Hvordan koger man ris?

Hvordan koger man ris? Det bliver jeg faktisk rigtig tit spurgt om. Og svaret er altid: “Det er slet ikke så svært”. Hvis du er usikker på det der med at koge ris i en gryde, så læs med her. Det her er vores lille guide til hvordan du nemmest kommer i mål med at koge ris, uden absolut at skulle bruge en kogepose.

Hvordan koger man ris? - Opskrift på kogte ris

Det er ingen videnskab, eller…?

Den helt store debat er altid forholdet mellem vand og ris. Der er noget med fordampning af vand, men det tager jeg nu ikke så højtideligt. Den måde jeg koger ris på, er den samme som den altid har været, den fungerer og resultatet er det samme hver gang. Så hvorfor gøre det mere besværligt for dig selv.

Hvordan koger man ris?

Er der en rigtig måde at koge ris på? Næ.. det er vel det korte svar. Uanset om du vælger at koge dem i en riskoger, kogepose eller i en gryde, så er den metode der passer dig helt fin.

Jeg er personligt tilhænger af at koge ris i en gryde. Og så skyller jeg altid mine ris i masser af koldt vand, inden de kommer i gryden med det kogende vand. Hvis man ikke skyller risene inden, kan de godt blive en smule klistrede, og det vil jeg helst undgå. Basmati, parboiled, jasmin, den her vejledning passer til de fleste hvide ris. Hvis man skal koge brune ris er fremgangsmåden en lidt anden.

Hvordan koger man ris? - Opskrift på kogte ris

Hvordan koger man ris – Opskrift på kogte ris

Vejledning til at koge ris!
0 fra 0 stemmer
Ret: Tilbehør
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Hviletid: 12 minutter
Udskriv Pin
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 3 dl vand
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Kom risene op i en si og skyl den grundigt i koldt vand. Der er ingen grund til at få en masse stivelse med ned i gryden.
  • Find en gryde med tyk bund frem. Kom vand og salt i gryden og bring det i kog.
  • Tilsæt risene og skru ned for varmen. Det plejer at passe med 2-3 på mit komfur. Nu skal risene koge under låg i 12 minutter.
  • Når der er gået 12 minutter, så slukkes der for varmen. Lad gryden stå på blusset i 12 minutter uden varme.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Hvis du mangler lidt inspiration til hvad du kan spise til ris, så prøv vores opskrift på en lækker og nem wokret med kylling og broccoli eller den her nemme opskrift på stegte ris med oksekød, der passer perfekt til en travl hverdag,

Tips og tricks – Hvordan koger man ris?

  • Skyl risene grundigt i masser af koldt vand inden de koges. Det kan man enten gøre i en si, eller komme den i en skål med koldt vand, husk at skifte vandet et par gange.
  • Brug gerne en gryde med tyk bund.
  • Kom en smule salt i vandet.

Hvor meget ris pr person?

Som tilbehør til aftensmaden skal du beregne ca. 1 dl ris pr person (målt i ukogte ris). Det svarer cirka til 80 gram rå ris.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg