Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Wokret med kylling og broccoli

Wokret med kylling og broccoli


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lige nu skal vi have lette og sunde retter ovenpå den tunge julemåned. En af de ting vi elsker at lave igen og igen er denne wok med kylling og broccoli. Det er både nem og sund aftensmad, og hele familien er vild med den. Læs med her og få den bedste opskrift på wokret med kylling.

Wokret med kylling og broccoli serveret i skål med ris til og drysset med chili og sesam

Nem og hurtig wok med kylling

Østen har så meget at byde på, ikke mindst al deres lækre mad. Den her hurtige wok med kylling og broccoli smager helt fantastisk. Når vi har travlt til hverdag, og det bare skal gå hurtigt med aftensmaden, så er det tit den her slags retter vi laver. Man behøver faktisk slet ikke en wok. Et stor pande kan gøre det og så skal man selvfølgelig bare huske høj varme!

Vi prøver i høj grad at variere vores aftensmad så meget som muligt, ellers kommer man tit til at køre i det samme spor. Og det er her, de her hurtige stir fry-retter kommer ind i billedet. Det er også en børnevenlig ret, eller lad mig sige det sådan, at vores børn spiser den i hvert fald med stor fornøjelse. De elsker nemlig kylling, og derfor laver vi også rigtig mange retter med kylling.

Prøv også: Pastafad med kylling

Hurtig og sund aftensmad med kylling

Det er supernemt at tilberede sin egen “take out-mad”, husk det nu næste gang du overvejer at ringe til din lokale wokpusher. Det er så nemt at lave sin egen helt perfekte wokret med kylling og ganske få andre ingredienser.

Det er både billig og sund aftensmad, som hele familien vil synes om. Du kan nemt bruger andre grøntsager, eller bruge det som en tøm køleskabet-ret sidst på ugen når der er rester af forskellige grøntsager tilbage.

Hvordan laver man wokretten?

Vores ret er er ultrasimpel. Den består af få men gode ingredienser, og så en god marinade til kyllingen så den bare smager virkelig godt.

Til vores wok med kylling og broccoli bruger vi:

  • Ris, til at servere med retten.
  • Kyllingebryst
  • Broccoli, både stokken og toppen.
  • Hvidløg
  • Ingefær
  • Maizena
  • Vand
  • Olie
  • Salt og Peber
  • Marinade (se ingredienserne længere nede på siden i ingredienslisten)

Risene skal koges som normalt. Når de er sat over går du i gang med det andet. Først blandes marinaden, og kyllingestykkerne lægges i. Det kan eventuelt gøres tidligere på dagen for at give dem lov til at trække længere i marinaden og få mere smag.

Først steges broccolistokken i wokken, den skal nemlig have længere tid end toppen. Når broccoli, hvidløg, ingefær er stegt, stilles det til siden mens kyllingen tilberedes. Så skal det hele i wokken, og så får den lidt vand og maizena for at jævne retten. Når retten er færdig, serveres den med kogte ris.

Læs den fulde opskrift med mængder længere nede på siden her.

Tips og tricks til wokret med kylling og broccoli

  • Husk høj varme, og sørg for hele tiden at flytte rundt på ingredienserne så de ikke brænder på.
  • Brug en olie der kan tåle den høje temperatur. Olivenolie egner sig ikke til den her slags retter. jeg vil anbefale at man bruger enten jordnøddeolie, vindruekerneolie eller majsolie.
  • Brug en stor pande i stedet for en wok.

Wokret med kylling og broccoli opskrift

Her er vores ultranemme opskrift på en hurtig og lækker wok med kylling og broccoli, her serveret med ris. Det er både hurtig, nem og billig aftensmad, og du kan nemt udskifte broccoli med andre grøntsager hvis du synes.

Wokret med kylling og broccoli - Nem opskrift på hurtig aftensmad med kylling
5 fra 1 stemme

Wokret med kylling og broccoli

Opskrift på lækker, nem og sund aftensmad med kylling og broccoli
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Marineringstid 15 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Hverdagsmad
Køkken Kinesisk
Antal 4 personer
Kalorier 842 kcal

Ingredienser

  • 320 g basmatiris, Kogt efter anvisningerne på posen.
  • 500 g kyllingbryst, skåret i mundrette stykker
  • 500 g broccoli, skåret i små buketter og stokken skivet
  • 1 1/2 tsk frisk ingefær, fint revet
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 2 tsk maizena
  • 1 dl vand
  • 3 spsk olie, vindruekerneolie eller anden olie egnet til høje temperaturer
  • Salt
  • Peber

Marinade:

  • 1 spsk oyster sauce, Østers sauce
  • 2 spsk soya sauce
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk risvineddike
  • 1 1/2 tsk frisk ingefær, fint revet
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk maizena
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i mundrette stykker.
  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål og rør det grundigt sammen. Kom kyllingestykkerne i marinaden og lad det trække ved stuetemperatur i Ca. 15 minutter.
  • Skyl og rens broccolien. Del den i små buketter, og skær stokken i skiver på ca. 0,5 cm i tykkelsen.
  • Bland derefter resten af maizenaen sammen med en dl. vand.
  • Find en stor pande (Nonstick) eller en wok frem, og varm 1 spsk. olie op ved høj varme. Kom skiverne af broccolistokken på panden/wokken og tilbered dem ved høj varme i ca. 1 minut.
  • Kom resten af broccolien på panden sammen med resten af det revet hvidløg, ingefæren samt 2 spsk. vand. Tilbered det yderligere 2 – 3 minutter ved høj varme, krydder med salt og peber. Husk at flytte rundt på det hele tiden, så det ikke brænder på. Broccolien skal stadig være lidt sprød. Når det er færdigt kommes det over på en tallerken.
  • Varm resten af olien op på den samme pande ved høj varme. Kom det marinerede kyllingekød på panden og steg det ved høj varme i 3 til 4 minutter eller til kyllingen er tilberedt. Kom broccolien tilbage i panden og rør blandingen af vand og maizena i. Bring det i kog og lad saucen blive tyk. Til evt. mere vand hvis den bliver for tyk, eller for at lave lidt mere sauce.
  • Server med kogte ris eller alternativt nudler.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 842kcalKulhydrater: 98gProtein: 35gFedt: 34gMættet fedt: 7gKolesterol: 94mgNatrium: 1343mgKalium: 765mgFibre: 5gSukker: 8gA-vitamin: 954IUC-vitamin: 114mgCalcium: 103mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvis du har fået mod på at prøve flere af vores opskrifter på hurtig aftensmad, så kan jeg varmt anbefale vores opskrift på stegte ris med oksekød, eller den her ret med stegte ris og kylling. Find alle opskrifter på nem aftensmad her

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. januar 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.