Onion bhaji

5

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Knasende sprøde onion bhaji med den helt rigtige smag. Hvis du aldrig har smagt bhajis før, så har du snydt dig selv, de smager vildt godt, og serveret med en god mynte-koriander dip, så bliver det ikke meget bedre. Læs med her og se hvordan du laver dem helt fra bunden.

onion bhaji med myntedip i lille skål

Bhaji – pakora og mad der smager

Indisk mad kan bare noget! Krydderier i alle tænkelige kombinationer, kylling, lam, svinekød, ris og masser af grøntsager. Det er et sandt Mekka af smagsoplevelser!

Hjemme hos os spiser vi ret tit Indisk. Lige fra Mulligatawny suppe til en god spicy Kylling Korma, så er det fælles for de fleste retter at der ikke bliver sparet på tørre og friske krydderier. Og når duften breder sig i huset, så kan man altså ikke andet end at begynde at glæde sig til spisetid.

Onion bhaji er snackmad, og vel egentlig også noget som mange bestiller som forret på Indiske restauranter. Det består i alt sin enkelthed i løg, krydderurter, krydderier og Kikærtemel og en smule rismel. Blandet sammen og en tur i frituren, så har du en lækker sprød snack, der med lidt hjælp fra en god Indisk dip med mynte og koriander, bare smager helt fantastisk.

De skal næsten serveres lune, og lav nu mange! for de bliver spist næsten lige så hurtigt som man kan trække dem op af frituren! Dippen er en sag for sig selv, og her kan du lave den baseret på yoghurt, frisk mynte og koriander, eller en mere traditionel basret på vineddike, sukker, frisk mynte og koriander. Begge dele smager fantastisk og du kan med fordel lave det i forvejen så det kan stå på køl og trække en masse smag.

klassiske indiske bhajis med løg serveret med myntedip

Ingrediensnoter

Rødløg – Jeg bruger rødløg. Jeg bilder mig ind at de ikke er så skarpe i smagen som almindelige gule løg. Men almindelige løg kan også bruges som erstatning.

Kikærtemel – Kikærtemelet er det der danner basen for dejen som løgene skal mases rundt i.

Rismel – Rismelet giver en ekstra sprødhed til den andelige bhaji.

Frisk Koriander – Er for mig et must, men det er jo en af de krydderurter man enten elsker, eller hader. Spring det over hvis du er i den sidste kategori.

Frisk chili – Frisk chili giver ikke kun styrke, men også en god smag.

Krydderierne – Der skal en del krydderier i, dem kan du finde på hylden i de fleste supermarkeder. Garam masala er en krydderiblanding og er måske ikke så nem at finde, men de har det i Superbrugsen, Føtex, Bilka osv.

Hvordan laver man onion bhaji?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver de bedste onion bhajis helt fra bunden. Du kan med fordel blande alle krydderierne i en lille skål og stille dem til siden. Lav også dippen på forhånd, så den kan stå trække på køl.

De pillede rødløg deles på langs og skæres i tynde både. De kommes op i en skål sammen med hakket chili og frisk koriander.

Krydderier samt salt kommes i skålen og mases nu ind i løgene, der nu skal trække. I mens de trækker varmes olien op. Når løgene har trukket sigtes kikærtemel samt rismel ud over, og vandet tilsættes. Massér/ælt det nu sammen, til det hele bliver en tyk masse.

Massen formes herefter i passende lidt flade små kager og frituresteges i den varme olie til de er gyldne og sprøde.

Server med en klassisk yoghurt mynte/koriander dip.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

onion bhaji der bliver dyppet i den grønne dip

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave dem med andet end løg?

Ja, du kan lave dem med andre grøntsager, se for eksempel vores opskrift på Pakora.

Andre indiske retter du måske vil synes om

serveringsfad med løg bhaji og myntedip

Tips og tricks til opskriften

  • Sørg for ikke at lave dem for store, så bliver de mere sprøde.
  • Lav dippen i forvejen, og lad den trække på køl.
  • Sørg for at komme dem på fedtsugende papir når de kommer op af olien, for at fjerne overskydende olie.

Serveringsforslag

  • Server dem som forret inden en lækker indisk menu.
  • Server dem som en lun snack til ungerne når de har været ude og lege.

Elsker du de sprøde Bhajis?

Så prøv også vores opskrift på Indiske Pakora
sprøde bhajis med grøn dip i lille skål
Myntedip i en lille skål til onion bhaji

Opskrift på bhaji med løg

Her får du vores opskift på indiske onion bhajis. Der er masser af velsmag og kombineret med en klassik dip med mynte og koriander, så har du noget nær den perfekte snack.

Server dem som en forret, forud for et lækkert indisk måltid, eller bare som en hyggesnack til ungerne eller dig selv.

onion bhaji med myntedip i lille skål
5 fra 2 stemmer

Onion bhaji

Opskrift på onion bhaji
Lækkre og sprøde Indiske Bhajis med løg, med en lækker myntedip til. Server som en lille forret, som tilbehør til aftensmaden eller bare som en lækker snack.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
trækketid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Forret
Køkken Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 446 kcal

Ingredienser

  • 1 l olie, til friture
  • 3 rødløg, store
  • 2,5 dl kikærtemel
  • 2 spsk rismel
  • 1 jalapeno, hakket fint
  • 3 spsk fisk koriander, fint hakket

krydderier:

  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt chili
  • 1 tsk stødt koriander
  • tsk salt

Yoghurt dip:

  • 1 dl frisk mynte
  • 1 dl frisk koriander
  • ½ grøn chili
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • ½ lime, saften
  • ½ spsk vand
  • 1 ½ dl græsk yoghurt

Sådan gør du

Dip:

  • En en blender kommes ingredienserne til dippen bortset fra yoghurten. Blend det til en hel fin konsistens.
    1 dl frisk mynte, 1 dl frisk koriander, ½ grøn chili, 1 cm frisk ingefær, 1 fed hvidløg, ½ tsk stødt spidskommen, ½ tsk salt, 1 tsk sukker, ½ lime, ½ spsk vand
  • Kom det over i en skål sammen med den græske yoghurt og rør det grundigt sammen. Smag det til og stildet til det på køl til det skal bruges.
    1 ½ dl græsk yoghurt

Bhaji:

  • Start med at pille de 3 rødløg. Når de er pillet, halveres de på langs og skæres derefter i tynde både à ca. 3 mm. i tykkelsen. Kom dem op i en skål.
    3 rødløg
  • Rens den grønne jalapeno for kerner og hak den derefter fint og kom den op til løgene. Hak den friske koriander fint og kom det op til løgene.
    1 jalapeno, 3 spsk fisk koriander
  • Tilsæt derefter de tørrede krydderier og salt til løgene og mas det hele sammen så det bliver godt fordelt. Nu skal de står og trække i 15. minutter.
    1 tsk garam masala, 1 tsk stødt gurkemeje, 1 tsk stødt chili, 1 tsk stødt koriander, 1½ tsk salt
  • I en gryde varmes olien op til ca. 170 grader.
    1 l olie
  • Når løgene har trukket med alle krydderierne og salt, er der trukket en smule væske ud af løgnene og de er blevet lidt bløde. Sigt nu kikærtemel og rismel ud over løgene igennem en fin si. Tilsæt vandet, og mas nu det hele sammen til det bliver en tyk sammenhængende masse.
    2,5 dl kikærtemel, 2 spsk rismel
  • Tag nu ca. en spiseske af løgblandingen, flad den lidt ud og kom den forsigtigt i den varme olie. Nu skal den steges til den er gylden og sprød. Du kan stege 3-4 styk ad gangen. Når de er tilberedt overføres de til fedtsugende papir.
    – Gentag processen til de alle er stegt.
  • Server de lune bhajis med yoghurtdippen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 446kcalKulhydrater: 53gProtein: 21gFedt: 18gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 0.1gKolesterol: 2mgNatrium: 283mgKalium: 1045mgFibre: 12gSukker: 13gA-vitamin: 3122IUC-vitamin: 34mgCalcium: 176mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

2 kommentarer til “Onion bhaji”

  1. Hej Rasmus
    Kan disse Onion Bhaji og indiske Pakora steges om formiddagen og så varmes i ovnen til aften?
    Vh. Christina

    PS eeeeelsker din opskrift på Butterchicken.

    Svar
    • Hej Christina.

      Jeg har faktisk aldrig prøvet at varme dem op igen. Men det burde vel kunne lade sig gøre at få dem sprøde igen med noget høj varme og varmluft vil jeg tro 🙂
      Jeg er spændt på at høre om det kan lade sig gøre! Og så er jeg da glad for at du kan lide opskriften på Butter Chicken, Du skulle prøve opskriften på Keema Aloo, det smager også vildt godt!

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.