Hjem » Vejledninger » Hvordan koger man ris?

Hvordan koger man ris?

Hvordan koger man ris? Det bliver jeg faktisk rigtig tit spurgt om. Og svaret er altid: “Det er slet ikke så svært”. Hvis du er usikker på det der med at koge ris i en gryde, så læs med her. Det her er vores lille guide til hvordan du nemmest kommer i mål med at koge ris, uden absolut at skulle bruge en kogepose.

Hvordan koger man ris? - Opskrift på kogte ris

Det er ingen videnskab, eller…?

Den helt store debat er altid forholdet mellem vand og ris. Der er noget med fordampning af vand, men det tager jeg nu ikke så højtideligt. Den måde jeg koger ris på, er den samme som den altid har været, den fungerer og resultatet er det samme hver gang. Så hvorfor gøre det mere besværligt for dig selv.

Hvordan koger man ris?

Er der en rigtig måde at koge ris på? Næ.. det er vel det korte svar. Uanset om du vælger at koge dem i en riskoger, kogepose eller i en gryde, så er den metode der passer dig helt fin.

Jeg er personligt tilhænger af at koge ris i en gryde. Og så skyller jeg altid mine ris i masser af koldt vand, inden de kommer i gryden med det kogende vand. Hvis man ikke skyller risene inden, kan de godt blive en smule klistrede, og det vil jeg helst undgå. Basmati, parboiled, jasmin, den her vejledning passer til de fleste hvide ris. Hvis man skal koge brune ris er fremgangsmåden en lidt anden.

Hvordan koger man ris? - Opskrift på kogte ris
No ratings yet

Hvordan koger man ris – Opskrift på kogte ris

Vejledning til at koge ris!
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 12 min
Hviletid 12 min
Ret Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 3 dl vand
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Kom risene op i en si og skyl den grundigt i koldt vand. Der er ingen grund til at få en masse stivelse med ned i gryden.
  • Find en gryde med tyk bund frem. Kom vand og salt i gryden og bring det i kog.
  • Tilsæt risene og skru ned for varmen. Det plejer at passe med 2-3 på mit komfur. Nu skal risene koge under låg i 12 minutter.
  • Når der er gået 12 minutter, så slukkes der for varmen. Lad gryden stå på blusset i 12 minutter uden varme.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvis du mangler lidt inspiration til hvad du kan spise til ris, så prøv vores opskrift på en lækker og nem wokret med kylling og broccoli eller den her nemme opskrift på stegte ris med oksekød, der passer perfekt til en travl hverdag,

Tips og tricks – Hvordan koger man ris?

  • Skyl risene grundigt i masser af koldt vand inden de koges. Det kan man enten gøre i en si, eller komme den i en skål med koldt vand, husk at skifte vandet et par gange.
  • Brug gerne en gryde med tyk bund.
  • Kom en smule salt i vandet.

Hvor meget ris pr person?

Som tilbehør til aftensmaden skal du beregne ca. 1 dl ris pr person (målt i ukogte ris). Det svarer cirka til 80 gram rå ris.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.