Lækre sprøde panerede kalkunschnitzler, serveret med en lækker smørsauce og ovnbagte kartofler. Hvis man er til schnitzler, så er en paneret kalkunschnitzel en virkelig lækker og velsmagende mundfuld, og i kombination men en brunet smørsauce med kapers, så bliver de tikke meget bedre. Hvis du vil se hvordan du laver den bedste kalkunschnitzel, så læs med her og få vores opskrift.
Panerede kalkunschnitzler med lækkert tilbehør
Jeg er schnitzel menneske! Jeg synes at det smager godt, og så er det faktisk slet ikke så svært at lave dem selv.
Den her gang blev det til en lækker sprød og velsmagende kalkunschnitzel, serveret med smørsauce og ovnbagte kartofler. Man kunne også servere den lavet som Wienerschnitzel eller som en lækker Sigøjnerschnitzel med det hele.
Jeg tror at det for mig, er den sprøde panering der gør en schnitzel så lækker, og selvfølgelig det tilbehør man spiser til. Ungerne herhjemme er vilde med panerede kalkunschnitzler, så det er noget vi spiser ret tit. Så varierer vi tilbehøret, så det ikke bliver så ensformet.
Og tilbehøret kan være alt lige fra hjemmebagte flutes og grøn salat til det klassiske tilbehør til Wienerschnitzel.
Jeg har her i opskriften lavet et lille twist på den klassiske smørsauce, så der kom lidt mere knald på smagen. Så brunet smør med hakkede kapers, persille og skal/saft af citron, det giver en dejlig pikant smag til fede brunede smørsmag, og passer rigtig godt til den sprøde kalkunschnitzel.
Jeg kan spise schnitzel hele året, så selvom det ikke umiddelbart virker som en sommerret, så er det altså ret godt at sidde på terrassen med en kold øl og en lækker omgang paneret kalkunschnitzel med hele svineriet.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Kalkunschnitzler – I det her tilfælde købt i Lidl, men man kan finde kalkunschnitzler i mange supermarkeder. Alternativt kan man købe et kalkunbryst, skære det i skiver og banke det ud.
Smør/olivenolie – Jeg plejer at stege panerede schnitzler i en blanding af smør og olivenolie, det fungerer fint.
Hvedemel – Hvedemel er en del af paneringen og det første man vender schnitzlerne i. Det kan man vælge at krydre med salt og peber.
Æg – Når schnitzlerne har være vendt i mel, så skal de vendes i sammenpiskede æg, så raspen binder sig fast på schnitzlen.
Rasp – Er den sidste del af paneringen, og bliver sammen med mel og æg til en lækker og knasende sprød panering.
Parmesan – Jeg blander fintrevet parmesan i raspen, det giver en vildt lækker smag til kalkunschnitzlerne, men det kan springes over, hvis man ikke er til smagen.
Smør – Til smørsaucen bruger jeg bare almindeligt saltet smør.
Kapers – Kapers kan noget i mad, både med salt og syre. Hakket, og i en smørsauce, giver de en masse smag.
Frisk persille – Jeg er vild med frisk persille, og drivhuset er fuld af det hver sommer. I den brunede smørsauce giver det en dejlig smag der passer godt sammen med de andre ingredienser.
Citron – Både saft og skal af citron i smørsaucen løfter den og giver en dejlig frisk smag, der spiller godt op i mod det fede smør.
Hvordan laver man panerede kalkunschnitzler?
Det er rigtig nemt at lave de perfekte panerede kalkunschnitzler, det handler om at holde en jævn konstant varme på panden, så de ikke brænder på. Så er der jo selvfølgelig paneringen og det lille twist (Parmesan) jeg tilføjer, der lige giver smagen en tand ekstra.
Her i min opskrift ar jeg brugt kalkunschnitzler fra Lidl, der allerede var banket fint ud og klar til brug. Du kan sagtens selv skære schnitzler at et stykke kalkunbryst og banke dem ud efterfølgende.
De udbankede schnitzler vendes i mel, derefter skal de vendes i sammenpiskede æg og til sidst vendes i rasp blandet med parmesan. Ryst det overskydende rasp af og placer de panerede schnitzler på et skærebræt til de skal steges.
I en stor pande varmes smør og olie op til middel varme, kom de panerede schnitzler i panden, og steg dem på begge sider til de er gyldne og sprøde. Pas på temperaturen på panden ikke bliver for høj, så paneringen brænder på.
Når schnitzlerne er færdigstegte, tages de af panden og placeres i et fad eventuelt på fedtsugende papir.
Imens de sidste schnitzler steges færdig, laves smørsaucen i en anden pande. Smelt smørret ved høj varme til det bruner, resten af ingredienserne kommes i, der røres rundt og panden tages af varmen.
Server nu de sprøde panerede kalkunschnitzler med smørsaucen og ovnbagte kartofler.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Resterne af schnitzlerne skal på køl, og kan holde sig i 3 dage.
Ja, du kan sagtens fryse resterne.
Ja, du kan også bruge kyllingebryst, svinekoteletter eller kalveschnitzler i stedet for kalkun.
Andre retter du måske vil synes om
- Sigøjnerschnitzel
- Ovnbagte kartofler
- Selleribøffer
- Sprøde kartofler i ovn
- Krebinetter med ærter og gulerødder “Light version”
Tips og tricks til panerede kalkunschnitzler
- Husk at være grundig med paneringen i starten.
- Hold øje med dem når de er på panden og juster temperaturen, så du ikke ender ud med brændt panering.
- Prøv med andre slags kød.
Serveringsforslag
- Server de panerede kalkunschnitzler med ovnkartofler og en lækker grøn salat.
- Server dem med sprøde hjemmebagte flutes, grøn salat og sauce bearnaise.
Server de lækre sprøde schnitzler med smørsauce og Ovnbagte kartofler
Opskrift på sprøde kalkunschnitzler med brunet smør
Her får du vores opskrift på panerede kalkunschnitzler serveret med brunet smørsauce. En nem opskrift på en lækker hverdagsmenu der bare smager helt fantastisk.
Server dem sammen med nogle lækre krydrede ovnkartofler og eventuelt en grøn salat. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servereschnitzlerne for din familie.
Panerede kalkunschnitzler
Ingredienser
- 500 g kalkunschnitzler
- 50 g smør
- 2 spsk olivenolie
Panering
- 2 dl hvedemel
- 3 æg
- 3 dl rasp
- 100 g parmesan
- Salt
- Peber
Smørsauce med citron
- 125 g smør
- 2 spsk kapers
- 1 spsk frisk persille
- ½ citron, øko
Sådan gør du
- Start med at forberede kalkunschnitzlerne. De bankes ud den ønskede tykkelse og stilles til siden så de er klar til panering.
- I en dyb tallerken kommes melet, og vend det sammen med salt og peber. I en anden dyb tallerken slås de 3 æg ud og piskes let sammen. I et fad kommes rasp og blandes med revet parmesan, og så er man klar til panering af kalkunschnitzlerne.
- I en stor pande smeltes smørret sammen med olivenolien ved middel varme.
- I mens smørret og olien varmes op, paneres schnitzlerne. Vend dem først i mel og ryst dem af, dernæst dyppes de i de sammenpiskede æg og til sidst vendes de i rasp med parmesan. Gentag processen for alle schnitzlerne.
- Kom nu de panerede kalkunschnitzler på panden og steg dem ved middel varme i 6-7 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprøde. Krydder dem med salt og peber under stegningen.
- Når schnitzlerne er færdige, tages de op af panden og placeres i et fad. Gentag processen for de resterende schnitzler.
- Imens schnitzlerne steges, forberedes smørsaucen. I en pande smeltes smørret ved høj varme til det bruner, kom hakkede kapers, hakket persille, samt saft og skal fra citron i. Rør rundt og tag saucen af varmen så den ikke brænder på.
- Server de panerede kalkunschnitzler sammen med den brunede smørsauce og ovnbagte kartofler eller andet tilbehør.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her