TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Sprøde hjemmelavede pommes frites

Herhjemme elsker vi at kunne hygge os med en god bøf med pommes frites, især hvis de er super lækre sprøde og selvfølgelig hjemmelavede.

Ungerne elsker pomfritter, og især når far laver dem selv. De bliver gerne stegt i frituregryden ude på terrassen, du ved lugten hænger lidt i luften indenfor. Der går ikke lang tid fra de er hevet op af gryden til børnene står klar til en smagsprøve. Den første knasende sprøde pommes frites er altid SÅ god.

Vi elsker at servere pommes frites til en god rød bøf og gerne med hjemmelavet bearnaise og lidt bagte tomater til. Mums, mums, mums… Hvis du ikke vil servere dine fritter med kød, så er en god chilimayo eller hjemmelavet ketchup altså ikke helt hen i vejret.

Sprøde hjemmelavede pommes frites - Opskrift på verdens bedste pomfritter i friture

Pommes frites opskrift

Her er hvordan vi laver vores hjemmelavede pommes frites, på den ikke helt fedtfattige måde. Men det er nu en gang sådan de smager bedst, og så behøver man jo ikke spise dem hver dag.

Hvis du ikke har en frituregryde, så kan du lave dem i en almindelig gryde med olie, men det er ikke helt så nemt at styre temperaturen som i en friture. Du skal passe på at olien ikke bliver for varm.

Vil du forberede pomfritterne i god tid, så lav de første steps, og steg dem første gang, og lad dem så ligge i køleskabet indtil lige før spisetid. Så skal du blot stege dem gyldne og sprøde i 180 grader varm olie, og så er de klar til servering. Det er ikke svært at lave hjemmelavede pommes frites, og det behøver ikke være tidskrævende hvis man er lidt godt forberedt.

Sprøde hjemmelavede pommes frites - Opskrift på verdens bedste pomfritter i friture
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Hjemmelavede pommes frites opskrift

Sprøde udenpå og lækre bløde indeni!
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk
Keyword Friture
Samlet tid 1 time
Portioner 4 personer

Ingredienser

 • 6 stk bagekartofler store
 • 1,5 – 2 l olie velegnet til friture
 • groft salt eller kryddersalt

Fremgangsmåde

 • Skyl kartoflerne og skræl dem.
 • Trim ender og sider på kartoflerne væk, så man kan skære helt perfekte pomfritter.
 • Skær nu kartoflerne i skiver á ca. 1 cm. og dernæst skæres skiverne til pomfritter, så de er ca. 1×1 cm. Det er vigtigt at de er samme størrelse så de bliver tilberedt ens.
 • Kom pomfritter op i en stor skål med koldt vand. Her skal de ligge i ca.15 min. Det er for at fjerne så meget stivelse som muligt.
 • I mens pomfritterne ligger i vandet varmes olien op til 130 grader.
 • Hæld vandet fra pomfritterne, og skyl den grundigt igen i vand. Nu skal pomfritterne tørres i et viskestykke eller lignende.
 • Så er de klar til at komme i frituren. Blancher nu pomfritterne i den varme olie i 8 -10 minutter. Tag pomfritterne op af olien og lad dem dryppe af. Spred dem ud på en bageplade og lad dem køle af.
 • Varm olien op til 180 grader. Kom de afkølede pomfritter tilbage i olien og steg dem til de er helt gyldne og sprøde.
 • Når de er færdige tages de op så de kan dryppe af, drys med dit favorit krydderi eller kryddersalt og server som tilbehør til en lækker bøf eller en grillkylling.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Leder du efter et alternativ, så prøv også vores lækre kartoffelfondant, kartoffelmos sous vide eller ristede paprikakartofler – alle tre opskrifter er gode bud på lækkert tilbehør til en god bøf, kylling eller andet kød. Selvom fritter er rigtig dejligt, så er det også godt at prøve noget nyt.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Lune ristede kartofler med røget paprika - nem opskrift på små ristede kartofler med paprika, dejligt tilbehør til kød, fisk eller kylling

Ristede kartofler med røget paprika

Opskrift »
shares