Crème brûlée Sous vide

Vi elsker creme brulee! Og når vi laver den i sous vide, er vi sikre på at den bliver perfekt hver eneste gang. Vi har aldrig mislykkedes med en creme brulee sous vide, da temperaturen og tiden er så nem at styre. I ovnen har vi før endt op med noget der var tættere på en æggekage end på en lækker dessert.

Creme brulee er nemt at lave i forvejen og have i køleskabet. Så er der nem dessert til når man ikke vil stå i køkkenet hele aften og for eksempel har gæster til middag. Det eneste du skal gøre når du skal servere desserten, er at brænde karamel på, og så er desserten klar!

creme brulee sous vide
creme brulee sous vide

Creme brulee sous vide opskrift

Her er vores opskrift på creme brulee lavet i sous vide. Du kan nemt lave din creme brulee dagen i forvejen, og bare brænde karamel på den kolde creme lige inden servering! Så bliver det vist ikke nemmere.

creme brulee sous vide
5 fra 2 stemmer

Creme brulee sous vide opskrift

Den nemmeste og mest sikre metode til perfekt creme brulee!
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t 15 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Dessert
Køkken Fransk
Antal 12 små glas

Ingredienser

  • 6 æggeblommer
  • 1/2 l piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 70 g sukker

Til toppen

  • 50 g rørsukker

Sådan gør du

  • Klip vaniljestangen i mindre stykker og kom den sammen med æggeblommer, fløde, mælk og sukker i en skål og blend massen med en stavblender.
  • Hæld massen igennem en si over i en anden skål, og stil skålen på køl indtil der ikke er skum på toppen mere. 
  • Hæld creme brulee massen på små henkogningsglas og sæt låg på.
  • Opvarm sous vide karret til 80 grader. Sæt glassene forsigtigt ned i sous vide karret (vi bruger en pølsetang), og giv den 1 time og 15 min.
    creme brulee sous vide
  • Tag glassene op når tiden er gået, og lad dem køle lidt af (indtil du kan røre ved dem uden at brænde dig)
  • Kom glassene i et fad, og lad det kolde vand løbe ned over glassene til de er kølet rigtig godt af. 
  • Når de er kølet helt af, skal de i køleskabet i 2 timer.
  • Efter min et par timer på køl er de klar til servering, de kan sagtens stå længere tid på kål. Når de skal serveres, tager du låget af, drysser 1 tsk rørsukker på toppen, og brænder det til karamel med en gasbrænder eller under grillen i ovnen. 
  • Serveres straks, evt. med lidt bær eller frugt til.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Sous vide
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Har du ikke lyst til at investere i sous vide udstyr for at lave creme brulee, så se vores opskrift her på Creme brulee i ovn.

Creme brulee tilbehør

Du kan vælge at servere din creme brulee som den er, eller vælge at lave lidt let tilbehør til den. Frugt og bær er godt til creme brulee. Desserten er meget sød, så det er godt med lidt syrligt tilbehør for at give en god balance.

Du kan eksperimentere med at tilføje lidt bær i bunden af glasset inden du hælder cremen over, eller du kan komme lidt bær på toppen lige inden servering. Hindbær fungerer rigtig godt til creme brulee.

Creme brulee Udstyr

Du skal bruge en Creme brulee brænder og glas med tætsluttende låg. Du kan for eksempel bruge disse glas med patentlåg (reklamelink) og en brænder som denne (reklamelink). Du har også brug for noget du kan løfte glassene op af vandet med – vi bruger en almindelig pølsetang.

Til opskriften har vi brugt en Steba sous vide stick som denne (reklamelink), og vi har brugt en stor suppegryde som kar.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

8 reaktioner

  1. Lyder lækkert!
    Har du prøvet at lave det hele i en portion (pose) i sous vide badet, og først derefter dele det i skåle?
    Jeg har nemlig ikke skåle med låg…
    og vil gerne lave det i aften eller i morgen formiddag til at servere i morgen aften.

    1. Hej Tina
      Jeg vil ikke tro det bliver godt – den har nemlig allerede sat sig lidt når den kommer op af vandet i glassene. Så ville jeg nok bare lave dem i vandbad i ovnen som normalt 🙂

      Mvh Tina

  2. Er der ikke risiko for glasset revner pga. overtryk? Eller klarer henkogningsglasset at lukke luften ud, uden at lukke vand ind, når der kommer overtryk?

    Plejer nemlig selv at lave en lille åbning, så luften kan komme ud, men det er svært at ramme rigtigt med henkogningsglas, og det ender altid med der kommer lidt vand i et par af dem. Så hvis hvis jeg kan slippe for det, ville det være perfekt.

    1. Hej Jan. Gummilisten i de små henkogningsglas plejer at kunne regulere trykket uden at der trænger vand ind. Jeg plejer at fugte gummilisten, inden jeg lukker og sætter klips på. Jeg har ikke endnu oplevet at glassene revner under selve tilberedningen. 🙂 Held og lykke med projektet! Og lad os da lige høre hvordan de gik!

      De bedste hilsner

      Rasmus –

      1. 5 stars
        Super. Det gør det meget nemmere. 1000 tak for svar. Og så står den på creme brulee i nærmeste fremtid 😋

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg