Crème brûlée Sous vide

Vi elsker creme brulee! Og når vi laver den i sous vide, er vi sikre på at den bliver perfekt hver eneste gang. Vi har aldrig mislykkedes med en creme brulee sous vide, da temperaturen og tiden er så nem at styre. I ovnen har vi før endt op med noget der var tættere på en æggekage end på en lækker dessert.

Creme brulee er nemt at lave i forvejen og have i køleskabet. Så er der nem dessert til når man ikke vil stå i køkkenet hele aften og for eksempel har gæster til middag. Det eneste du skal gøre når du skal servere desserten, er at brænde karamel på, og så er desserten klar!

creme brulee sous vide
creme brulee sous vide

Creme brulee sous vide opskrift

Her er vores opskrift på creme brulee lavet i sous vide. Du kan nemt lave din creme brulee dagen i forvejen, og bare brænde karamel på den kolde creme lige inden servering! Så bliver det vist ikke nemmere.

Creme brulee sous vide opskrift

Den nemmeste og mest sikre metode til perfekt creme brulee!
Ret Dessert
Køkken Fransk
Keyword Sous vide
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Portioner 12 små glas

Ingredienser

  • 6 æggeblommer
  • 1/2 l piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 70 g sukker

Til toppen

  • 50 g rørsukker

Fremgangsmåde

  • Klip vaniljestangen i mindre stykker og kom den sammen med æggeblommer, fløde, mælk og sukker i en skål og blend massen med en stavblender.
  • Hæld massen igennem en si over i en anden skål, og stil skålen på køl indtil der ikke er skum på toppen mere. 
  • Hæld creme brulee massen på små henkogningsglas og sæt låg på.
  • Opvarm sous vide karret til 80 grader. Sæt glassene forsigtigt ned i sous vide karret (vi bruger en pølsetang), og giv den 1 time og 15 min.
    creme brulee sous vide
  • Tag glassene op når tiden er gået, og lad dem køle lidt af (indtil du kan røre ved dem uden at brænde dig)
  • Kom glassene i et fad, og lad det kolde vand løbe ned over glassene til de er kølet rigtig godt af. 
  • Når de er kølet helt af, skal de i køleskabet i 2 timer.
  • Efter min et par timer på køl er de klar til servering, de kan sagtens stå længere tid på kål. Når de skal serveres, tager du låget af, drysser 1 tsk rørsukker på toppen, og brænder det til karamel med en gasbrænder eller under grillen i ovnen. 
  • Serveres straks, evt. med lidt bær eller frugt til.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Har du ikke lyst til at investere i sous vide udstyr for at lave creme brulee, så se vores opskrift her på Creme brulee i ovn.

Creme brulee tilbehør

Du kan vælge at servere din creme brulee som den er, eller vælge at lave lidt let tilbehør til den. Frugt og bær er godt til creme brulee. Desserten er meget sød, så det er godt med lidt syrligt tilbehør for at give en god balance.

Du kan eksperimentere med at tilføje lidt bær i bunden af glasset inden du hælder cremen over, eller du kan komme lidt bær på toppen lige inden servering. Hindbær fungerer rigtig godt til creme brulee.

Creme brulee Udstyr

Du skal bruge en Creme brulee brænder og glas med tætsluttende låg. Du kan for eksempel bruge disse glas med patentlåg (reklamelink) og en brænder som denne (reklamelink). Du har også brug for noget du kan løfte glassene op af vandet med – vi bruger en almindelig pølsetang.

Til opskriften har vi brugt en Steba sous vide stick som denne (reklamelink), og vi har brugt en stor suppegryde som kar.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares