Populært:

Knuste kartofler

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Knuste kartofler penslet med lækkert krydret smør. Forkæl dig selv og familien med lækre knuste kartofler næste gang du skal servere et stykke godt kød. De smager helt fantastisk, og er det perfekte tilbehør til mad fra grillen. Hvis du har lyst til at se hvordan man laver de bedste knuste kartofler, så læs med her og få vores opskrift.

den bedste opskrift på knuste kartofler med krydderurter

Kartofler som tilbehør

Jeg er ikke den store kartoffelnyder, i hvert fald ikke uden at der er gjort noget ved dem. Helt nye kartofler smager godt, men når vi kommer hen på sæsonen, så synes jeg faktisk at en kogt kartoffel er kedelig.

Så er det jo heldigvis godt at man kan “tweake” lidt på dem. Pommes frites, bagekartofler, hasselback, pommes Anna, jeg kunne blive ved. Alle de fantastiske ting en kartoffel kan trylle sig om til med lidt hjælp, så er det straks noget andet.

Knuste kartofler er endnu en lækker måde man kan bruge kartoflen på. Min søn Johannes synes det er smart at de er lidt most på forhånd, så kan den bedre “suge” sovsen op.

knuste kartofler med smør og krydderurter

Hvordan laver man knuste kartofler?

Det er ret nemt at lave knuste kartofler, og man kan tilføje de krydderier man nu selv bedst kan lide. Her kommer en lille gennemgang af ingredienserne og fremgangsmåden.

  • Kartofler
  • Smør
  • Tørret oregano
  • Tørret rosmarin
  • Tørret timian
  • Salt og Peber

Ovnen forvarmes som det første.

Kartoflerne koges i velsaltet vand til det er møre, vandet hældes fra og kartoflerne “dampes” tørre. I mens kartoflerne koges smeltes smør i en gryde, krydderier samt hvidløg kommes i smørret og trækker smag i det smeltede smør.

De nu kogte kartofler placeres med passende mellemrum på en bageplade og trykket forsigtigt ud med en gaffel eller lignende. Pensel nu kartoflerne med kryddersmør og drys den med salt og peber.

Kartoflerne kommes nu i den varme ovn og bages til de er let gyldne. Server de knuste kartofler rygende varme som det perfekte tilbehør.

lækre maste kartofler med hvisløgssmør, rosmarin og timian

Knuste kartofler opskrift

Her kommer vores opskrift på de bedste knuste kartofler. Der er masser af velsmag fra krydderurter, hvidløg og smør. Det er nemt tilbehør til kød fra grillen, eller til anden på Mortens aften eller til juleanden. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

den bedste opskrift på knuste kartofler med krydderurter
5 fra 2 stemmer

Knuste kartofler

Lækre maste kartofler med hvidløg, krydderurter og smør
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 290 kcal

Ingredienser

  • 1 kg kartofler, mellem størrelse
  • 50 g smør, eller olivenolie
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • I en stor gryde med velsaltet vand koges kartoflerne møre. Det burde tage 15 – 20 minutter. Stik i dem med en kniv for at tjekke om de er færdige. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
  • I mens kartoflerne koger forberedes kryddersmør. I en gryde kommes smør, hvidløg, oregano, rosmarin samt timian. Smelt smørret ved svag varme og lad det trække smag fra krydderierne indtil kartoflerne er klar.
  • På en bageplade med bagepapir placeres de nu kogte kartoflerne med afstand til hinanden før de trykkes med en gaffel. Det skal gøres forsigtigt, så de ikke splatter helt ud.
  • De "maste" kartofler pensles nu med det krydrede smør og drysses med salt og peber. Placer bagepladen med kartoflerne midt i den forvarmede ovn, og bag kartoflerne i 20-25 minutter, eller til de er gyldne.
  • Tag kartoflerne ud og server dem med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 290kcalKulhydrater: 46gProtein: 5gFedt: 10gMættet fedt: 7gKolesterol: 27mgNatrium: 1268mgKalium: 1077mgFibre: 6gSukker: 2gA-vitamin: 334IUC-vitamin: 50mgCalcium: 61mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.