Vi elsker rosenkål herhjemme, og vores nye favorit er at lave rosenkål i airfryer. De bliver bare lækre, og de yderste blade lidt sprøde mens der stadig er bid i dem inden i. Mums.. Læs med her og se hvordan du gør!
Saftige og lidt sprøde
Vi elsker rosenkål, og tit ender det med at vi “bare” koger dem og sætter dem på bordet. Sådan kan vi nu også godt lide at spise dem, men det er godt med lidt variation.
Så vi har selvfølgelig også eksperimenteret med at lave dem i vores airfryer.
I airfryeren bliver de lige lidt ekstra. De yderste blade bliver lidt sprøde og mørke, og får bare en skøn smag. Inden i er de stadig saftige og lækre, og har den gode rosenkålssmag.
Så det er helt sikkert ikke sidste gang vi har lavet rosenkål i airfryer, det er nemlig virkelig nemt og de passer jo sig selv i sådan en maskine.
Mere airfryerinspiration
Ingrediensnoter
Rosenkål – Vi har brugt friske rosenkål fra supermarkedet. Jeg vil tro du også godt kan bruge frosne rosenkål, men jeg har faktisk ikke prøvet det. Rosenkålene renses og skæres i halve, og så er de klar.
Hvordan laver man rosenkål i airfryer?
Det er virkelig nemt at lave de lækre rosenkål. Først skal de selvfølgelig renses, lidt af bunden skæres eventuelt af, de yderste blade fjernes og de deles i halve.
Så kommer i op i airfryerkurven, sprayes med olie og krydres med salt og peber, og så skal de bare have 12-15 minutter ved 190 grader med “Airfry”-funktionen.
Ryst kurven et par gange under tilberedningen, og så er dine lækre rosenkål klar til at servere.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. De kan spises kolde eller varmes kort i mikroovnen eller airfryeren.
Andet grøntsagstilbehør du måske vil synes om
- Grønne bønner i airfryer
- Stegte rosenkål med bacon
- Bagt blomkål med persille og citron
- Ristet blomkål i flødesauce
- Stegt spidskål
Tips og Tricks
- Krydring
- Vi har her bare brugt salt og peber. Du kan eventuelt give dem lidt paprika, timian eller dit farvoritkrydderi.
Serveringsforslag
- Server til aftensmaden som lækkert grønt tilbehør til både kød, kylling eller fisk.
Elsker du at lave mad i din airfryer?
Prøv også vores opskrift på Saltmandler i airfryer
Opskrift på airfryer rosenkål
Her får du vores virkelig nemme opskrift på lækre rosenkål tilberedt i airfryeren. Vi håber du får lyst til at prøve at lave dem derhjemme.
Husk at ikke to airfryere varmer ens, så første gang du prøver opskriften skal du holde lidt øje med hvornår de har den farve du gerne vil have.
Rosenkål i airfryer
Ingredienser
- 400 g rosenkål
- 1 spsk olie, på spray
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Vask rosenkålene godt, fjern eventuelt det nederste af stokken og de yderste blade, og del dem i halve.400 g rosenkål
- Kom rosenkålene ovenpå risten i kurven til din airfryer, og spray dem med olie og krydder med salt og peber. Ryst kurven, så olie og salt og peber bliver fordel.1 spsk olie, Salt, Peber
- Sæt kurven i maskinen og kør på "Airfry"-programmet ved 190 grader i 12-15 minutter. Ryst kurven et par gange undervejs, og hold øje med hvornår du synes de har fået nok farve.
- Server dine varme rosenkål som tilbehør til aftensmaden.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her