Nem opskrift på lækre ovnbagte kartofler – bløde i midten og let sprøde udenpå. Serveret til et stykke lækkert grillet kød og sammen med en cremet sauce. Lavet rigtig så er ovnstegte kartoffelbåde bare en gudespise. Hvis du vil se hvordan vi lave de perfekte kartoffelbåde, så læs med her og få vores opskrift.

Kartoffelbåde i ovn med masser af krydderier
Jeg elsker ovnkartofler, de passer bare rigtig godt som tilbehør til så mange forskellige tinge, lige fra grillkylling til nyretapper. Vores børn sætter også pris på dem, hvis de bare kan får lidt mayonnaise og ketchup som dyppelse, så er de helt vilde.
Det er også rigtig nemt tilbehør, der ikke kræver så meget forberedelse, og de passer sig selv i ovnen. Når det kommer til krydderierne, så kan kan man variere det i alle verdens retninger.
Vi holder meget af krydderiblandingen herbes de provance. Den giver sådan en god smag, men det er nok ikke alle der vil bryde sig om den, da den kan være virke en smule parfumeret.
Men så er de jo så heldigt at man bare kan springe den over og krydre sine kartofler lige som man har lyst til.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Kartofler – Almindelige spisekartofler.
Rapsolie – Eller anden olie, for eksempel solsikkeolie.
Herbes de provance – Eller andet krydderi, vælg Jeres egne favoritkrydderier.
Hvordan laver man ovnbagte kartofler?
Ovnen forvarmes til 200 grader. Kartoflerne skylles og skæres i passende både. Olie samt krydderier kommes over kartoflerne og der hele vendes godt rundt, så krydderierne fordeles.
Kartoffelbådene placeres nu med skindsiden ned på en bageplade med bagepapir. Kom dem i oven og bag dem til de er gyldne og sprøde udenpå.
Server dem med det samme.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du fint gøre. De kan opvarmes i ovnen igen, og endnu nemmere i en airfryer hvis du har det.
Andet tilbehør du måske vil synes om
- Sprøde parmesan-kartofler
- Kartofler på grill
- Aspargeskartofler i ovn
- Bagekartofler
- Små ovnbagte kartofler med tomater og hvidløg
Tips og Tricks
- Krydderier og friske krydderurter
- Du kan give kartoflerne dit helt eget præg ved at bruge lige præcis de krydderier du har lyst til. Det kan være hvidløgspulver, timian, rosmarin eller noget helt andet. Det er også virkelig lækkert at tilsætte friske krydderurter til dine kartofler, så brug endelig bare fantasien, og tilpas opskriften så den passer til Jer.
Serveringsforslag
- Server kartoflerne til aftensmaden, de er skønne til alt fra Culottesteg i airfryer til Paneret mørksej eller Kyllingelår på grill.
Elsker du krydrede kartofler?
Prøv også vores opskrift på Knuste kartofler eller Smørstegte kartofler med persille
Opskrift på ovnstegte kartoffelbåde
Her får du vores opskrift på nemme ovnbagte kartofler med masser af smag. Bløde i midten, sprøde udenpå og med en lækker smag af herbes de provance, det er sådan vi bedst kan lide bådkartofler.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, herhjemme er det altid et hit hos både store og små.

Ovnbagte kartofler
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 2 spsk rapsolie
- 2 tsk salt
- 1 tsk hvidløgspulver
- 2 spsk herbes de provance, eller andet krydderi
- Peber
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Vask kartoflerne grundigt, og skær dem derefter i både. Lad kartoflerne dryppe af og tør dem evt. med et viskestykke.1 kg kartofler
- Kom kartoffelbådene i en skål og kom olie, salt, hvidløgspulver, herbes de provance samt peber over. Bland det hele godt rundt, så olie og krydderier bliver fordelt på alle kartoffelbåde.2 spsk rapsolie, 2 tsk salt, 1 tsk hvidløgspulver, 2 spsk herbes de provance, Peber
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Placer nu alle kartoffelbådene med skindsiden ned på bagepladen og kom dem i den forvarmede ovn. Bag kartoffelbådene i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time eller til de er gyldne og lidt sprøde udenpå.
- Når kartoflerne er færdige, tages de ud af ovnen og serveres med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 2. november 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her