Populært:

Pakora

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Knasende sprøde og bløde i midten, lige som de skal være. Vegatarisk Indisk pakora med grøntsager er bare den bedste snack, og så er det faktisk ret nemt at lave. Serveret med en frisk myntedip med koriander, så bliver det ikke meget bedre. Læs med her og se hvordan du selv kan lave de lækre indiske snacks.

indiske pakora med mynte-chutney

mad fra fjerne himmelstrøg

Langt det meste af den mad det bliver sat på bordet hjemme hos os, er lavet med inspiration fra verden omkring os. Ikke fordi vi ikke elsker alle de klassiske danske retter, men simpelthen for at præsentere vores børn for alle de smage verden har at byde på.

Indien er er en sand bombe af smagsoplevelser, og hvis du ikke har være på en rigtig Indisk restaurant før, så kan jeg varmt anbefale at du tager en tur til Horsens og besøger Kesar. Det er en familieejet restaurant der byder på et stort udvalg af alle de klassiske indiske retter. Maden smager fantastisk, og servicen er i top. Jeg ville kaste mig over deres “tasting menu”, hvor man for lov til at smage et udvalg af de meste populære retter, her iblandt pakora med den rigtige dip!

Pakora er og bliver en favorit, når vi snakker forretter/snacks for mit vedkommende, de kan bare et eller andet med smagen, sprødheden og så den der dip med masser af mynte og koriander, mums!

Der er masser af retter fra der indiske køkken du kan kaste dig over. Butter chicken, chicken tikka masala, mulligatawny suppe blot for at nævne nogle få. Med andre ord, for dig der elsker krydret mad, så er det bare om at komme i gang og kaste dig over det.

fad med pakora og dip med mynte og koriander

Ingrediensnoter

Kikærtemel – Kikærtemel kan du købe rigtig mange steder efterhånden, for eksempel Føtex eller Meny. Og hvis det kniber med at finde det, så kan du altid blende tørrede kikærter til mel i en blender.

Rismel – Rismel er med til at gøre dine pakora ekstra sprøde, jeg bruger det faktisk også en gang imellem når jeg laver løgringe til lige at give det sidste sprødhed.

Grøntsagerne – Der er sådan set frit spil til pakora, jeg plejer at gå med noget rodfrugt og noget grønt.

Krydderierne – Det er her Indien kan noget. En god blanding af kraftige krydderier, der i forening giver varme, en dejlig

Hvordan laver man pakora med grøntsager?

Du skal varme din olie op til omkring 170 grader, så når de at blive tilberedt hele vejen igennem, og godt spøde på ydersiden.

I en skål blandes kikærtemel, rismel, krydderier samt salt. Det blades godt sammen inden der tilsættes vand. Rør det sammen til en tyk pasta. Tilsæt nu de fintsnittede grøntsager og den hakkede jalapeno. Ælt nu det hele sammen, så det bliver godt blandet sammen.

Form små klumper enten med en spiseske eller hænderne og kom dem nu i den forvarmede olie, hvor de tilberedes til de er gyldne og sprøde. Når de er færdige tages de op til afdrypning på fedtsugende papir.

Server de lune pakora med en god Indisk mynte-chutney med koriander.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pakora fritters med forskellige grøntsager på fad og grøn dip til

Ofte stillede spørgsmål

Kan man bruge andre grøntsager?

Ja, du kan sagtens bruge andre grøntsager. Prøv med sød kartoffel, spinat, selleri eller hvad du har i køleskabet.

Hvor køber man kikærtemel?

De fleste store supermarkedskæder har det på hylden. Føtex, Meny, og kan bestilles online hos matas.

Hvad for en olie skal man bruge til at stege dem i?

Jeg bruger solsikkeolie, men du kan også bruge vinduekerneolie eller fritureolie.

Andre indiske opskrifter du måske vil synes om

fad med pakora og myntechutney med koriander

Tips og tricks til opskriften

  • Lav en prøve pakora, så kan du altid tilføje mere salt eller andre krydderier til resten af blandingen.
  • Lav en dobbelt portion, de bliver hurtigt spist.
  • Prøv med andre grøntsager og andre krydderier efter smag.

Serveringsforslag

Vil du lave den skønne grønne Myntedip til?

Find vores opskrift på Mynte-chutney med koriander her.
indiske friturestegte pakora med grøntsager og kikærtemel
Indiske pakora på fad med mynte chutney

Opskrift på klassisk indisk pakora med grøntsager

Her får du vores version på en lækker klassisk forret fra indien. Der er fuld drøn på smagen og til trods for at der er masser af grøntsager i, så elsker ungerne dem!

Server dem med en god og kraftig myntesauce, eller en spicy mangochutney.

indiske pakora med mynte-chutney
5 fra 2 stemmer

Pakora

Opskrift på pakora
Sprøde og lækre Indiske pakora med forskellige grøntsager og koriander samt krydderier i en kikærtemelblanding, som frituresteges. Server med en dejlig mynte-chutney eller mango-chutney.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Forret
Køkken Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 539 kcal

Ingredienser

  • 2,5 dl kikærtemel
  • 2 spsk rismel
  • 0,75 dl vand
  • 2 spsk frisk koriander, Fint hakket

Krydderier

  • ½ tsk chilipulver
  • 1,5 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • ½ tsk spidskommen
  • 1,5 tsk salt

Grøntsager

  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 kartoffel
  • 1 dl broccoli
  • 2 jalapeno, Fint hakket

Til stegning

  • 1 L solsikkeolie

Sådan gør du

  • Forbered grøntsagerne. Løget pilles og skæres i halve. Derefter skæres det i tynde både af ca. 2-3 mm. Kartoflen skrælles og skæres i skiver på 2-3 mm. og herefter i tynde stave. Gør det samme med guleroden. Broccolien skæres i stave af 2-3 mm. Når grøntsagerne er gjort klar, stilles de til siden.
    1 løg, 1 gulerod, 1 kartoffel, 1 dl broccoli
  • I en skål blandes kikærtemel, rismel samt krydderier og salt grundigt sammen.
    2,5 dl kikærtemel, 2 spsk rismel, ½ tsk chilipulver, 1,5 tsk garam masala, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk gurkemeje, ½ tsk spidskommen, 1,5 tsk salt
  • Tilsæt vand og rør det sammen til en tyk masse. Det skal nærmest være en tyk pasta.
    0,75 dl vand
  • Tilsæt de forberedte grøntsager samt den hakkede chili og koriander. Hvis man synes at dejen er en smule for sej, tilsætte en 1 spsk vand. Mas det sammen med hænderne til det hele er bundet sammen af dejen.
    2 spsk frisk koriander, 2 jalapeno
  • I en stor gryde forvarmes olien til ca. 170 grader.
    1 L solsikkeolie
  • Form nu dejen med grøntsagerne til "klumper" i passende størrelse (Ca. 1 spsk.) kom dem i den varme olie og tilbered dem 4-5 stk. ad gangen.
  • Sørg for at vende dem i olien under tilberedningen. Når de er helt gyldne og sprøde tages de op med en hulske og overføres til et fad med fedtsugende papir. Gentag processen med resten af dejen.
  • Server med mynte-chutney, ketchup eller mango-chutney.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 539kcalKulhydrater: 53gProtein: 17gFedt: 30gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 22gNatrium: 213mgKalium: 966mgFibre: 10gSukker: 10gA-vitamin: 2879IUC-vitamin: 44mgCalcium: 65mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.