Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Pastafad med kylling

Pastafad med kylling

4.60

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.60

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Som i de fleste andre børnefamilier, står pastaretter højt på listen over livretter herhjemme. De dage hvor maden skal være nem, og passe sig selv i ovnen, er dette pastafad med kylling helt perfekt. Læs med her og få vores opskrift.

nem opskrift på pastafad med kylling

Familievenlig hverdagsmad

Det her pastafad er super god familiemad. Vores børn elsker den virkelig, og spiser altid rigtig godt når den kommer på bordet. Derudover, så er den ret nem at lave, det hele skal nemlig bare skæres ud og så i ovnen på en gang.

Er der rester tilbage, så er den også lækker dagen efter, så du kan sagtens lave et stort pastafad med kylling, og så har du mad til 2 dage på en gang. Det er sådan noget der virkelig kan hjælpe i en travl hverdag med skole, legeaftaler og fritidsaktiviteter.

bagt pasta med kylling og grønt

Hvordan laver man pastafad med kylling?

Det smarte ved denne opskrift, er at det meste bare skal direkte i fadet, blandes sammen og så i ovnen. Du kan godt variere ingredienserne lidt, og skifte ud med dine yndlingsgrøntsager, eller de rester du har i grøntsagsskuffen sidst på ugen. Til vores version af pastafad med kylling skal du bruge:

  • Bacon, det skal steges sprødt på en pande som det første.
  • Pasta, ukogt pasta som kommer direkte i fadet.
  • Kyllingebryst, utilberedt og skåret i mundrette stykker.
  • Rødløg og hvidløg, giver god smag.
  • Peberfrugt
  • Piskefløde og flåede hakkede tomater
  • Hønsebouillon, evt. af bouillonterning.
  • Oregano, Salt og peber
  • Parmesan

Først steges bacon sprødt på en pande. Så kommes pasta og kyllingekød i et ovnfast fad sammen med hvidløg, rødløg og peberfrugt i tern. Nu skal der væske på, hæld fløde, hakkede tomater og hønsebouillon over, og krydder med salt, peber og oregano.

Kom staniol over fadet, og bag det i ovnen i 1 time ved 210 grader varmluft. Tag herefter staniolen af, drys med parmesan og sæt tilbage i ovnen i 15 minutter eller til osten er smeltet og gylden. Nu er retten klar til servering, den kan evt. drysses med hakket persille eller finthakket forårsløg.

Server eventuelt med et lækkert hvidløgsbrød med ost.

Lækker bagt pastaret med kylling

Pastafad med kylling opskrift

Her får du vores opskrift på det bedste pastafad med kylling og peberfrugt i en lækker sovs med tomat og fløde. Det er nemt at lave, og aftensmaden passer sig selv i ovnen mens du kan lave noget andet.

nem opskrift på pastafad med kylling
4.60 fra 5 stemmer

Pastafad med kylling

Opskrift på pastafad med kylling
Den bedste bagte pastaret med kylling og grønt i fløde/tomatsauce
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 985 kcal

Ingredienser

  • 150 g bacon
  • 600 g kyllingebryst
  • 300 g pasta, penne
  • 2 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 fed hvidløg
  • 4 dl flåede tomater
  • 2,5 dl piskefløde
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag
  • 50 g parmesan, revet

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  • Skær baconen i tern, og steg den sprød på en pande.
  • Skær kyllingebryst ud i mundrette tern, og læg den i et ovnfast fad med høj kant sammen med pasta og den sprøde bacon.
  • Skær rødløg og peberfrugt i tern, og pres hvidløget. Fordel det hele i fadet.
  • Hæld hakkede tomater, piskefløde og hønsebouillon i fadet (hvis du bruger bouillonterning, kan alt væsken koges op først for at opløse terningen), og krydder med oregano, salt og peber. Rør lidt rundt i fadet, så det hele er jævnt fordel, og pastaen er dækket med væske.
  • Dæk fadet med staniol, og sæt det midt i ovnen i cirka 1 time eller indtil pastaen er tilberedt.
  • Fjern staniolen, og drys parmesan over retten, sæt den tilbage i ovnen, så den kan gratinere i cirka 15 minutter eller indtil osten er gylden.
  • Lad retten hvile 5-10 minutter og server med brød eller salat til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 985kcalKulhydrater: 79gProtein: 58gFedt: 48gMættet fedt: 23gKolesterol: 219mgNatrium: 1547mgKalium: 1447mgFibre: 6gSukker: 12gA-vitamin: 2243IUC-vitamin: 54mgCalcium: 286mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

12 kommentarer til “Pastafad med kylling”

  1. 5 stars
    jeg har prøvet jeres kyllinge fad men har byttet pasta ud med butternut squash da jeg kun spiser keto mad det vil sige lavt kulhydrat indhold, men det virker fint og smager skide godt, squashen giver en søme og nødeaktig smag til retten

    Svar
    • Hej Frank.

      Super god ide med butternut! Er glad for at det smagte godt 🙂 Tror da vi skal prøve din version næste gang.

      God aften til dig.

      De bedste hilsener

      Rasmus – Mad Fo Madelskere

      Svar
  2. Har lavet jeres ret 2 gange, er bare super lækkert. Her tredje gang vil jeg bruge hvad jeg har grønsager i køleskabet.

    Svar
    • Hej Anita
      Dejligt at høre, at du kan bruge vores opskrift som inspiration til at eksperimentere med andre grøntsager. Du kan stort set komme de grøntsager i du har lyst til, svampe, squash, gulerødder, tomater eller hvad du har i grøntsagsskuffen.

      Ha en dejlig aften
      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Karina.

      Vi har aldrig prøvet at fryse det ned. Men det minder jo om lasagne, så det tror jeg sagtens du kan 🙂

      De bedste hilsener

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
    • Hej Lisa

      Ja, du kan udskifte fløden med for eksempel cremefine eller bare med mælk eller anden væske hvis du vil undgå fløden. Det vigtigste er at få noget andet væske i i stedet, da pastaen skal bruge den mængde væske der er angivet i opskriften for at blive møre.

      God fornøjelse med det 🙂
      Mvh Tina, Madformadelskere.dk

      Svar
    • Hej Mette

      Det tror jeg godt du kan, det skal bare være samme mængde væske i sidste ende 🙂

      Mvh Tina

      Svar
    • Den er til 4 personer. Vi er to voksne og to børn, og har gerne lidt rester når vi serverer den.

      Glædelig jul
      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.