Spaghetti med pølser i en lækker cremet tomatsovs, eller Svensk pølseret med pasta kan man også kalde det. Den samme velkendte smag, bare med pasta i stedet for kartofler. Hvis du har lyst til at se hvordan du selv kan lave en lækker pastaret med pølser på under en halv time, så læs med her.

Nem aftensmad på under 30 minutter
Nu er det hverdag igen, og tiden vi bruger på aftensmad er blevet mindre. Det betyder nemme hverdagsretter hvor man ikke skal stå og “svede” over gryderne i flere timer.
Men bare fordi det ikke tager lang tid at lave, behøver det ikke betyde, at det ikke kan smage rigtig godt.
Med 2 små børn i huset, så er børnevenlige retter i fokus her i huset. Og selvom de ikke er kræsne, så er det rart at stille noget på bordet man ved at de elsker.
Svensk pølseret er en sikker vinder, og når kartoflerne er skiftet ud med pasta, så er det lige noget for ungerne. Det skal da heller ikke være nogen hemmelighed at jeg virkelig også sætter pris på det.
Faktisk så foretrækker jeg måske i virkeligheden den her udgave frem for den klassiske svenske pølseret.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Pølser – Det kan være wienerpølser, eller de pølser I nu bedst kan lide.
Pasta – Vi bruger som regel spaghetti eller linguine. Men andre slags pasta kan selvfølgelig også fint bruges. Så hvis dine børn helst vil have skruer eller penne, så bruger du bare det.
Hvordan laver man pølseret med spaghetti?
Det er rigtig nemt at lave svensk pølseret med pasta, så på en travl dag, er det en oplagt ret at stille på bordet. Og du kan sagtens tage ungerne med i køkkenet når du skal lave mad.
I en stor gryde bringes velsaltet vand i kog og pastaen koges al dente efter anvisningerne på posen. Når pastaen er færdig, hældes den i et dørslag så vandet kan dryppe fra.
I mens pastaen koger, smeltes smørret i en anden gryde, det hakkede løg kommes i og svitses inden pølseskiverne kommes i og svitses med.
Der tilsættes paprika, røget paprika samt karrypulver til pølser og løg. Det svitses let sammen inden der tilsættes tomatkoncentrat, fløde, mælk, eddike samt salt og peber.
Saucen simrer et par minutter inden den smages til og pastaen tilsættes. Lad det varme godt igennem, og vend det rundt til saucen tykner en smule.
Anret på tallerkener og drys med frisk purløg, og så er der serveret!
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Det mest klassiske vil nok være at bruge wienerpølser, og det er også det vi har gjort her. Men når det så er sagt, så kan du altså fint bruge alle slags pølser, så vælg dem du bedst kan lide. Du kan også lave retten med kyllingepølser, hvis du serverer til nogen der ikke spiser svinekød.
Andre pastaretter du måske vil synes om

Tips og Tricks
- Top med parmesan
- Vil du servere retten med lidt ekstra lækkerhed på toppen, så riv lidt god parmesan ud over pastaen til sidst. Det giver altså lige prikken over iét, men er omvendt ikke nødvendigt hvis du ikke lige har det hjemme.
Serveringsforslag
- Server med lidt grønt til for eksempel Gnavegrønt, Kogt broccoli eller Rosenkål i airfryer
Er dine børn også vilde med pasta og pølser?
Så må du også prøve at lave vores opskrifter på Pastafad med pølser og Kims spaghetti med kødsovs, det er virkelig livretter hos vores børn!
Opskrift på cremet pastaret med pølser
Her kommer vores opskrift på en fantastisk lækker pølseret med pasta. Den tager under en halv time at lave, og det smager rigtig godt.
Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften, jeg er sikker på at dine børn også vil elske denne ret til aftensmad.

Svensk pølseret med pasta
Ingredienser
- 400 g spaghetti, eller anden pasta
- 500 g pølser, fx wienerpølser
- 30 g smør
- 1 løg
- 1 spsk paprika
- ½ tsk røget paprika
- ¼ tsk karry
- 80 g tomatkoncentrat
- 3 dl piskefløde
- 1,5 dl sødmælk
- 2 spsk sherry eddike, eller anden eddike
- 1,5 tsk salt, eller efter smag
- Peber
- Frisk purløg
Sådan gør du
- I en stor gryde bringes velsaltet vand i kog. Pastaen koges i vandet efter anvisningerne på posen. – Når pastaen er kogt hældes det igennem et dørslag til afdrypning.400 g spaghetti
- Hak løget fint, og skær pølserne i skiver.1 løg, 500 g pølser
- I en stor pande smeltes smørret og det hakkede løg svitses i et par minutter eller til de bliver klare. Derefter tilsættes pølseskiverne, og svitses med ved middel varme i ca. 5 minutter.30 g smør
- Kom paprika, røget paprika samt karrypulver i, og svits det med et minuts tid. Kom tomatkoncentrat i og rør det godt sammen, derefter tilsættes fløde, mælk, sherryeddike samt salt og peber. Lad saucen simre et par minutter og smag den til.1 spsk paprika, ½ tsk røget paprika, ¼ tsk karry, 80 g tomatkoncentrat, 3 dl piskefløde, 1,5 dl sødmælk, 2 spsk sherry eddike, 1,5 tsk salt, Peber
- Når pastaen er kogt og afdryppet, kommes den over i saucen på panden. Ven det rundt i et par minutter ved middel varme så saucen tykner en smule, og når man er tilfreds med konsistensen er retten klar til servering.
- Anret på en tallerken og drys med friskhakket purløg.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. januar 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her