Madformadelskere / Artikler / Hvordan koger man ris?

Hvordan koger man ris?


Photo of author

Af: Rasmus Juul Mรธller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Mรธller

Hvordan koger man ris? Det bliver jeg faktisk rigtig tit spurgt om. Og svaret er altid: “Det er slet ikke sรฅ svรฆrt”. Hvis du er usikker pรฅ det der med at koge ris i en gryde, sรฅ lรฆs med her. Det her er vores lille guide til hvordan du nemmest kommer i mรฅl med at koge ris, uden absolut at skulle bruge en kogepose.

Hvordan koger man ris? - Opskrift pรฅ kogte ris

Mere hverdagsmad


Det er ingen videnskab, eller…?

Den helt store debat er altid forholdet mellem vand og ris. Der er noget med fordampning af vand, men det tager jeg nu ikke sรฅ hรธjtideligt. Den mรฅde jeg koger ris pรฅ, er den samme som den altid har vรฆret, den fungerer og resultatet er det samme hver gang. Sรฅ hvorfor gรธre det mere besvรฆrligt for dig selv.

Hvordan koger man ris?

Er der en rigtig mรฅde at koge ris pรฅ? Nรฆ.. det er vel det korte svar. Uanset om du vรฆlger at koge dem i en riskoger, kogepose eller i en gryde, sรฅ er den metode der passer dig helt fin.

Jeg er personligt tilhรฆnger af at koge ris i en gryde. Og sรฅ skyller jeg altid mine ris i masser af koldt vand, inden de kommer i gryden med det kogende vand. Hvis man ikke skyller risene inden, kan de godt blive en smule klistrede, og det vil jeg helst undgรฅ. Basmati, parboiled, jasmin, den her vejledning passer til de fleste hvide ris. Hvis man skal koge brune ris er fremgangsmรฅden en lidt anden.

Hvordan koger man ris? - Opskrift pรฅ kogte ris
5 fra 1 stemme

Hvordan koger man ris – Opskrift pรฅ kogte ris

Vejledning til at koge ris!
Opskrift af: Rasmus Juul Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Hviletid 12 minutter
Ret Tilbehรธr
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 3 dl vand
  • 1/2 tsk salt

Sรฅdan gรธr du

  • Kom risene op i en si og skyl den grundigt i koldt vand. Der er ingen grund til at fรฅ en masse stivelse med ned i gryden.
  • Find en gryde med tyk bund frem. Kom vand og salt i gryden og bring det i kog.
  • Tilsรฆt risene og skru ned for varmen. Det plejer at passe med 2-3 pรฅ mit komfur. Nu skal risene koge under lรฅg i 12 minutter.
  • Nรฅr der er gรฅet 12 minutter, sรฅ slukkes der for varmen. Lad gryden stรฅ pรฅ blusset i 12 minutter uden varme.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvis du mangler lidt inspiration til hvad du kan spise til ris, sรฅ prรธv vores opskrift pรฅ en lรฆkker og nem wokret med kylling og broccoli eller den her nemme opskrift pรฅ stegte ris med oksekรธd, der passer perfekt til en travl hverdag,

Tips og tricks – Hvordan koger man ris?

  • Skyl risene grundigt i masser af koldt vand inden de koges. Det kan man enten gรธre i en si, eller komme den i en skรฅl med koldt vand, husk at skifte vandet et par gange.
  • Brug gerne en gryde med tyk bund.
  • Kom en smule salt i vandet.

Hvor meget ris pr person?

Som tilbehรธr til aftensmaden skal du beregne ca. 1 dl ris pr person (mรฅlt i ukogte ris). Det svarer cirka til 80 gram rรฅ ris.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โค๏ธ

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Artikel af

Rasmus Juul Mรธller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.