Kartoffelmos Sous vide

Vi kan godt lide kartoffelmos herhjemme. Både børn og voksne synes det er en dejlig spise. Sous vide kartoffelmos er lige en tand bedre end almindelig kartoffelmos synes vi. Det er som om den smager af meget mere, men man beholder jo også alt smagen inden i vakuumposen, så det giver ret god mening.

Når vi tilbereder kartoflerne på denne måde, og med rosmarin og hvidløg i posen, får mosen en helt fantastisk smag. Hvis man ikke er til rosmarin, kan man udelade det, eller erstatte det med en anden krydderurt.

Vi spiser generelt ikke helt vildt mange kartofler herhjemme, og hvis vi gør, så er det oftest i en anden form end de traditionelle kogte. Vi elsker dog både bagekartofler, lækker kartoffelmos eller flødekartofler hvis vi rigtig skal hygge os en aften. Børnene er generelt glade for kartofler, i sær hvis der hører sovs med – gerne af den brune slags. Så kan man nemlig mose kartoflerne i sovsen… En kartoffelmos som denne falder også altid i god jord.

sous vide kartoffelmos

Sous vide kartoffelmos opskrift

Her er vores bud på en lækker sous vide kartoffelmos. Den smager dejligt, og vi elsker den lækre smag af rosmarin i mosen. Det er en opskrift, der giver en cremet mos med en mild smag af rosmarin, som børnene også er vilde med.

sous vide kartoffelmos

Kartoffelmos sous vide opskrift

Lækker og cremet kartoffelmos med smag af rosmarin!
0 fra 0 stemmer
Ret: Tilbehør
Keyword: Sous vide
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 4 bagekartofler, store
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stilk rosmarin, frisk
  • 4 spsk smør
  • 1 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Varm sous vide karret op til 90 grader.
  • Skræl bagekartoflerne og skær dem i skiver. 
  • Kom skiverne og alle de andre ingredienser ned i en vakuumpose, og sug luften ud og forsejl posen. 
  • Giv posen 1,5 timer ved 90 grader.
  • Efter 90 min tages posen op. Hæld væsken fra, men gem den! 
  • Kom kartoffelskiverne over i en skål og mos dem godt. Tilsæt væsken fra posen undervejs, indtil mosen har den konsistens du gerne vil have. 
  • Smag mosen til med salt og peber.
  • Hvis du ønsker det, kan mosen kommes i små ramakiner, lige bliver brunet på toppen under grillen i ovnen. 

Noter

Server sammen med en god bøf eller en lækker grillkylling
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Prøv også: Bearnaise sous vide og Creme brulee sous vide

Retter du kan spise til

Vi spiser kartoffelmos til mange forskellige retter. Hvis du laver den i små ramakiner som herover, er den skøn til en god bøf eller en grillkylling. Hvis du serverer den mere traditionelt, kan den spises til en lækker gryderet eller med løg og bacon som brændende kærlighed.

Sous vide kartoffelmos udstyr

Til denne opskrift har vi brugt vores sous vide stick fra Steba. Derudover har vi brugt en stor suppegryde som sous vide kar.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg