Lækre sprøde panerede kalkunschnitzler, serveret med en lækker smørsauce og ovnbagte kartofler. Hvis man er til schnitzler, så er en paneret kalkunschnitzel en virkelig lækker og velsmagende mundfuld, og i kombination men en brunet smørsauce med kapers, så bliver de tikke meget bedre.
Jeg tror at det for mig, er den sprøde panering der gør en schnitzel så lækker, og selvfølgelig det tilbehør man spiser til. Ungerne herhjemme er vilde med panerede kalkunschnitzler, så det er noget vi spiser ret tit. Så varierer vi tilbehøret, så det ikke bliver så ensformet.
Og tilbehøret kan være alt lige fra hjemmebagte flutes og grøn salat til det klassiske tilbehør til Wienerschnitzel. Jeg har her i opskriften lavet et lille twist på den klassiske smørsauce, så der kom lidt mere knald på smagen. Så brunet smør med hakkede kapers, persille og skal/saft af citron, det giver en dejlig pikant smag til fede brunede smørsmag, og passer rigtig godt til den sprøde kalkunschnitzel.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Start med at forberede kalkunschnitzlerne. De bankes ud den ønskede tykkelse og stilles til siden så de er klar til panering.
- I en dyb tallerken kommes melet, og vend det sammen med salt og peber. I en anden dyb tallerken slås de 3 æg ud og piskes let sammen. I et fad kommes rasp og blandes med revet parmesan, og så er man klar til panering af kalkunschnitzlerne.
- I en stor pande smeltes smørret sammen med olivenolien ved middel varme.
- I mens smørret og olien varmes op, paneres schnitzlerne. Vend dem først i mel og ryst dem af, dernæst dyppes de i de sammenpiskede æg og til sidst vendes de i rasp med parmesan. Gentag processen for alle schnitzlerne.
- Kom nu de panerede kalkunschnitzler på panden og steg dem ved middel varme i 6-7 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprøde. Krydder dem med salt og peber under stegningen.
- Når schnitzlerne er færdige, tages de op af panden og placeres i et fad. Gentag processen for de resterende schnitzler.
- Imens schnitzlerne steges, forberedes smørsaucen. I en pande smeltes smørret ved høj varme til det bruner, kom hakkede kapers, hakket persille, samt saft og skal fra citron i. Rør rundt og tag saucen af varmen så den ikke brænder på.
- Server de panerede kalkunschnitzler sammen med den brunede smørsauce og ovnbagte kartofler eller andet tilbehør.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Kalkunschnitzler – I det her tilfælde købt i Lidl, men man kan finde kalkunschnitzler i mange supermarkeder. Alternativt kan man købe et kalkunbryst, skære det i skiver og banke det ud. Smør/olivenolie – Jeg plejer at stege panerede schnitzler i en blanding af smør og olivenolie, det fungerer fint og giver god smag. Parmesan – Jeg blander fintrevet parmesan i raspen til paneringen, det giver en vildt lækker smag til kalkunschnitzlerne, men det kan springes over, hvis man ikke er til smagen. Smør – Til smørsaucen bruger jeg bare almindeligt saltet smør. Kapers – Kapers kan noget i mad, både med salt og syre. Hakket, og i en smørsauce, giver de en masse smag. Frisk persille – Jeg er vild med frisk persille, og drivhuset er fuld af det hver sommer. I den brunede smørsauce giver det en dejlig smag der passer godt sammen med de andre ingredienser. Citron – Både saft og skal af citron i smørsaucen løfter den og giver en dejlig frisk smag, der spiller godt op i mod det fede smør.Serveringsforslag
- Server de panerede kalkunschnitzler med ovnkartofler og en lækker grøn salat.
- Server dem med sprøde hjemmebagte flutes, grøn salat og sauce bearnaise.



