Lækker og saftig fisk stegt i masser af smør. Smørstegt mørksej er virkelig lækkert og det tager ingen tid at lave. Serveret sammen med nogle stegte grøntsager, små kogte kartofler og måske en frisk citronsauce, så er det et godt bud billig og nem aftensmad. Hvis du vil se hvordan du laver lækre mørksej loins, så læs med her og få opskriften.
En billig fisk til aften
Fisk er gået hen og blevet en rigtig dyr spise, så det kan godt betale sig at gå efter billig, men stadig lækker fisk når man køber ind. Mørksejen er en torskefisk og i den billige ende af skalaen sammenlignet med torsk og lyssej.
Men det betyder ikke at den ikke smager rigtig godt alligevel. Og så er den heldigvis også alsidig, så den kan paneres, kommes i supper eller som her steges i masser af smør.
Vi prøver så vidt muligt at spise fisk et par gange om ugen hjemme hos os, ungerne elsker det, og det er faktisk ret heldigt når man tænker over det. Jeg havde selv som barn et noget anstrengt forhold til fisk, og det er først som voksen at jeg er blevet helt pjattet med det. Så det er jo dejligt når ungerne selv spørger om vi ikke kan få noget med fisk.
Vi har været super heldige nogle gange at finde nogle super fine mørksej loins i Rema, men jeg tror også sagtens de kan fås andre steder.
Og som tilbehør til mørksej, så falder valget næsten altid på nogle dampede eller stegte grøntsager, og en eller anden form for kartofler, eller et groft brød. Sidste gang lavede jeg en slags ratatouille i vores airfryer, og bagte jeg et flutes og lavede hvidløgssmør. Mere behøver det ikke være, men hvis man mangler en sauce, så kan jeg helt klart anbefale en citronsauce, eller en hollandaise.
Ingrediensnoter
Mørksej – Her i opskriften er vi gået med mørksej loins, der er maser af kød og ingen ben. De kan ofte fås billigt sammenlignet med andre fisk i for eksempel Rema.
Salt & Peber – Salt og peber er de eneste krydderier jeg bruger, fisken har en meget fin smag der hurtigt bliver overdøvet hvis man giver den fuld skrue.
Smør – Fisk bliver bedst stegt i smør! Men når det så er sagt, så kan man altså også bruge en god olivenolie.
Frisk dild – Dild og fisk er noget der går hånd i hånd, og er det som her garniture, så giver det lige et friskt pust til fisken.
Hvordan laver man smørstegt mørksej?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver smørstegt fisk, i det her tilfælde så er det mørksej, men det kunne lige så godt være torsk, lyssej, eller en anden fisk.
Fisken krydres med med salt og peber efter smag. Kom den i panden hvor smørret allerede er smeltet og bruset af ved middelhøj varme.
Steg nu fisken i ca. 3 minutter på den ene side, før den vendes og får et minut på den anden side. Fisken skal “flage” i kødet før den er helt færdig.
Når den er stegt, tages den af panden og skal nu lige hvile et minuts tid før den smørstegte mørksej er klar til servering med dit favorittilbehør.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Opbevar resterne på køl, her kan det holde sig i et par dage.
Du kan godt fryse resterne af den stegte fisk ned og varme dem op i mikroovnen en anden dag.
Du kan bruge samme tilberedningsmetode til de fleste slags fisk. Husk at tilberedningstiden varierer efter hvor tykt et stykke fisk man steger.
Andre fiskeretter du måske vil synes om
- Laks i airfryer
- Soyamarineret laks med sesam
- Laks med spinat i flødesovs
- Torskeloins i tomatsauce med basilikum
- Laksebowl med ris og grøntsager
Tips og tricks til opskriften
- Brug rigeligt med smør når du skal stege fisken.
- Huske at krydre fisken rigtig godt med salt og peber. Fisk kan tage relativt meget salt.
- Hvis du ikke bryder dig om dild, så brug persille i stedet for.
- Hold øje med fisken når den kommer på panden, den bliver hurtigt færdig, og du må helst ikke stege den for længe, så bliver den lidt kedelig at spise.
- Brug en godt stor palet når du skal vende fisken, så den ikke går fra hinanden.
- Hvis du vil spare på fedet, så brug rasp- eller olivenolie til at stege fiske i, det kan sagtens lade sig gøre.
Serveringsforslag
- Server med kogte små kartofler og en lækker citronsauce.
- Server med grillede grøntsager og blomkålsris.
- Server smørstegt mørksej med en lækker sauce Hollandaise, dampede grønne asparges og kogte aspargeskartofler.
Elsker du fisk? Prøv også vores opskrift på Lakseside i ovn med brunet smør
Opskrift på mørksej loins stegt i smør
Her får i vores favorit måde at tilberede mørksej på, den bliver saftig og får den der, lækre smørstegte smag. Server den med nogle nye kartofler, stegte grøntsager og en hjemmelavet hollandaise sauce.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og hvis du endnu ikke er kommet i gang med at spise mørksej, så er det altså både en billigere men også virkelig lækker fisk. Så der er ingen grund til at smutte udenom den i supermarkedet.
Smørstegt mørksej
Ingredienser
- 400 g mørksej loins, (reklamelink)
- Salt
- Peber
- 50 g smør
- Frisk dild
Sådan gør du
- Fisken tages ud køleskabet og krydres med salt og peber efter smag.400 g mørksej loins, Salt, Peber
- I en pande smeltes smørret ved middelhøj varme.50 g smør
- Kom fisken på panden og steg den nu først på den ene side i ca. 3 minutter. Derefter vendes fisken og steges yderligere 1 minut på den anden side. – Når fisken begynder at "flage" i kødet er den færdig.
- Når fisken er færdig tages den forsigtigt af panden og skal nu trække i ca. 1 minut inden den toppes med frisk dild og serveres.Frisk dild
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her