Indhold

Ovnbagte kartofler

Indhold

Nem opskrift på lækre ovnbagte kartofler – bløde i midten og let sprøde udenpå. Serveret til et stykke lækkert grillet kød og sammen med en cremet sauce. Lavet rigtig så er ovnstegte kartoffelbåde bare en gudespise. Hvis du vil se hvordan vi lave de perfekte kartoffelbåde i ovn, så læs med her og få vores opskrift.

opskrift på lækre ovnbagte kartofler

Kartoffelbåde i ovn med masser af krydderier

Jeg elsker ovnkartofler, de passer bare rigtig godt som tilbehør til så mange forskellige tinge, lige fra grillkylling til nyretapper. Vores børn sætter også pris på dem, hvis de bare kan får lidt mayonnaise og ketchup som dyppelse, så er de helt vilde.

Det er også rigtig nemt tilbehør, der ikke kræver så meget forberedelse og de passer sig selv i ovnen. Når det kommer til krydderierne, så kan kan man variere det i alle verdens retninger.

Vi holder meget af krydderiblandingen herbes de provance. Den giver sådan en god smag, men det er nok ikke alle der vil bryde sig om den, da den kan være virke en smule parfumeret.

Men så er de jo så heldigt at man bare kan springe den over og krydre sine ovnkartofler lige som man har lyst til.

Kartoffelbåde i ovn med krydderier

Hvordan laver man ovnbagte kartofler?

Her kommer en lille gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.

Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.

  • Kartofler
  • Rapsolie
  • Salt
  • Herbes de provance, eller andet krydderi.
  • Peber

Ovnen forvarmes til 200 grader. Kartoflerne skylles og skæres i passende både. Olie samt krydderier kommes over kartoflerne og der hele vendes godt rundt, så krydderierne fordeles.

Kartoffelbådene placeres nu med skindsiden ned på en bageplade med bagepapir. Kom dem i oven og bag dem til de er gyldne og sprøde udenpå.

Server dem med det samme.

De bedste ovnbagte kartoffelbåde

Opskrift på ovnbagte kartofler

Her får du vores opskrift på nemme ovnbagte kartofler med masser af smag. Bløde i midten, sprøde udenpå og med en lækker smag af herbes de provance, det er sådan vi bedst kan lide kartoffelbåde i ovn.

opskrift på lækre ovnbagte kartofler
5 fra 1 stemme

Ovnbagte kartofler opskrift

Sådan laver du de bedste kartoffelbåde i ovn
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 389 kcal

Ingredienser

  • 1,5 kg kartofler
  • 3 spsk rapsolie
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 3 spsk herbes de provance, eller andet krydderi
  • Peber efter smag

Sådan gør du

  • Ovnen forvarmes til 200 grader. alm ovn.
  • Kartoflerne skylles grundigt i koldt vand og skæres derefter i både. Lad kartoflerne dryppe af og tør dem evt. med et viskestykke.
  • Kom kartoffelbådene i en stor pose, eller en skål og kom olie, salt, hvidløgspulver, herbes de provance samt peber over. Blend det helt godt rundt, så olie og krydderier bliver fordelt på alle kartoffelbåde.
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Placer nu eller kartoffelskiverne med skindsiden ned på bagepladen og kom dem i den forvarmede ovn. her skal du nu bages i ca. 1 time eller til de er gyldne og lidt sprøde.
  • Når kartoflerne er færdige tages de ud af ovnen og serveres med det samme.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 389kcalKulhydrater: 69gProtein: 8gFedt: 11gMættet fedt: 8gNatrium: 1768mgKalium: 1635mgFibre: 10gSukker: 3gA-vitamin: 64IUC-vitamin: 74mgCalcium: 105mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bagte kartofler i ovn, Kartoffelbåde i ovn, Ovnbagte kartofler, Tilbehør med kartofler, Tilbehør til kød
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg