Madformadelskere / Airfryer / Rosenkål i airfryer

Rosenkål i airfryer

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker rosenkål herhjemme, og vores nye favorit er at lave rosenkål i airfryer. De bliver bare lækre, og de yderste blade lidt sprøde mens der stadig er bid i dem inden i. Mums.. Læs med her og se hvordan du gør!

rosenkål i airfryer serveret i en hvid skål med en ske i.

Saftige og lidt sprøde

Vi elsker rosenkål, og tit ender det med at vi “bare” koger dem og sætter dem på bordet. Sådan kan vi nu også godt lide at spise dem, men det er godt med lidt variation.

Så vi har selvfølgelig også eksperimenteret med at lave dem i vores airfryer.

I airfryeren bliver de lige lidt ekstra. De yderste blade bliver lidt sprøde og mørke, og får bare en skøn smag. Inden i er de stadig saftige og lækre, og har den gode rosenkålssmag.

Så det er helt sikkert ikke sidste gang vi har lavet rosenkål i airfryer, det er nemlig virkelig nemt og de passer jo sig selv i sådan en maskine.

skål med rosenkål lavet i airfryer.

Mere airfryerinspiration


Ingrediensnoter

Rosenkål – Vi har brugt friske rosenkål fra supermarkedet. Jeg vil tro du også godt kan bruge frosne rosenkål, men jeg har faktisk ikke prøvet det. Rosenkålene renses og skæres i halve, og så er de klar.

Hvordan laver man rosenkål i airfryer?

Det er virkelig nemt at lave de lækre rosenkål. Først skal de selvfølgelig renses, lidt af bunden skæres eventuelt af, de yderste blade fjernes og de deles i halve.

Så kommer i op i airfryerkurven, sprayes med olie og krydres med salt og peber, og så skal de bare have 12-15 minutter ved 190 grader med “Airfry”-funktionen.

Ryst kurven et par gange under tilberedningen, og så er dine lækre rosenkål klar til at servere.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

rå rosenkål med olie, salt og peber i airfryer kurv klar til at komme i airfryeren.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne?

Ja det kan du sagtens. De kan spises kolde eller varmes kort i mikroovnen eller airfryeren.


Andet grøntsagstilbehør du måske vil synes om

airfryerkurv med færdigstegte rosenkål.

Tips og Tricks

  • Krydring
    • Vi har her bare brugt salt og peber. Du kan eventuelt give dem lidt paprika, timian eller dit farvoritkrydderi.

Serveringsforslag

  • Server til aftensmaden som lækkert grønt tilbehør til både kød, kylling eller fisk.

Elsker du at lave mad i din airfryer?

Prøv også vores opskrift på Saltmandler i airfryer
skål med lækre sprøde og saftige airfryer rosenkål.

Opskrift på airfryer rosenkål

Her får du vores virkelig nemme opskrift på lækre rosenkål tilberedt i airfryeren. Vi håber du får lyst til at prøve at lave dem derhjemme.

Husk at ikke to airfryere varmer ens, så første gang du prøver opskriften skal du holde lidt øje med hvornår de har den farve du gerne vil have.

rosenkål i airfryer serveret i en hvid skål med en ske i.
5 fra 2 stemmer

Rosenkål i airfryer

Nemme og lækre rosenkål, der får en helt fantastisk smag efter en tur i airfryeren. De er lækre som tilbehør til aftensmaden, både til kød, fisk eller kylling.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 74 kcal

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • 1 spsk olie, på spray
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Vask rosenkålene godt, fjern eventuelt det nederste af stokken og de yderste blade, og del dem i halve.
    400 g rosenkål
  • Kom rosenkålene ovenpå risten i kurven til din airfryer, og spray dem med olie og krydder med salt og peber. Ryst kurven, så olie og salt og peber bliver fordel.
    1 spsk olie, Salt, Peber
  • Sæt kurven i maskinen og kør på "Airfry"-programmet ved 190 grader i 12-15 minutter. Ryst kurven et par gange undervejs, og hold øje med hvornår du synes de har fået nok farve.
  • Server dine varme rosenkål som tilbehør til aftensmaden.

Noter

Airfryer – Disse rosenkål er lavet i vores Cosori Dualblaze airfryer, bruger du en anden maskine, skal tilberedningstiden muligvis tilpasses.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 74kcalKulhydrater: 9gProtein: 3gFedt: 4gMættet fedt: 0.3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gNatrium: 73mgKalium: 389mgFibre: 4gSukker: 2gA-vitamin: 754IUC-vitamin: 85mgCalcium: 42mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.