Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Smørstegt mørksej

Smørstegt mørksej

5

/5

6 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

6 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker og saftig fisk stegt i masser af smør. Smørstegt mørksej er virkelig lækkert og det tager ingen tid at lave. Serveret sammen med nogle stegte grøntsager, små kogte kartofler og måske en frisk citronsauce, så er det et godt bud billig og nem aftensmad. Hvis du vil se hvordan du laver lækre mørksej loins, så læs med her og få opskriften.

smørstegt mørksej på stegepande

En billig fisk til aften

Fisk er gået hen og blevet en rigtig dyr spise, så det kan godt betale sig at gå efter billig, men stadig lækker fisk når man køber ind. Mørksejen er en torskefisk og i den billige ende af skalaen sammenlignet med torsk og lyssej.

Men det betyder ikke at den ikke smager rigtig godt alligevel. Og så er den heldigvis også alsidig, så den kan paneres, kommes i supper eller som her steges i masser af smør.

Vi prøver så vidt muligt at spise fisk et par gange om ugen hjemme hos os, ungerne elsker det, og det er faktisk ret heldigt når man tænker over det. Jeg havde selv som barn et noget anstrengt forhold til fisk, og det er først som voksen at jeg er blevet helt pjattet med det. Så det er jo dejligt når ungerne selv spørger om vi ikke kan få noget med fisk.

Vi har været super heldige nogle gange at finde nogle super fine mørksej loins i Rema, men jeg tror også sagtens de kan fås andre steder.

Og som tilbehør til mørksej, så falder valget næsten altid på nogle dampede eller stegte grøntsager, og en eller anden form for kartofler, eller et groft brød. Sidste gang lavede jeg en slags ratatouille i vores airfryer, og bagte jeg et flutes og lavede hvidløgssmør. Mere behøver det ikke være, men hvis man mangler en sauce, så kan jeg helt klart anbefale en citronsauce, eller en hollandaise.

stegepande med mørksej loins stegt i smør

Ingrediensnoter

Mørksej – Her i opskriften er vi gået med mørksej loins, der er maser af kød og ingen ben. De kan ofte fås billigt sammenlignet med andre fisk i for eksempel Rema.

Salt & Peber – Salt og peber er de eneste krydderier jeg bruger, fisken har en meget fin smag der hurtigt bliver overdøvet hvis man giver den fuld skrue.

Smør – Fisk bliver bedst stegt i smør! Men når det så er sagt, så kan man altså også bruge en god olivenolie.

Frisk dild – Dild og fisk er noget der går hånd i hånd, og er det som her garniture, så giver det lige et friskt pust til fisken.

Hvordan laver man smørstegt mørksej?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver smørstegt fisk, i det her tilfælde så er det mørksej, men det kunne lige så godt være torsk, lyssej, eller en anden fisk.

Fisken krydres med med salt og peber efter smag. Kom den i panden hvor smørret allerede er smeltet og bruset af ved middelhøj varme.

Steg nu fisken i ca. 3 minutter på den ene side, før den vendes og får et minut på den anden side. Fisken skal “flage” i kødet før den er helt færdig.

Når den er stegt, tages den af panden og skal nu lige hvile et minuts tid før den smørstegte mørksej er klar til servering med dit favorittilbehør.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

loins af mørksej stegt på stegepande i smør

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man rester?

Opbevar resterne på køl, her kan det holde sig i et par dage.

Kan mørksej fryses?

Du kan godt fryse resterne af den stegte fisk ned og varme dem op i mikroovnen en anden dag.

Kan jeg bruge andet end mørksej?

Du kan bruge samme tilberedningsmetode til de fleste slags fisk. Husk at tilberedningstiden varierer efter hvor tykt et stykke fisk man steger.

Andre fiskeretter du måske vil synes om

smørstegt mørksej med grøntsager på tallerken

Tips og tricks til opskriften

  • Brug rigeligt med smør når du skal stege fisken.
  • Huske at krydre fisken rigtig godt med salt og peber. Fisk kan tage relativt meget salt.
  • Hvis du ikke bryder dig om dild, så brug persille i stedet for.
  • Hold øje med fisken når den kommer på panden, den bliver hurtigt færdig, og du må helst ikke stege den for længe, så bliver den lidt kedelig at spise.
  • Brug en godt stor palet når du skal vende fisken, så den ikke går fra hinanden.
  • Hvis du vil spare på fedet, så brug rasp- eller olivenolie til at stege fiske i, det kan sagtens lade sig gøre.

Serveringsforslag

  • Server med kogte små kartofler og en lækker citronsauce.
  • Server med grillede grøntsager og blomkålsris.
  • Server smørstegt mørksej med en lækker sauce Hollandaise, dampede grønne asparges og kogte aspargeskartofler.

Elsker du fisk? Prøv også vores opskrift på Lakseside i ovn med brunet smør

stegepande med mørksej loins
loins af mørksej stegt helt tilpas så de falder fra hinanden i flager

Opskrift på mørksej loins stegt i smør

Her får i vores favorit måde at tilberede mørksej på, den bliver saftig og får den der, lækre smørstegte smag. Server den med nogle nye kartofler, stegte grøntsager og en hjemmelavet hollandaise sauce.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og hvis du endnu ikke er kommet i gang med at spise mørksej, så er det altså både en billigere men også virkelig lækker fisk. Så der er ingen grund til at smutte udenom den i supermarkedet.

smørstegt mørksej på stegepande
5 fra 2 stemmer

Smørstegt mørksej

Opskrift på smørstegt mørksej
Lækre loins af mørksej, som steges i rigeligt smør på en pande. De skal ikke have ret længe, de skal flage fra hinanden i kødet, og så er de færdige. Server med lidt grøntsager, et flute og eventuelt en citronsovs.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 1 minute
Tilb. tid 4 minutter
Hviletid 1 minute
Samlet tid 6 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 371 kcal

Ingredienser

Sådan gør du

  • Fisken tages ud køleskabet og krydres med salt og peber efter smag.
    400 g mørksej loins, Salt, Peber
  • I en pande smeltes smørret ved middelhøj varme.
    50 g smør
  • Kom fisken på panden og steg den nu først på den ene side i ca. 3 minutter. Derefter vendes fisken og steges yderligere 1 minut på den anden side.
    – Når fisken begynder at "flage" i kødet er den færdig.
  • Når fisken er færdig tages den forsigtigt af panden og skal nu trække i ca. 1 minut inden den toppes med frisk dild og serveres.
    Frisk dild

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 371kcalKulhydrater: 0.01gProtein: 40gFedt: 24gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 154mgNatrium: 265mgKalium: 610mgSukker: 0.01gA-vitamin: 625IUCalcium: 26mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.