Kylling korma

5

/5

2 timer 50 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 50 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Kylling korma er en af de der Indiske retter der bare skal sidde på rygraden. Det smager vildt godt, og så er det faktisk ret nemt at lave. Serveret med ris, traditionelle naanbrød eller papadums, så bliver det meget bedre. Læs med her og se hvor nemt det er at lave.

Indisk kylling korma i tallerken med kogte ris og papadums.

De bedste indiske retter

Indisk mad er en favorit her hos os. Det kan noget med alle de varme krydderier. Det bevæger sig sig fra lette vegetariske retter til tunge karryretter med masser af kød. Fælles for dem er, at der bruges rigeligt med krydderier, og det er noget af det mest kendetegnende ved det Indiske køkken.

For os der elsker stærk mad, så er karryretter en gave. Og selvom mange af dem ligger tæt op ad hinanden i med deres ingredienser, så adskiller de sig alligevel meget i smagen og konsistensen. En af mine absolutte favoritter er kylling korma. Det er en forholdsvis mild karryret med kylling, men selvom den er mild, så giver den sjovt nok alligevel varmen.

Første gang jeg fik korma, var faktisk på en cafe i Odense. Jeg havde selvfølgelig hørt om det før, men aldrig smagt det. Jeg bestilte det, og da det blev serveret vidste jeg at jeg havde truffet det helt rigtige valg. Møre stykker af kylling i en lækker krydret “karrysovs”, ris, og et par naanbrød. Hvad mere kan man ønske sig?

Det smagte helt fantastisk og retten er blevet hængende som livret lige siden.

Hvis du gerne vil kaste dig ud i Indiske retter, så vil jeg helt klart anbefale at du starter her. Her er der masser af velsmag, du bliver ikke overrasket af meget chili, kyllingen er mør som smør og har taget en dejlig smag fra marinaden den ligger i til at starte med.

Hold det enkelt, server ris, fladbrød eller bare papadums til, og måske en lille frisk raita til at supplere med.

pande med chicken korma og papadums bagved.

Ingrediensnoter

Kyllingebryst – Kyllingebryst er det nemmeste at arbejde med. Du kan også bruge udbenet lårkød.

Græsk Yoghurt – Græsk yoghurt er en vigtig del af marinaden og saucen.

Tomatkoncentrat – Tomatkoncentrat giver en dybde i smagen.

Mandler – Mandlerne bliver blendet i saucen og bidrager med både smag og konsistens.

Frisk ingefær – Den friske ingefær er en vigtig ingrediens i det indiske køkken, og kan ikke udelades. Den giver en dejlig smag og styrke.

Hvidløg – Hvidløg er også en ret vigtig ingrediens, som giver en masse dybde til retten.

Rød chili – Rød chili i små mængder giver en god smag uden at det bliver overdrevet stærkt.

Sød paprika – Den søde paprika giver også smag til retten. Den kan erstattes af almindelig paprika, bare vær opmærksom på at det kan bliver en smule stærkere, så du skal måske bruge lidt mindre.

Garam masala – Garam masala er en dejlig krydderiblanding, der med sin karakteristiske smag er med til at giver korma sin helt specielle smag.

Stødt gurkemeje – Stødt gurkemeje giver farve, men også smag. Du kan også bruge frisk gurkemeje, så skal der bare dobbelt mængde i.

Stødt kardemomme – Kardemomme er for mange et krydderi der indgår i søde retter, men det bruges ret meget i det Indiske køkken i salte retter også.

Stødt muskatnød – Stødt muskatnød er også en fast ingrediens i Indien.

Kanelstang – Kanel fører en masse smag til retten og giver en dejlig duft i køkkenet når man kommer det i gryden.

Salt – Der skal selvfølgelig salt i. Smag dig frem, jeg salter til kanten, men du kan selv justere så det passer til din smag.

Sukker – Der skal sukker til at samle op på syren fra yoghurt og tomatkoncentrat.

Smør – Smør til at stege i, du kan bruge klaret smør eller almindelig smør.

Olie – Olien blandes sammen med smørret, så man kan stege ved lidt højere temperatur.

Rødløg – En vigtig del af Kylling korma er løg. Du kan sagtens bruge almindelige løg, hvis du ikke har rødløg på lager.

Fløde – Fløden er det, der binder hele retten sammen. Den runder sovsen af, og gør den lækker og cremet.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel kylling med kalkun. Du kan også bruge kikærter hvis du vil have en vegetarisk korma.

Hvordan laver man kylling korma?

Når man skal lave korma, så kan man med fordel gøre en del af arbejdet dagen i forvejen. Jeg har i opskriften skrevet at kyllingen skal ligge i marinaden i mindst 2 timer, men den bliver nu altså bedre hvis den for lov til at stå i køleskabet natten over.

Start med at lave marinaden, alle ingredienserne kommes i en blender og blendes til en glat sauce. De forberedte stykker af kylling kommes nu i marinaden, og skal nu trække på køl i mindst 2 timer.

Når kyllingestykkerne har trukket i et par timer, varmes olie og smør op på en stor pande. Kom de forberedte løg på panden, og svits dem ved middel varme til de falder sammen og bliver let gyldne.

Derefter kommes fløde, kylling, samt resten af marinaden i panden sammen med løgene. Rør det sammen, og lad derefter retten simre i ca. 30 minutter. Husk at røre rundt undervejs, og slut af med at smage retten til med salt og peber.

Kylling Korma serveres med kogte ris, naanbrød, papadums og raita til.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

gaffel der tager et stykke kylling fra kormaen i tallerkenen.

Ofte stillede spørgsmål

Behøver man at komme chili i?

Nej, du behøver ikke at komme chili i retten, men den er med til at give en dejlig varme til retten.

Kan man marinere kyllingen dagen i forvejen?

Ja, det bliver det kun bedre af.

Hvad er kylling korma?

Kylling korma er en krydret Indisk curry bestående af kød i en cremet sauce med mandler, tomat og en masse krydderier. Korma kan også laves med andet end kylling, man kan f.eks. også bruge lam eller oksekød, eller lave den i en vegetarisk version.

Chicken korma er flere gange blevet kåret som den mest populære curry ret i England, og det giver god mening. Det smager jo bare virkelig godt!


Andre Indiske retter du måske vil synes om

pande med kylling korma med koriander på toppen.

Tips og Tricks

  • Mariner i god tid
    • Jo længere kyllingekødet ligger i marinaden, jo bedre bliver det. Så mariner det gerne dagen før, og lad det stå i køleskabet og trække natten over. Du kan også sætte det over om morgenen, så kan det trække indtil du er hjemme fra arbejde og klar til at lave maden.
  • Smag til
    • Husk at smage på retten undervejs. Der skal være en god balance i korma, både mellem sødt, salt og syrligt.

Serveringsforslag

  • Server med alt det klassiske tilbehør. Kogte ris, naan, papadums og raita.

Elsker du Indisk mad?

Prøv også vores opskrift på Indisk dhal eller Aloo Gobi
hjemmelavet chicken korma i pande.
tallerken med chicken korma med ris.

Opskrift på klassisk indisk chicken korma

Her får du opskriften på vores version af Kylling korma eller Chicken korma. Dejlig indisk karryret med fuld drøn på smagen.

Det er virkelig nemt at lave, og serveret med alt det klassiske tilbehør, så bliver det ikke meget bedre.

Indisk kylling korma i tallerken med kogte ris og papadums.
5 fra 1 stemme

Kylling Korma

En traditionel Indisk ret, med en lækker og cremet sauce baseret på mandler, tomat og masser af krydderier. Det er en skøn hverdagsret, som du kan servere med kogte ris, naanbrød og raita.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Marinering 2 timer
Samlet tid 2 timer 50 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 509 kcal

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst, skåret i mundrette bidder

Marinade til kyllingen:

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1,5 spsk tomatkoncentrat
  • 50 g mandler
  • 2 spsk frisk ingefær, revet
  • 3 fed hvidløg
  • ½ rød chili, stærk
  • ½ spsk sød paprika
  • 1,5 tsk garam masala
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 1,5 tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk stødt muskatnød
  • 1 kanelstang, ca. 5 cm
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk sukker

Tilberedningen:

  • 30 g smør
  • 1 spsk olie
  • 2 rødløg
  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Rens kyllingebrysterne og skær dem i mundrette bidder.
    500 g kyllingebryst
  • Kom græsk yoghurt, tomatkoncentrat, mandler, ingefær, hvidløg, rød chili, sød paprika, garam masala, stødt gurkemeje, stødt kardemomme, stødt muskatnød samt salt og sukker i en blender. Blend det hele til en helt glat sauce.
    2 dl græsk yoghurt, 1,5 spsk tomatkoncentrat, 50 g mandler, 2 spsk frisk ingefær, 3 fed hvidløg, ½ rød chili, ½ spsk sød paprika, 1,5 tsk garam masala, 2 tsk stødt gurkemeje, 1,5 tsk stødt kardemomme, ¼ tsk stødt muskatnød, 1,5 tsk salt, 2 tsk sukker
  • Kom saucen i en skål sammen med stykkerne af kylling, hel kanel, og bland det grundigt sammen. Lad det trække på køl i mindst 2 timer.
    – Dette kan også gøres dagen i forvejen.
    1 kanelstang
  • Pil rødløgene, halver dem og skær dem i tynde skiver. Kom smør og olie i en stor pande eller gryde. Varm det op til middelhøj varme og svits nu løgnene i ca. 10 minutter eller til de er let gyldne og bløde.
    30 g smør, 1 spsk olie, 2 rødløg
  • Kom kylling samt marinaden og fløden ned til løgene, skru ned til lav varme og lad det simre i ca. 30 minutter, Husk at røre rundt, så det ikke brænder på.
    2 dl piskefløde
  • Smag saucen til med yderligere salt og sukker. Når man er tilfreds med smagen og konsistensen på saucen, er retten klar til servering.
  • Server kylling korma med kogte ris, raita og naanbrød til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 509kcalKulhydrater: 14gProtein: 37gFedt: 34gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 11gTransfedt: 0.3gKolesterol: 155mgNatrium: 377mgKalium: 811mgFibre: 3gSukker: 7gA-vitamin: 1087IUC-vitamin: 15mgCalcium: 160mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 19. august 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

2 kommentarer til “Kylling korma”

  1. Hej Tina og Rasmus
    Hvad er det for nogen ris I bruger til denne ret? Er de børnevenlige?
    Jeg skal lave ris til 18 næste søndag og der er en del børnebørn og to oldebørn. Vi 2 “gamle” plejer at lave brune ris men de er måske ikke så velegnede til dem.
    På forhånd tak
    Lene

    Svar
    • Hej Lene
      Tak for din kommentar, hvor dejligt med en masse familie på besøg til aftensmad.
      Hvis du vil lave børnevenlige ris, så vil jeg foreslå du vælger parboiled ris. Her er alle hinder sorteret fra, så de er helt hvide og nemme for også små børn at spise. Du kan også bruge basmatiris, det er også hvide polerede ris, som er nemme at spise for alle.
      Rigtig god fornøjelse med madlavningen 🙂

      Mvh Tina, Madformadelskere.dk

      Svar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.