Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Millionboller i karry

Millionboller i karry

5

/5

25 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

25 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Boller i karry på den nemme måde, eller millionboller i karry som vi kalder det, er en hurtig og nem måde at få smagen af boller i karry som kødsovs. Serveret sammen med kogte ris og lidt lækkert grønt tilbehør, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave, så læs med her og få vores opskrift.

millionboller i karry med ris og edamamebønner i hvid dyb tallerken

Nem og billig aftensmad

Vi kan jo lige så godt være ved det, det er blevet dyrt at handle ind!

Priserne på madvarer stiger, og sådan er det desvære også med det meste andet, så det er med at spare hvor man kan. Men bare fordi man skal spare på budgetet, så behøver det ikke være kedeligt. Langt hen ad vejen, så handler det for os om planlægning i hverdagen, så man sørger for at få brugt rester, lavet en god madplan og så sørge for at handle ind en gang om ugen.

De sædvanlige “billige” retter får et nyt tvist, så det ikke går hen og bliver kedeligt i længden. En af ungernes livretter er og bliver helt klassiske boller i karry, men jeg må indrømme at jeg ikke altid lige er i “gear” til at lave kødboller, så den her gang blev det til karry kødsovs, eller millionboller i karry.

Og selvom det er noget andet en det ungerne kender, så sad den lige i skabet! De spiste igennem, og roste det til skyerne, så det er bestemt ikke sidste gang vi laver det. Det tager en lille halv time at lave, så det må siges at være nem aftensmad, og også ret billigt hvis man finder kødet på tilbud.

Ris er det klassiske tilbehør til boller i karry, og det fungerer også godt her. Hvis man vil gøre lidt ekstra ud af det, så kunne man jo servere lidt grønt til, det kunne være bønner og så lidt topping som ristet kokosmel og peanuts.

skål med millionboller i karry med hvide ris og bønner

Ingrediensnoter

Olievenolie – Til at stege kødet i.

Løg – Løg giver en god smag til kødsovsen.

Hvidløg – Hvidløg giver også en god dyb smag til sovsen.

Jalapeno chili – Jeg synes godt at retten må godt være lidt til den stærke side. Jeg kommer 1/4 jalapeno chilli i, så er den stadig “børnevenlig”.

Hakket svinekød – Hakket svinekød, ligesom i kødboller. Men det kan sagtens være hakket kalv og flæsk, eller oksekød i stedet for. Hakket kylling vil helt sikkert også fungere fint.

Smør – Smør til opbagning af karrysovsen.

Hvedemel – Hvedemel danner sammen med smørret basen for selve opbagningen.

Karry – En godt stærk karry, og masser af den!

Gurkemeje – Gurkemeje giver karrysovsen en flot dyb gul farve.

Kokosmælk – kokosmælken giver en god smag til karrysovsen, den kan erstattes af en blanding af mælk og fløde.

Hønsebouillon – En terning, mere skal der ikke til.

Salt og peber – Retten skal selvfølgelig smages til.

Sukker – Sukker bruger jeg til at smage til på samme måde som med salt og peber.

Hvordan laver man millionboller i karry?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver de bedste millionboller i karry. Det er lige ud af landevejen, og der er ikke så meget forberedelse. Risene koger du imens du laver kødsovsen, så det hele bliver færdigt samtidig.

I en tykbundet gryde varmes olien op, og kødet brunes af ved høj varme, revet løg tilsættes sammen med fintrevet hvidløg og hakket chili, det svitses sammen i nogle minutter inden salt og peber tilsættes.

Kom kødet i en skål og stil det til siden. I gryden smeltes smørret ved middel varme og melet tilsættes, det svitses let inden karry og gurkemeje tilsættes. Svits det kort sammen med mel og smør inden vand og kokosmælk piskes i gradvist.

Når saucen er jævnet og blevet cremet, tilsættes bouillonterningen samt sukker. Kom kødet tilbage i karrysovsen og lad det simre ved svag varme til risene er færdige. Smag den til med ekstra salt, peber og sukker inden servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

karrykødsovs med ris og bønner i skål

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man millionboller i karry?

Resterne kan opbevares på køl i i 3 dage eller de kan fryses ned.

Kan millionboller i karry fryses?

Jeps, du kan sagtens fryse resterne ned. Det er en dejlig ret at have i fryseren hvis du ikke har tid til at stå i køkkenet en dag. Du kan også med fordel lave en dobbeltportion og så fryse halvdelen ned til en anden god gang. At lave store portioner, er også en god måde at spare på strømmen på.

Kan jeg bruge andet end hakket svinekød?

Ja, du kan bruge hakket kalv og flæsk, eller hakket oksekød eller kylling.

Andre nemme retter du måske vil synes om

millionkarry med hvide ris og grønne edamamebønner i tallerken

Tips og tricks til opskriften

  • Husk at smage karrysovsen godt til, den ændrer sig undervejs og bliver stærkere.
  • Lav risene samtidig som du laver karrykødsovsen.
  • Server nogle kogte grønne bønner til.
  • Hvis du ikke bryder dig om kokosmælk, så kan det erstattes af en blanding af mælk og fløde.
  • Lav en dobbeltportion og frys halvdelen ned, så har du nem mad til en anden gang.

Serveringsforslag

  • Server sammen med kogte ris og kogte edamamebønner.
  • Server sammen med en god raita, kogte ris og hjemmebagte naanbrød.
  • Hvis du ikke er vild med ris, kan du med fordel servere blomskålsris eller broccoliris til.

Er du vild med denne ret? Så vil du også elske klassiske Boller i karry

millionboller i karry med hvide ris og bønner
millionboller i karry med ris og bønner i hvid tallerken

Opskrift på karrykødsovs

Her får du vores opskrift på millionboller i karrysovs. Den helt klassiske smag af boller i karry, alt sammen pakket ned i en god kraftig kødsovs i stedet for.

Det er nem og billig aftensmad på under 30 minutter, som hele familien elsker at spise. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere retten hjemme hos dig selv.

millionboller i karry med ris og edamamebønner i hvid dyb tallerken
5 fra 2 stemmer

Millionboller i karry

Opskrift på millionboller i karry
En nem, billig og lækker hverdagsret. Smagen af boller i karry, men i en karrykødsovs-version i stedet. Server retten med kogte ris og lidt grønt tilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 556 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg, stort
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ jalapeno, eller efter smag
  • 400 g hakket svinekød
  • 40 g smør
  • 35 g hvedemel
  • 1 spsk karry
  • ¼ spsk stødt gurkemeje
  • 4 dl vand
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag
  • 2 tsk sukker

Sådan gør du

  • Skal du servere ris til? Så sæt dem over nu samtidig med at du laver kødsovsen, så er det hele færdigt samtidig.
  • Forbered løg, hvidløg samt chili. Løget pilles og rives groft, hvidløgene pilles og rives fint. Hak chili fint og stil derefter det hele til siden.
    1 løg, 2 fed hvidløg, ¼ jalapeno
  • I en stor gryde varmes olien op til middelhøj varme. Kom det hakkede svinekød i, og brun det af i et par minutter. Tilsæt revet løg, hvidløg og hakket chili samt salt og peber.
    2 spsk olivenolie, 400 g hakket svinekød, 1 tsk salt, Peber
  • Brun det hele af sammen i ca. 5 minutter, eller til det meste af væsken i gryden er fordampet. Hæld derefter grydens indhold op i en skål.
  • I samme gryde smeltes smørret nu ved middel varme tilsæt derefter mel og svits det i et minuts tid. Tilsæt karrypulver samt stødt gurkemeje og lad det svitse med i i ca. ½ minut.
    40 g smør, 35 g hvedemel, 1 spsk karry, ¼ spsk stødt gurkemeje
  • Tilsæt derefter 4 dl vand rørt op med 2 dl kokosmælk gradvist imens der piskes. Tilsæt en bouillonterning samt sukker, og lad saucen simre ved svag varme. Smag den til og tilsæt derefter kødet.
    4 dl vand, 2 dl kokosmælk, 1 hønsebouillonterning, 2 tsk sukker
  • Lad det hele simre i gryden sammen i ca. 10-15 minutter ved svag varme, og server det derefter sammen med kogte ris.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 556kcalKulhydrater: 15gProtein: 20gFedt: 47gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 17gTransfedt: 0.3gKolesterol: 94mgNatrium: 776mgKalium: 493mgFibre: 1gSukker: 3gA-vitamin: 283IUC-vitamin: 5mgCalcium: 48mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.