Vi kan godt lide kartoffelmos herhjemme. Både børn og voksne synes det er en dejlig spise. Sous vide kartoffelmos er lige en tand bedre end almindelig kartoffelmos synes vi. Det er som om den smager af meget mere, men man beholder jo også alt smagen inden i vakuumposen, så det giver ret god mening.
Når vi tilbereder kartoflerne på denne måde, og med rosmarin og hvidløg i posen, får mosen en helt fantastisk smag. Hvis man ikke er til rosmarin, kan man udelade det, eller erstatte det med en anden krydderurt.
Vi spiser generelt ikke helt vildt mange kartofler herhjemme, og hvis vi gør, så er det oftest i en anden form end de traditionelle kogte. Vi elsker dog både bagekartofler, lækker kartoffelmos eller flødekartofler hvis vi rigtig skal hygge os en aften. Børnene er generelt glade for kartofler, i sær hvis der hører sovs med – gerne af den brune slags. Så kan man nemlig mose kartoflerne i sovsen… En kartoffelmos som denne falder også altid i god jord.

Sous vide kartoffelmos opskrift
Her er vores bud på en lækker sous vide kartoffelmos. Den smager dejligt, og vi elsker den lækre smag af rosmarin i mosen. Det er en opskrift, der giver en cremet mos med en mild smag af rosmarin, som børnene også er vilde med.

Kartoffelmos sous vide
Ingredienser
- 4 bagekartofler, store
- 2 fed hvidløg
- 1 stilk rosmarin, frisk
- 4 spsk smør
- 1 dl fløde
- 1 dl mælk
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Varm sous vide karret op til 90 grader.
- Skræl bagekartoflerne og skær dem i skiver.
- Kom skiverne og alle de andre ingredienser ned i en vakuumpose, og sug luften ud og forsejl posen.
- Giv posen 1,5 timer ved 90 grader.
- Efter 90 min tages posen op. Hæld væsken fra, men gem den!
- Kom kartoffelskiverne over i en skål og mos dem godt. Tilsæt væsken fra posen undervejs, indtil mosen har den konsistens du gerne vil have.
- Smag mosen til med salt og peber.
- Hvis du ønsker det, kan mosen kommes i små ramakiner, lige bliver brunet på toppen under grillen i ovnen.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv også: Bearnaise sous vide og Creme brulee sous vide
Retter du kan spise til
Vi spiser kartoffelmos til mange forskellige retter. Hvis du laver den i små ramakiner som herover, er den skøn til en god bøf eller en grillkylling. Hvis du serverer den mere traditionelt, kan den spises til en lækker gryderet eller med løg og bacon som brændende kærlighed.
Sous vide kartoffelmos udstyr
Til denne opskrift har vi brugt vores sous vide stick fra Steba. Derudover har vi brugt en stor suppegryde som sous vide kar.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️