En gang imellem skal det bare være enkelt. Møllers pølsegryde med hvad der lige var af grøntsager i skuffen, og et glas pølser. Nemt, lækkert og en rigtig børnevenlig pølseret med ris til. Hvis du vil se hvor nemt der er at lave en lækker gryderet med pølser, så læs med her og få vores opskrift.
De bedste pølseretter
Svensk pølseret står selvfølgelig øverst på listen for de fleste, men faktisk, så kan man lave masser af variationer der smager mindst lige så godt.
Min opskrift på pølsegryde med grøntsager er blevet til som et “tøm køleskabet” projekt, og hvis jeg selv skal sige det, så smagte det faktisk helt fantastisk. Som en bonus, så var ungerne også helt vilde med, så flueben i børnevenlig pølsegryde!
Jeg er oppe imod nogle hårde dommere når jeg stiller maden på bordet, og selv min datter Ellen på snart 5 år, holder sig ikke tilbage med ris og ros. Det er en fantastisk god guide for mig når jeg laver nye opskrifter, jeg har hele min familie til at komme med input til det endelig resultat.
En god pølseret er noget der passer ungerne og faktisk også mig. Det er nemt at lave og der skal ikke så mange gryder i gang for at nå i mål med en velsmagende ret.
Sådan gør du
Det er rigtig nemt at lave en lækker gryderet med pølser. Lidt forberedelse slipper man ikke for, men det handler kun om at “svinge” kniven lidt og snitte. Her kommer en hurtig gennemgang af ingredienserne og fremgangsmåden.
Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.
Du skal bruge:
- Olivenolie
- Bacon
- Løg
- Hvidløg
- Edelsüss paprika
- Rød peberfrugt
- Gulerødder
- Hakkede tomater
- Fløde
- Oksebouillon
- Tørret oregano
- Salt
- Sukker
- Peber
- Pølser
- Frosne ærter
Fremgangsmåden er ganske simpel. Baconen svitses. Løg, hvidløg, peberfrugt, gulerødder tilsættes og svitses med. Krydderierne tilsættes efterfulgt af tomater, fløde, bouillon, salt, sukker samt peber.
Retten simrer under låg ved svag varme før pølserne tilsættes. De simrer kort med inden ærterne kommes i som det sidste. Lad det igen simre et par minutter inden retten er klar til servering.
Server retten sammen med ris, kogt pasta eller et godt brød.
Opskrift på Møllers gryderet med pølser
Her kommer min opskrift på den mest velsmagende pølseret jeg hår fået i lang tid. Unger spiste den med stor velbehag og jeg fik vidst også selv to portioner..
Pølsegryde
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 150 g bacon, skåret i fine tern
- 3 løg, hakket
- 1 fed hvidløg, fint hakket
- 1,5 spsk edelsüss paprika
- 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
- 2 gulerødder, skrællet og skåret i tern
- 1 ds hakkede tomater
- 3 dl piskefløde
- 1 stk oksebouillon, terning eller tilsvarende
- 1 tsk tørret oregano
- ½ tsk salt
- 2 tsk sukker
- Peber, efter smag
- 10 stk pølser, skåret i passende skiver
- 3 dl ærter, fra frost
Sådan gør du
- I en gryde varmes olien op til middel varme.
- Kom baconen i gryden og svits den i ca. 5 minutter eller til den begynder at blive gylden.
- Derefter tilsættes de hakkede løg, hvidløg, peberfrugt samt gulerødder til gryden. Svits det yderligere 5 minutter sammen med baconen. Derefter kommes paprika samt oregano i gryden.
- Kom hakkede tomater, fløde, oksebouillon, salt, sukker samt peber i gryden. Kom låg på, og skru ned for varmen. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter.
- Kom derefter pølseskiverne i og lad dem simre med i ca. 10 minutter. Slut af med at komme ærterne i og lad dem simre med i ca. 5 minutter.
- Smag pølsegryden til og server den med ris, kogt pasta eller et godt brød til.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her