Lækre italienske grøntsager i airfryer, som kan serveres som tilbehør til aftensmaden, og er super nemt at lave.

Mere airfryermad
Disse grøntsager er lækre og nemme, og perfekte at servere til et stykke smørstegt mørksej eller til en paneret kalkunschnitzel
Opskriften er god fordi
Brug dine favoritter – Du kan nem tilpasse denne opskrift og bruge de grøntsager I bedst kan lide, eller dem I har tilbage i grøntsagsskuffen sidst på ugen.
Ingrediensnoter
Grøntsager – Vi bruger en god blanding, og her er altså plads til at udskifte og bruge dem man har lyst til. Vi er vilde med squash, rødløg, peberfrugt og cherrytomater.
Tørret oregano – Jeg elsker oregano og det passer bare godt til den her blanding. Men prøv også med andre krydderurter efter eget ønske.
Alternative ingredienser
Squash – I stedet for squash kan aubergine også fint bruges i denne grøntsagsblanding.
Hvordan laver man italienske grøntsager i airfryer?
Der er lidt arbejde i lige at skære grøntsagerne ud, men når de først er klaret, så klarer airfryeren resten.
- Grøntsagerne skæres ud, og de forberedte grøntsager vendes sammen med olie og krydderier i en skål.
- Derefter kommes grøntsagerne i skuffen til din airfryer og skal nu tilberedes ved 180 grader i ca. 20 minutter.
- Vend rundt i grøntsagerne et par gange undervejs, så grøntsager bliver jævnt tilberedt.
- Når tiden er gået, eller de italienske grøntsager har det ønskede bid, tages de ud og overføres til et fad eller en skål. Server med det samme.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Olie på spray – Olie, enten i form af en spray, eller en skefuld olie som man så vender grøntsagerne i sammen med krydderierne er vigtig. Det er olien der sørger for de bliver “stegt” i varmluften der suser rundt i airfryeren.
Krydring – Et andet godt tip til grøntsager i airfryer, er at krydre dem godt. Salt, peber og eventuelt friske eller tørrede krydderurter. I vores opskrift har jeg brugt oregano, det giver en rigtig god smag, og du kan sagtens tilføje flere krydderurter, eller et par laurbærblade.
Tilberedning – Der må godt være lidt bid i grøntsagerne hvis du spørger mig, men foretrækker du grøntsagerne lidt “blødere”, så giv dem 5- 10 minutter længere.
Servering – Disse grøntsager er lækre som tilbehør til kød og fisk, og du kan nemt variere efter hvilke grøntsager der er i sæson eller efter hvilken ret du skal servere dem til. Fennikel er for eksempel virkelig dejligt hvis de skal serveres til fisk.
Ofte stillede spørgsmål
Ja i teorien kan du fint tilberede alle slags grøntsager i din airfryer, men husk at forskellige grøntsager kræver forskellig tilberedningstid. Hvis du for eksempel vælger at vil lave en blanding af både rodfrugter og blødere grøntsager, så vil du skulle give rodfrugterne noget tid inden du kommer de andre grøntsager i, for at de alle vil være færdige samtidig.
Flere airfryer grøntsager

Blandede grøntsager i airfryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 1 squash
- 2 rødløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 200 g cherrytomater
- 5 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- ½ spsk tørret oregano
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- Grøntsagerne forberedes som det første. Skær enden af squashen og del den på langs og skær den derefter i skiver á ca. 1 cm i tykkelsen.1 squash
- Rødløget pilles og skæres i store tern.2 rødløg
- Peberfrugterne renses for kerner og skæres i store tern.1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt
- Cherrytomaterne skylles og afdryppes.200 g cherrytomater
- Kom derefter alle grøntsagerne op i en stor skål. Tilsæt fintrevet hvidløg, olivenolie, tørret oregano, salt og peber. Vend det hele grundigt sammen og kom det over i bakken til din airfryer.5 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie, ½ spsk tørret oregano, 1 tsk salt, Peber
- Tilbered nu grøntsagerne ved 180 grader i ca. 20 minutter, vend det rundt et par gang undervejs, så alle grøntsager får jævn varme.
- Når tiden er gået, kommes det hele op i en skål og serveres med det samme.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Lige fra hjertet
Nu skal det hele jo ikke handle om tilberedning af kød i airfryer, det er faktisk også super nemt at lave en lækker og velsmagende blanding af italienske grøntsager.
Vores airfryer er næsten i brug dagligt, der bliver lavet alt lige fra grønt til kød, det går meget hurtigere end i en traditionel ovn, og så sparer man samtidig også på strømmen.
Jeg har en svaghed for de grøntsager vi normalt finder i mange Italienske/middelhavsretter, og den her blanding læner sig en smule op ad ratatouille i smagen, og det er faktisk slet ikke så dårligt.
Mange af de første ting vi kastede os over i airfryeren var selvfølgelig tilberedning af kød, og det fungerer også rigtig godt, men den kan så meget mere. Når du skal lave grøntsager i en airfryer, så er det kun fantasien der sætter grænser, men der er selvfølgelig nogle erfaringer jeg har gjort min som jeg gerne vil dele.
– Rasmus
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. januar 2023– Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: