TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Wokret med kylling og broccoli

Østen har så meget at byde på, ikke mindst al deres lækre mad. Den her hurtige wokret med kylling og broccoli smager helt fantastisk. Når vi har travlt til hverdag, og det bare skal gå hurtigt med aftensmaden, så er det tit den her slags retter vi laver. Man behøver faktisk slet ikke en wok. Et stor pande kan gøre det og så skal man selvfølgelig bare huske høj varme!

Vi prøver i høj grad at variere vores aftensmad så meget som muligt, ellers kommer man tit til at køre i det samme spor. Og det er her, de her hurtige stir fry-retter kommer ind i billedet. Det er også en børnevenlig ret, eller lad mig sige det sådan, at vores børn spiser den i hvert fald med stor fornøjelse.

Wokret med kylling og broccoli - Nem opskrift på hurtig aftensmad med kylling

Hurtig aftensmad

Det er supernemt at tilberede sin egen “take out-mad” så husk det nu næste gang du overvejer at ringe til din lokale wokpusher. Det er så nemt at lave sin egen helt perfekte wokret med ganske få ingredienser.

Wokret med kylling og broccoli opskrift

Her er vores ultranemme opskrift på en hurtig og lækker kylling-broccoli-wok, her serveret med ris.

Wokret med kylling og broccoli - Nem opskrift på hurtig aftensmad med kylling
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Wokret med kylling og broccoli

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Marineringstid 15 minutter
Portioner 4

Ingredienser

  • Ris til 4 personer Kogt efter anvisningerne på posen.
  • 500 g kyllingbryst skåret i mundrette stykker
  • 500 g broccoli skåret i små buketter og stokken skivet
  • 1 1/2 tsk ingefær fint revet
  • 1 fed hvidløg fint revet
  • 2 tsk maizena
  • 1 dl vand
  • 3 spsk olie vindruekerneolie eller anden olie egnet til høje temperaturer
  • Salt
  • Peber

Marinade:

  • 1 spsk oyster sauce Østers sauce
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk risvineddike
  • 1 1/2 tsk ingefær fint revet
  • 2 fed hvidløg fint revet
  • 1 tsk maizena
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Skær kyllingen i mundrette stykker.
  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål og rør det grundigt sammen. Kom kyllingestykkerne i marinaden og lad det trække ved stuetemperatur i Ca. 15 minutter.
  • Skyl og rens broccolien. Del den i små buketter, og skær stokken i skiver på ca. 0,5 cm i tykkelsen.
  • Bland derefter resten af maizenaen sammen med en dl. vand.
  • Find en stor pande (Nonstick) eller en wok frem, og varm 1 spsk. olie op ved høj varme. Kom skiverne af broccolistokken på panden/wokken og tilbered dem ved høj varme i ca. 1 minut.
  • Kom resten af broccolien på panden sammen med resten af det revet hvidløg, ingefæren samt 2 spsk. vand. Tilbered det yderligere 2 – 3 minutter ved høj varme, krydder med salt og peber. Husk at flytte rundt på det hele tiden, så det ikke brænder på. Broccolien skal stadig være lidt sprød. Når det er færdigt kommes det over på en tallerken.
  • Varm resten af olien op på den samme pande ved høj varme. Kom det marinerede kyllingekød på panden og steg det ved høj varme i 3 til 4 minutter eller til kyllingen er tilberedt. Kom broccolien tilbage i panden og rør blandingen af vand og maizena i. Bring det i kog og lad saucen blive tyk. Til evt. mere vand hvis den bliver for tyk, eller for at lave lidt mere sauce.
  • Server med kogte ris eller nudler.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Hvis du har fået mod på at prøve flere af vores opskrifter på hurtig aftensmad, så kan jeg varmt anbefale vores opskrift på stegte ris med oksekød, eller den her ret med stegte ris og kylling. Find alle opskrifter på nem aftensmad her

Tips og tricks til wokret med kylling og broccoli

  • Husk høj varme, og sørg for hele tiden at flytte rundt på ingredienserne så de ikke brænder på.
  • Brug en olie der kan tåle den høje temperatur. Olivenolie egner sig ikke til den her slags retter. jeg vil anbefale at man bruger enten jordnøddeolie, vindruekerneolie eller majsolie.
  • Brug en stor pande i stedet for en wok.

Hvis man nu vil gå hele vejen når man skal have gang i wokken, så kan man købe den her Hot Wok, den kan virkelig komme høje temperaturer.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Langtidsstegt ribbensteg - Opskrift på ribbensteg i ovn fuld af smag og med sprød svær

Langtidsstegt ribbensteg

Opskrift »
shares