Der er så mange retter vi plejer at servere ris til. Alt fra den klassiske boller i karry til paprikagryde, indinske gryderetter og til lækre krydrede stir fry-retter. HVis du vil have et sundere alternativ til ris, så læs med her og få vores nemme opskrift på blomkålsris.
Et sundere alternativ til ris
Vi spiser oftest ris flere gange om ugen. Det er nemt at lave, og så passer det bare godt til rigtig mange retter.
Nogle gange laver vi også en skål blomkålsrris, det er en nem måde at få lidt ekstra grønt ind i måltiderne, og blomkål er jo bare en super sund grøntsag.
Man kan enten spise blomkålsrisene som en direkte erstatning for de hvide ris, men nogle gange blander vi også, så man får halvt ris og halvt blomkålsris. Det er nok en lidt mere børnevenlig måde at servere blomkålsris på.
Børnene elsker nemlig almindelige ris herhjemme, så helt at skifte til blomkål ville nok blive et problem. Men når de får halvt af hver, så er alle glade.
Hvis du leder efter et sundere alternativ til almindelig hvide ris, så er denne opskrift et godt bud. Du kan servere den til alle de klassiske retter med ris som boller i karry, stir fry og gryderetter.
Ingrediensnoter
Blomkål – To små blomkål plejer at passe til vores familie med 2 voksne og 2 børn. Vi køber et helt blomkål og hakker i foodprocessoren, det er nemt og billigt. Alternativt kan man købe blomkålsris der allerede er hakke på frost i mange supermarkeder.
Hvordan laver man blomkålsris?
Det er så nemt selv at lave sine egne sunde blomkålsris.
Først skal blomkålen deles i mindre buketter og så skal de rives eller hakkes på foodprocessoren eller alternativt på et rivejern.
De små blomkålsris kommes i en skål, og overhældes med kogende vand. Lad dem trække 1 minut og hæld så vandet fra.
Nu er risene klar til servering. Kom gerne lidt frisk persille på toppen, det smager super godt.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Blomkål indeholder mange gode kostfibre der er gode for både fordøjelsen og mæthedsfornemmelsen. Derudover er det en god kilde til C-vitamin.
Ja du kan købe blomkålsris i mange supermarkeder efterhånden. Du finder dem ofte på frost. Det er dog mindst lige så nem at tilberede fra bunden, og ofte også billigere at købe et blomkål eller to og selv hakke dem.
Blomkålsris består udelukkende af blomkål, så kalorieindholdet er ligesom blomkål. Du får kun 25 kalorier pr 100g blomkålsris, så det må siges at være en del mindre end almindelige hvide ris, hvor der er 130 kalorier i 100 gram.
Ja det kan du sagtens. Hakker du et stort blomkål, og kan du ikke spise det hele på en dag, så kan du sagtens fryse noget af det ned, og tilberede risene en anden dag.
Andre kålsretter du måske vil synes om
- Bagt blomkål med persille og citron
- Ristet blomkål i flødesauce
- Blomkålscurry
- Karrykål med kylling
- Grønkålschips
Tips og tricks til blomkålsris
- Du kan spise risene som de er, eller give dem lidt ekstra ved at vende dem med frisk persille og citronsaft.
- Hvis der er mere blomkål end I kan spise, kan du fryse det hakkede blomkål ned og så har du nemme ris til en anden dag.
Serveringsforslag
- Server til Boller i karry med blomkålsris eller til Millionboller i karry
- Spis til Stir fry med kylling og peberfrugt
- Spis som tilbehør hvor du ellers ville have serveret almindelige ris.
Elsker du blomkålsris? Prøv også at lave broccoliris på samme måde
Opskrift på ris af blomkål
Her får du vores opskrift på nemme og bunde blomkålsris, som du kan servere som tilbehør til aftensmaden. Vi spiser dem enten som de er eller blander dem med ris for at få mere grønt ind i måltidet.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften næste gang du skal have en ret med ris til.
Blomkålsris
Ingredienser
- 2 blomkål, små
- Frisk persille, kan undlades
Sådan gør du
- Vask blomkålet og del det i nogle mindre buketter.
- Hak blomkålsbuketterne på foodprocessoren eller riv det på et rivejern. Jeg bruger rivejernet på foodprocessoren når jeg laver blomkålsris, så går det super hurtigt.
- Kom de fine blomkålsris i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem trække i vandet i 1 minut.
- Hæld derefter risene op i en si, og lad vandet dryppe fra.
- Drys eventuelt med frisk hakket persille på toppen.
- Server straks sammen med boller i karry, gryderetter eller lige hvad du har lyst til.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her