Madformadelskere / Aftensmad / Svensk pølseret med pasta

Svensk pølseret med pasta

5

/5

25 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

25 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Spaghetti med pølser i en lækker cremet tomatsovs, eller Svensk pølseret med pasta kan man også kalde det. Den samme velkendte smag, bare med pasta i stedet for kartofler. Hvis du har lyst til at se hvordan du selv kan lave en lækker pastaret med pølser på under en halv time, så læs med her.

svensk pølseret med pasta drysset med purløgi hvid tallerken

Nem aftensmad på under 30 minutter

Nu er det hverdag igen, og tiden vi bruger på aftensmad er blevet mindre. Det betyder nemme hverdagsretter hvor man ikke skal stå og “svede” over gryderne i flere timer. Men bare fordi det ikke tager lang tid at lave, behøver det ikke betyde, at det ikke kan smage rigtig godt.

Med 2 små børn i huset, så er børnevenlige retter i fokus her i huset. Og selvom de ikke er kræsne, så er det rart at stille noget på bordet man ved at de elsker.

Pasta med pølser er en sikker vinder, og når kartoflerne er skiftet ud med pasta, så er det lige noget for ungerne. Det skal da heller ikke være nogen hemmelighed at jeg virkelig også sætter pris på det. Faktisk så foretrækker jeg måske i virkeligheden den her udgave frem for den klassiske svenske pølseret.

den bedste pastaret med pølser drysset med purløg med gaffel i

Hvordan laver man pølseret med spaghetti?

Det er rigtig nemt at lave Svensk pølseret med pasta, så på en travl dag, er det en oplagt ret at stille på bordet. Og du kan sagtens tage ungerne med i køkkenet når du skal lave mad. Her kommer en lille gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.

Den fulde opskrift finder du nederst på siden.

  • Pølser
  • Smør
  • Løg
  • Paprika
  • Røget paprika
  • Karrypulver
  • Tomat koncentrat
  • Fløde
  • Sødmælk
  • Sherry eddike, eller anden eddike
  • Salt
  • Peber

I en stor gryde bringes velsaltet vand i kog og pastaen koges aldente efter anvisningerne på posen. Når pastaen er færdig hældes den i et dørslag så vandet kan dryppe fra.

I mens pastaen koger, smeltes smørret i en anden gryde, det hakkede løg kommes i og svitses inden pølseskiverne kommes i og svitses med.
Der tilsættes paprika, røget paprika samt karrypulver til pølser og løg. Det svitses let sammen inden der tilsættes tomatkoncentrat, fløde, mælk, eddike samt salt og peber.

Saucen simrer et par minutter inden den smages til og pastaen tilsættes. Lad det varme godt igennem, og vend det rundt til saucen tykner en smule.

Anret på tallerkener og drys med frisk purløg. Velbekomme.

Finde mængderne til opskriften længere nede på siden her.

spaghetti med pølser aka svensk pølseret med pasta i tallerken

Opskrift på Svensk pølseret med pasta

Her kommer vores opskrift på en fantastisk lækker pølseret med pasta. Den tager under en halv time at lave og det smager rigtig godt. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften.

svensk pølseret med pasta drysset med purløgi hvid tallerken
5 fra 4 stemmer

Svensk pølseret med pasta

Opskrift på nem og børnevenlig pastaret med pølser – Som vi kender svensk pølseret, bare med spaghetti.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 1117 kcal

Ingredienser

  • 400 g spaghetti, eller anden pasta
  • 500 g pølser, for eksempel wienerpølser
  • 30 g smør
  • 1 løg
  • 1 spsk paprika
  • ½ tsk røget paprika
  • ¼ tsk karry
  • 80 g tomatkoncentrat
  • 3 dl piskefløde
  • 1,5 dl sødmælk
  • 2 spsk sherry eddike, eller anden eddike
  • 1,5 tsk salt, eller efter smag
  • Peber

Sådan gør du

  • I en stor gryde bringes velsaltet vand i kog. Pastaen koges i vanden efter anvisningerne på posen.
    -Når pastaen er kogt hældes det igennem et dørslag til afdrypning.
  • I en stor pande smeltes smørret og de hakkede løg svitses i et par minutter eller til de bliver klare. Derefter tilsættes pølseskiverne og svitses med ved middelvarme i ca. 5 minutter.
  • Kom paprika, røget paprika samt karrypulver i og svits det med et minuts tid. Kom tomatkoncentrat i og rør det godt sammen, derefter tilsættes fløde, mælk, sherryeddike samt salt og peber. Lad saucen simre et par minutter og smag den til.
  • Når pastaen er kogt og afdryppet kommes den over i saucen på panden. Ven det rundt i et par minutter ved middel varme, saucen tykner en smule, og når man er tilfreds med konsistensen er retten klar til servering.
  • Anret på en tallerken og drys med friskhakket purløg.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1117kcalKulhydrater: 86gProtein: 36gFedt: 70gMættet fedt: 33gKolesterol: 212mgNatrium: 1207mgKalium: 923mgFibre: 5gSukker: 8gA-vitamin: 2687IUC-vitamin: 8mgCalcium: 143mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.