Vi kan godt lide kartoffelmos herhjemme. Bรฅde bรธrn og voksne synes det er en dejlig spise. Sous vide kartoffelmos er lige en tand bedre end almindelig kartoffelmos synes vi. Det er som om den smager af meget mere, men man beholder jo ogsรฅ alt smagen inden i vakuumposen, sรฅ det giver ret god mening.
Nรฅr vi tilbereder kartoflerne pรฅ denne mรฅde, og med rosmarin og hvidlรธg i posen, fรฅr mosen en helt fantastisk smag. Hvis man ikke er til rosmarin, kan man udelade det, eller erstatte det med en anden krydderurt.
Vi spiser generelt ikke helt vildt mange kartofler herhjemme, og hvis vi gรธr, sรฅ er det oftest i en anden form end de traditionelle kogte. Vi elsker dog bรฅde bagekartofler, lรฆkker kartoffelmos eller flรธdekartofler hvis vi rigtig skal hygge os en aften. Bรธrnene er generelt glade for kartofler, i sรฆr hvis der hรธrer sovs med – gerne af den brune slags. Sรฅ kan man nemlig mose kartoflerne i sovsen… En kartoffelmos som denne falder ogsรฅ altid i god jord.
Sous vide kartoffelmos opskrift
Her er vores bud pรฅ en lรฆkker sous vide kartoffelmos. Den smager dejligt, og vi elsker den lรฆkre smag af rosmarin i mosen. Det er en opskrift, der giver en cremet mos med en mild smag af rosmarin, som bรธrnene ogsรฅ er vilde med.
Kartoffelmos sous vide
Ingredienser
- 4 bagekartofler, store
- 2 fed hvidlรธg
- 1 stilk rosmarin, frisk
- 4 spsk smรธr
- 1 dl flรธde
- 1 dl mรฆlk
- 1 tsk salt
Sรฅdan gรธr du
- Varm sous vide karret op til 90 grader.
- Skrรฆl bagekartoflerne og skรฆr dem i skiver.
- Kom skiverne og alle de andre ingredienser ned i en vakuumpose, og sug luften ud og forsejl posen.
- Giv posen 1,5 timer ved 90 grader.
- Efter 90 min tages posen op. Hรฆld vรฆsken fra, men gem den!
- Kom kartoffelskiverne over i en skรฅl og mos dem godt. Tilsรฆt vรฆsken fra posen undervejs, indtil mosen har den konsistens du gerne vil have.
- Smag mosen til med salt og peber.
- Hvis du รธnsker det, kan mosen kommes i smรฅ ramakiner, lige bliver brunet pรฅ toppen under grillen i ovnen.
Noter
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Prรธv ogsรฅ: Bearnaise sous vide og Creme brulee sous vide
Retter du kan spise til
Vi spiser kartoffelmos til mange forskellige retter. Hvis du laver den i smรฅ ramakiner som herover, er den skรธn til en god bรธf eller en grillkylling. Hvis du serverer den mere traditionelt, kan den spises til en lรฆkker gryderet eller med lรธg og bacon som brรฆndende kรฆrlighed.
Sous vide kartoffelmos udstyr
Til denne opskrift har vi brugt vores sous vide stick fra Steba. Derudover har vi brugt en stor suppegryde som sous vide kar.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โค๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver!ย Du finder Facebookgruppen her