Indhold

Kartoffelmos Sous vide

Indhold

Vi kan godt lide kartoffelmos herhjemme. Både børn og voksne synes det er en dejlig spise. Sous vide kartoffelmos er lige en tand bedre end almindelig kartoffelmos synes vi. Det er som om den smager af meget mere, men man beholder jo også alt smagen inden i vakuumposen, så det giver ret god mening.

Når vi tilbereder kartoflerne på denne måde, og med rosmarin og hvidløg i posen, får mosen en helt fantastisk smag. Hvis man ikke er til rosmarin, kan man udelade det, eller erstatte det med en anden krydderurt.

Vi spiser generelt ikke helt vildt mange kartofler herhjemme, og hvis vi gør, så er det oftest i en anden form end de traditionelle kogte. Vi elsker dog både bagekartofler, lækker kartoffelmos eller flødekartofler hvis vi rigtig skal hygge os en aften. Børnene er generelt glade for kartofler, i sær hvis der hører sovs med – gerne af den brune slags. Så kan man nemlig mose kartoflerne i sovsen… En kartoffelmos som denne falder også altid i god jord.

sous vide kartoffelmos

Sous vide kartoffelmos opskrift

Her er vores bud på en lækker sous vide kartoffelmos. Den smager dejligt, og vi elsker den lækre smag af rosmarin i mosen. Det er en opskrift, der giver en cremet mos med en mild smag af rosmarin, som børnene også er vilde med.

sous vide kartoffelmos
0 fra 0 stemmer

Kartoffelmos sous vide opskrift

Lækker og cremet kartoffelmos med smag af rosmarin!
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t 30 min
Samlet tid 1 t 45 min
Ret Tilbehør

Ingredienser

 • 4 bagekartofler, store
 • 2 fed hvidløg
 • 1 stilk rosmarin, frisk
 • 4 spsk smør
 • 1 dl fløde
 • 1 dl mælk
 • 1 tsk salt

Sådan gør du

 • Varm sous vide karret op til 90 grader.
 • Skræl bagekartoflerne og skær dem i skiver. 
 • Kom skiverne og alle de andre ingredienser ned i en vakuumpose, og sug luften ud og forsejl posen. 
 • Giv posen 1,5 timer ved 90 grader.
 • Efter 90 min tages posen op. Hæld væsken fra, men gem den! 
 • Kom kartoffelskiverne over i en skål og mos dem godt. Tilsæt væsken fra posen undervejs, indtil mosen har den konsistens du gerne vil have. 
 • Smag mosen til med salt og peber.
 • Hvis du ønsker det, kan mosen kommes i små ramakiner, lige bliver brunet på toppen under grillen i ovnen. 

Noter

Server sammen med en god bøf eller en lækker grillkylling
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Sous vide
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Bearnaise sous vide og Creme brulee sous vide

Retter du kan spise til

Vi spiser kartoffelmos til mange forskellige retter. Hvis du laver den i små ramakiner som herover, er den skøn til en god bøf eller en grillkylling. Hvis du serverer den mere traditionelt, kan den spises til en lækker gryderet eller med løg og bacon som brændende kærlighed.

Sous vide kartoffelmos udstyr

Til denne opskrift har vi brugt vores sous vide stick fra Steba. Derudover har vi brugt en stor suppegryde som sous vide kar.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg