Populært:

Madformadelskere / Alle opskrifter / Mynte-chutney med koriander

Mynte-chutney med koriander

5

/5

5 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

5 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker Indiske retter herhjemme, og prøver hele tiden at udvide vores horisonter. Den nyeste favorit er denne mynte-chutney med koriander. Den er simpelthen en perfekt balance mellem frisk, salt, syrligt og stærkt, find opskriften her og prøv den selv.

mynte-chutney med koriander til Indisk mad

Chutney til Indisk mad

For et par år siden besøgte vi en Indisk restaurant i Horsens. Her fik vi virkelig fantastisk mad, og en af de ting vi har snakket om igen og igen, er deres mynte-chutney.

Det var simpelthen en himmelsk mundfuld, og noget der var helt perfekt at dyppe pakora i. Derfor blev vi selvfølgelig nød til at lave vores egen version, da vi skulle have pakora herhjemme.

Denne chutney er skøn dip til pakora, naanbrød eller papadums. Det er bare en skøn balance mellem den friske mynte, den karakteristiske koriander, syrlig lime, og lidt spice fra chili, ingefær og hvidløg.

Den er i hvert fald blevet et must når vi skal have indisk mad herhjemme og vi gerne vil servere en lækker Indisk chutney til.

mynte chutney med pakora i baggrunden

Ingrediensnoter

Mynte – Mynte er den frisk og lækker krydderurt. Du kan købe mynte i større supermarkeder, enten afskåret eller som en plante i grøntafdelingen.

Koriander – Koriander er sådan en krydderurt, som man enten elsker eller ikke er vild med. Nogen siger den smager af sæbe, men herhjemme er vi ret vilde med den alle sammen. Den kan også købes i de fleste større supermarkeder.

Ingefær – Frisk ingefær. Det giver en frisk og lidt skarp smag, så hvis du ikke er så vild med ingefær, kan du komme lidt i af gangen.

Chili – Grøn chili. Kom gerne chili i lidt af gangen hvis du er i tvivl om hvor stærk du vil have din chutney. Du kan også helt springe chili over hvis du ikke er til det.

Hvidløg – DEr skal lidt hvidløg i, for at få den rette smag og lidt skarphed.

Stødt spidskommen – Spidskommen hører sig til i mange indiske retter, og det gælder også her.

Hvordan laver man mynte-chutney?

Denne chutney smager skønt, og så er den heldigvis nem at lave. Herhjemme tager det os ikke mere end 5 minutter.

Start med at komme mynteblande, koriander, spidskommen, ingefær, hvidløg, chili, limesaft, salt og sukker i en minihakker eller blender. Blend det hele godt sammen til en fin konsistens, og rør lidt vand i indtil den får den ønskede tykkelse.

Smag den til med salt, sukker og limesaft, og så er den klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

skål med mint chutney

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne af min chutney?

Ja det kan du sagtens. Vi gemmer den ofte til dagen efter, og så er den blevet lidt mere kedelig i farven, men smager stadig skønt. Vi rører også gerne resten op med græsk yoghurt. Cirka 1 dl græsk yoghurt til 2 spsk chutney, så har du en skøn yoghurtdip med smag af koriander og mynte.

Andre indiske retter du måske vil synes om

skål med koriander chutney med mynte

Tips og tricks til opskriften

Smag din chutney til undervejs. Hold lidt igen med chili til at starte med, du kan altid tilføje mere. Til sidst skal du smage til med salt, sukker og lime for at få den rette balance.

Serveringsforslag

  • Server som dyppelse til indiske retter hvor du også serverer brød til. Det er super lækkert at sidde og dyppe brød i denne chutney, både roti brød og Naanbrød
  • Server til indiske curryretter, for eksempel Indisk kylling i karry eller Butter chicken
  • Server som chutney til Indiske pakora, samosaer eller onion bhajis

Elsker du smagen af mynte i denne dip?

Prøv også den klassiske Raita – Indisk yoghurtdip
skål med mynte-chutney med ske i
indisk chutney med mynte og koriander, og pakora der bliver dyppet i dressingen

Opskrift på Indisk mynte dip

Her får du vores opskrift på en Indisk mynte-chutney med koriander, lime og masser af spice og god smag. Vi serverer den når vi laver pakora, men den er også dejlig i mange andre sammenhæng.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave den lækre dip til din familie.

mynte-chutney med koriander til Indisk mad
5 fra 2 stemmer

Mynte-chutney med koriander

Opskrift på mynte-chutney med koriander
Lækker og spicy chutney, som er dejlig at servere som dip til pakora, onion bhajis eller samosaer. Den er også lækkert tilbehør til en indisk curry eller som tilbehør til kød fra grillen.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Dip
Køkken Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 65 kcal

Ingredienser

  • 2 dl frisk mynte
  • 2 dl frisk koriander
  • 1 grøn chili
  • 2 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 lime, saften
  • 1 spsk vand

Sådan gør du

  • Kom koriander og mynteblade i en minihakker eller blender sammen med chili. Start eventuelt med halvdejen af chilien, hvis du vil kunne justere styrken løbende.
    2 dl frisk mynte, 2 dl frisk koriander, 1 grøn chili
  • Kom ingefær, hvidløg, spidskommen, salt, sukker og limesaft ned oveni, og hak/blend det hele godt sammen til en fin jævn konsistens.
    2 cm ingefær, 2 fed hvidløg, 1 tsk stødt spidskommen, 1 tsk salt, 2 tsk sukker, 1 lime
  • Kom lidt vand i, indtil konsistensen er som du ønsker den. Denne chutney skal ikke være for tynd, men den skal lige være lidt flydende.
    1 spsk vand
  • Smag din chutney til med salt, sukker, limesaft og eventuelt mere chili.

Noter

Styrke

Der er stor forskel på styrken af chilier, og også på hvor stærkt vil gerne vil have sådan en chutney. Kom derfor gerne chili i lidt af gangen. Vi laver den også nogle gange helt uden chili for at gøre den lidt mere børnevenlig, og så kommer vi måske lidt mere ingefær i, det har også en god styrke.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 65kcalKulhydrater: 14gProtein: 3gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkeltumættet fedt: 0.2gNatrium: 622mgKalium: 607mgFibre: 6gSukker: 3gA-vitamin: 5615IUC-vitamin: 48mgCalcium: 166mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.