Svensk pølseret når det er bedst. Lækker krydret smag af paprika, cremet sauce og gode pølser. Det er sådan den bedste svenske pølseret skal laves. Serveret sammen med et stykke rugbrød og måske en lille syltet agurk, så er den i vinkel. Hvis du vil have vores opskrift på den bedste svenske pølseret, så læs med her.
Pølseret er hyggemad
Der er delte meninger om svensk pølseret her i huset, ungerne og mig elsker det, Tina knap så meget.. Men heldigvis, så er det stadig på menuen en gang imellem.
Der er noget hyggeligt over svensk pølseret, tror det er en kombination af barndomsminder om hyggelige stunder omkring bordet, og det enkle ved retten. Smagen kan man ikke sige noget til, det smager altså bare godt! Og hvis du leder efter opskriften på den bedste svenske pølseret, så er den altså her.
Svensk pølseret er en dansk ret, og har ikke nogen relationer til Sverige som nogen tror. Det findes et utal af variationer af opskriften, men fælles for dem alle er som regel paprika og tomatpure eller koncentrat, løg, fløde, mælk og selvfølgelig kartofler.
Som et lille tvist på opskriften, så prøv at komme lidt kapers i, de giver et dejligt lille syrligt pop til retten som passer rigtig godt til den eller lidt fede flødesauce.
Hvordan laver man svensk pølseret?
Sådan her laver du den bedste svenske pølseret. Alt har en begyndelse, og det har min opskrift på pølseret også. Så “skruer” man lidt på opskriften til man har fundet frem en der sidder lige i skabet.
Lige som med mange andre opskrifter, så kan man forberede lidt i forvejen. Kog kartoflerne dagen før og skær dem ud, så er de lige til at smide i gryden når man skal lave mad. Her kommer en lille gennemgang af ingredienserne og fremgangsmåden til opskriften.
Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.
- Kartofler
- Løg
- Smør
- Pølser
- Paprika
- Edelsüss paprika
- Røget paprika
- Karrypulver
- Tomatkoncentrat
- Piskefløde
- Sødmælk
- Vineddike
- Salt
- Peber
- Frisk purløg
De kogte kartofler pilles og skæres i passende tern, løgene pilles og skæres i tern. I en stor gryde smeltes smørret, tilsæt løg og svits dem til de bliver klare. Derefter tilsættes pølseskiverne, de svitses sammen med løgene.
Tilsæt paprika, edelsüss paprika, røget paprika samt karrypulver. Lad det svitse med ved middel varme en lille minut. Tilsæt tomatkoncentrat og svits det igen, tilsæt fløde samt mælk, salt og peber. Lad det koge op inden kartoffelstykkerne tilsættes sammen med eddiken. Bland det godt sammen uden at mose kartoffelstykkerne.
Lad det simre til den ønskede konsistens er nået, smag til med salt og peber, inden retten drysses med rigeligt frisk purløg.
Server med det samme. Velbekomme.
Prøv også: Kims spaghetti med kødsovs
Svensk pølseret opskrift
Her kommer vores opskrift på den bedste svenske pølseret i verden. Masser af velsmag og fylde. Server den sammen med et stykke godt rugbrød og en god syltet agurk. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften.
Svensk pølseret
Ingredienser
- 1 kg kartofler, kogt i velsaltet vand, pillet og skåret i tern.
- 2 løg, Hakket fint
- 25 g smør
- 8 pølser, efter smag, eventuelt blandet. Skåret i passende skiver
- 1 spsk rosenpaprika
- 1 tsk edelsüss paprika
- ½ tsk røget paprika
- ¼ tsk karry
- 70 g tomatkoncentrat
- 3 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- 2 spsk sherryeddike, eller anden vineddike
- 2 ½ tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
- 1 dl Purløg, klippet fint til topping
Sådan gør du
- Kartoflerne koges forud i velsaltet vand i 15-20 minutter eller til de er møre. Køl dem ned og pil dem. Skær dem derefter i tern.
- I en stor pande, eller gryde smeltes smørret. Tilsæt løg og svits det ved svag varme til de bliver klare. Tilsæt derefter skiverne af pølser og svits dem med i ca. 5 minutter.
- Kom paprika, edelsüss paprika, røget paprika samt karry i og svits det med et lille minut. Kom tomatkoncentrat i, lad det svitse med et par minutter.
- Kom fløde og mælk i og lad det koge op. Tilsæt kartoffelstykkerne samt eddike og bland det hele godt sammen, lad det simre til saucen tykner, smag til med ekstra salt og peber. Drys med frisk purløg og server med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her