita - Opskrift på indisk raita. Nem opskrift på indisk yoghurtdip med agurk og mynte

Raita opskrift

Her er vores opskrift på raita – vi elsker den med agurk og mynte. Det giver en frisk smag, som er god til krydret mad. For mange vil smagen måske minde dem om den græske tzatziki, men her sparer vi lidt på hvidløget, og tilsætter i stedet hakket frisk mynte.

Hvis du vil lave din raita i forvejen er det kun en fordel. Den bliver bedre af at stå og trække nogle timer i køleskabet, og så er det nemt lige at hive den ud ved spisetid.

Vi kan rigtig godt lide raita som en tyndere dressing/dip. Hvis du vil servere den mere traditionelt, nærmere som en indisk salat, så bør den være lidt tykkere i konsistensen. I så fald kan du dræne din yoghurt i nogle timer i et klæde i en si. Derudover kan du drysse dine agurkestykker med salt og lade væden trække ud i en si. Så får du en tykkere konsistens, og du kan også tilføje for eksempel tomat til din raita.

Raita - Opskrift på indisk raita. Nem opskrift på indisk yoghurtdip med agurk og mynte
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Raita opskrift

Frisk yoghurtdip med agurk og mynte!
Ret Tilbehør
Køkken Indisk
Keyword Dip
Tilb. tid 5 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl yogurt natural
  • 1/4 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 citron saften
  • 1 spsk frisk mynte
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Hak agurken fint og bland sammen med yogurt, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber.
  • Hak mynten fint, og bland i dressingen, smag til med citron, salt og peber indtil du synes den er god. Stil i køleskabet indtil servering
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!
Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares