Madformadelskere / Aftensmad / Pølsegryde

Pølsegryde

4.67

/5

55 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.67

/5

55 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

En gang imellem skal det bare være enkelt. Møllers pølsegryde med hvad der lige var af grøntsager i skuffen, og et glas pølser. Nemt, lækkert og en rigtig børnevenlig pølseret med ris til. Hvis du vil se hvor nemt der er at lave en lækker gryderet med pølser, så læs med her og få vores opskrift.

pølsegryde med pølser, rød peberfrugt og ærter i en cremet flødesovs

De bedste pølseretter

Svensk pølseret står selvfølgelig øverst på listen for de fleste, men faktisk, så kan man lave masser af variationer der smager mindst lige så godt.

Min opskrift på pølsegryde med grøntsager er blevet til som et “tøm køleskabet” projekt, og hvis jeg selv skal sige det, så smagte det faktisk helt fantastisk. Som en bonus, så var ungerne også helt vilde med, så flueben i børnevenlig pølsegryde!

Jeg er oppe imod nogle hårde dommere når jeg stiller maden på bordet, og selv min datter Ellen på snart 5 år, holder sig ikke tilbage med ris og ros. Det er en fantastisk god guide for mig når jeg laver nye opskrifter, jeg har hele min familie til at komme med input til det endelig resultat.

En god pølseret er noget der passer ungerne og faktisk også mig. Det er nemt at lave og der skal ikke så mange gryder i gang for at nå i mål med en velsmagende ret.

pølsegryde med pølser, ærter, peberfrugt og løg

Sådan gør du

Det er rigtig nemt at lave en lækker gryderet med pølser. Lidt forberedelse slipper man ikke for, men det handler kun om at “svinge” kniven lidt og snitte. Her kommer en hurtig gennemgang af ingredienserne og fremgangsmåden.

Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

Du skal bruge:

  • Olivenolie
  • Bacon
  • Løg
  • Hvidløg
  • Edelsüss paprika
  • Rød peberfrugt
  • Gulerødder
  • Hakkede tomater
  • Fløde
  • Oksebouillon
  • Tørret oregano
  • Salt
  • Sukker
  • Peber
  • Pølser
  • Frosne ærter

Fremgangsmåden er ganske simpel. Baconen svitses. Løg, hvidløg, peberfrugt, gulerødder tilsættes og svitses med. Krydderierne tilsættes efterfulgt af tomater, fløde, bouillon, salt, sukker samt peber.

Retten simrer under låg ved svag varme før pølserne tilsættes. De simrer kort med inden ærterne kommes i som det sidste. Lad det igen simre et par minutter inden retten er klar til servering.

Server retten sammen med ris, kogt pasta eller et godt brød.

Gryde med gryderet med pølser, ærter, peberfrugt og løg i flødesovs

Opskrift på Møllers gryderet med pølser

Her kommer min opskrift på den mest velsmagende pølseret jeg hår fået i lang tid. Unger spiste den med stor velbehag og jeg fik vidst også selv to portioner..

pølsegryde med pølser, rød peberfrugt og ærter i en cremet flødesovs
4.67 fra 3 stemmer

Pølsegryde

Nem opskrift på en lækker og velsmagende gryderet med pølser og grøntsager. Det er en børnevenlig ret, som kan serveres med ris, kogt pasta eller brød.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 926 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 150 g bacon, skåret i fine tern
  • 3 løg, hakket
  • 1 fed hvidløg, fint hakket
  • 1,5 spsk edelsüss paprika
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
  • 2 gulerødder, skrællet og skåret i tern
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3 dl piskefløde
  • 1 stk oksebouillon, terning eller tilsvarende
  • 1 tsk tørret oregano
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • Peber, efter smag
  • 10 stk pølser, skåret i passende skiver
  • 3 dl ærter, fra frost

Sådan gør du

  • I en gryde varmes olien op til middel varme.
  • Kom baconen i gryden og svits den i ca. 5 minutter eller til den begynder at blive gylden.
  • Derefter tilsættes de hakkede løg, hvidløg, peberfrugt samt gulerødder til gryden. Svits det yderligere 5 minutter sammen med baconen. Derefter kommes paprika samt oregano i gryden.
  • Kom hakkede tomater, fløde, oksebouillon, salt, sukker samt peber i gryden. Kom låg på, og skru ned for varmen. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter.
  • Kom derefter pølseskiverne i og lad dem simre med i ca. 10 minutter. Slut af med at komme ærterne i og lad dem simre med i ca. 5 minutter.
  • Smag pølsegryden til og server den med ris, kogt pasta eller et godt brød til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 926kcalKulhydrater: 39gProtein: 27gFedt: 75gMættet fedt: 32gTransfedt: 1gKolesterol: 236mgNatrium: 1807mgKalium: 1091mgFibre: 10gSukker: 16gA-vitamin: 9237IUC-vitamin: 86mgCalcium: 160mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.