Madformadelskere / Aftensmad / Stir fry med oksekød og peberfrugt

Stir fry med oksekød og peberfrugt

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Der er ikke noget som hurtig mad! Stir fry med oksekød og peberfrugt er en af de der hurtige hverdagsretter man kan drøne på bordet på en halv time. Den smager helt perfekt, og serveret sammen med nogle kogte ris så bliver det altså ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave stir fry med oksekød og peberfrugt, så læs med her og få vores opskrift.

stir fry med oksekød og peberfrugt serveret med ris på tallerken

Aisiatisk stir fry med oksekød og peberfrugt

Det Asiatiske køkken er en af vores favoritter, især når vi snakker hverdagsmad.

Der er masser af smag, friskhed, og så er mange af retterne hurtige at lave. Lynstegt oksekød, eller stir fry med oksekød og peberfrugt som vi også kalder det, er helt klart en af mine favoritter.

Det er en hurtig nem ret, man sagtens kan lave på en ellers travl hverdag.

Det bedste ved de her stir fry retter, er at de tager næsten ingen tid at lave, så når du kommer sent hjem, så er det rart at tænke på at maden kan stå klar på en halv time.

Når du skal købe oksekød til stir fry med oksekød og peberfrugt, så skal du som udgangspunkt gå efter en flanksteak. Den passer rigtig med sin struktur i kødet og den er nem at skære i tynde skiver.

Når det så er sagt, så kan du sagtens bruge andet kød til at lave retten.

Jeg har faktisk selv tit brugt tykstegsbøffer, hvis jeg ikke lige har kunne finde en flanksteak i køledisken. Og peberfrugterne bestemmer de selv farven på. De røde og gule er en smule mere søde i smagen end den grønne, men alle kan altså bruges.

pande med stir fry med oksekød og peberfrugt

Ingrediensnoter

Oksekød – Retten er bedst med flanksteak. Men andet oksekød kan bruges.

Peberfrugter – Find nogle store flotte peberfrugter. Du kan sagtens bruge flere end der står i opskriften. Farven bestemmer du også selv.

Soyasovs – Soyasovs giver den helt specielle umamismag til retten, den danner også grundlag for den lækre sauce. Man kan købe mange forskellige slags soyasauce, og du skal vælge den du bedst kan lide.

Hvordan laver man stir fry med oksekød og peberfrugt?

Det er faktisk ikke så svært at lave sådan en omgang stir fry selv.

Først skal risene sættes over, det er det der tager længst tid. Når risene er kogt, og står og trækker i gryden, begyndens stegningen.

Først steger man peberfrugter i tern, og herefter bruner man kødet af, som tilsættes hvidløg, chili og ingefær. Så blandes det hele sammen med stir fry saucen, og til sidst skal der sesamfrø i.

Nu er der kun tilbage at servere ris og det lynstegte oksekød med peberfrugterne for familien.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

tallerken med stir fry med oksekød og peberfrugt serveret med ris

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andre grøntsager end peberfrugt?

Ja du kan faktisk bruge stort set alle grøntsager. Prøv for eksempel med gulerødder, broccoli, porrer eller hvad du har lyst til.

Kan resterne gemmes?

Ja du kan sagtens gemme resterne, og for eksempel varme dem til frokost dagen efter. Du kan også fryse resterne ned.

Kan jeg servere andet end ris til?

Ja selvfølgelig. Du kan helt selv vælge hvad du vil servere til din stir fry med oksekød. Nudler er også lækkert til. Og hvis du vil spare på kulhydraterne så kan du vælge blomkålsris eller fintsnittet spidskål til.

Andre hurtige hverdagsretter du måske vil synes om

Stir fry med oksekød og peberfrugt serveret med hvide ris
pande med stir fry med oksekød og peberfrugt
lynstegt oksekød med peberfrugt

Opskrift på lynstegt oksekød med peberfrugt

Her får du vores opskrift på en lækker stir fry med oksekød og peberfrugt. Det er en nem og hurtig hverdagsret, som man for eksempel kan servere med ris.

Vi håber du får lyst til at prøve retten, og servere den for din familie. Det smager skønt, så lav bare en god portion, så er der måske lidt til madpakken dagen efter også.

stir fry med oksekød og peberfrugt serveret med ris på tallerken
5 fra 1 stemme

Stir fry med oksekød og peberfrugt

Opskrift på stir fry med oksekød og peberfrugter
Lynstegt oksekød og peberfrugt i en lækker sauce. Det serveres med ris, og er den perfekte hurtige hverdagsret når man kommer sent hjem fra arbejde. Du kan have maden på bordet på under 30 minutter.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk
Antal 4 personer
Kalorier 711 kcal

Ingredienser

  • 320 g ris
  • 500 g flanksteak, eller tilsvarende oksekød
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • ¼ rød chili
  • 5 fed hvidløg
  • ½ spsk frisk ingefær
  • 2 spsk sesamfrø

Sauce

  • 0,5 dl brun farin
  • 1 dl soya sauce
  • 1 tsk oyster sauce
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 spsk ketchup, eller chilisauce
  • 1 spsk maizena

Sådan gør du

  • Risene koges efter anvisningerne på posen.
    – Imens risene trækker laves resten af retten.
  • I en skål blandes brun farin, soyasauce, oyster sauce, sesamolie, ketchup samt maizena. Pisk det grundigt sammen og stil det til siden.
  • Hak peberfrugterne i grove tern. Hak chili og hvidløg fint, og riv ingefæren fint.
  • I en stor pande varmes halvdelen af olivenolien op. Kom de groft hakkede peberfrugter i den varme olie og svits dem ved middelhøj varme i 2 – 3 minutter.
  • Når peberfrugterne er svitset tages de af panden og stilles til siden i en skål.
  • Flanksteaken skæres ud i tynde skiver på tværs af fibrene i kødet.
  • I samme pande du brugte til peberfrugterne varmes resten af olien op til høj varme. Lynsteg nu oksekødet ved høj varme i 3-4 minutter, eller til det er brunet af. Til sidst tilsættes det hakkede hvidløg, chili samt revet ingefær og svitses med et minuts tid.
  • Kom peberfrugterne tilbage i panden til kødet og tilsæt saucen du startede med at lave. Skru ned for varmen og lad saucen simre i et par minutter til den bliver tyk. Til sidst tilsættes sesamfrø og det hele vendes rundt inden det serveres.
    – Hvis saucen bliver for tyk tilsættes en smule vand.
  • Server det lynstegte oksekød med de kogte ris.

Noter

Du kan også bruge andet oksekød end flanksteak. Sidst jeg lavede det brugte jeg et par tykstegsbøffer og det blev rigtig godt.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 711kcalKulhydrater: 89gProtein: 37gFedt: 22gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 12gKolesterol: 75mgNatrium: 1555mgKalium: 840mgFibre: 3gSukker: 16gA-vitamin: 1972IUC-vitamin: 136mgCalcium: 124mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.