Som i de fleste andre børnefamilier, står pastaretter højt på listen over livretter herhjemme. De dage hvor maden skal være nem, og passe sig selv i ovnen, er dette pastafad med kylling helt perfekt. Læs med her og få vores opskrift.

Familievenlig hverdagsmad
Det her pastafad er super god familiemad. Vores børn elsker den virkelig, og spiser altid rigtig godt når den kommer på bordet. Derudover, så er den ret nem at lave, det hele skal nemlig bare skæres ud og så i ovnen på en gang.
Er der rester tilbage, så er den også lækker dagen efter, så du kan sagtens lave et stort pastafad med kylling, og så har du mad til 2 dage på en gang. Det er sådan noget der virkelig kan hjælpe i en travl hverdag med skole, legeaftaler og fritidsaktiviteter.
Mere hverdagsmad
Hvordan laver man pastafad med kylling?
Det smarte ved denne opskrift, er at det meste bare skal direkte i fadet, blandes sammen og så i ovnen. Du kan godt variere ingredienserne lidt, og skifte ud med dine yndlingsgrøntsager, eller de rester du har i grøntsagsskuffen sidst på ugen. Til vores version af pastafad med kylling skal du bruge:
- Bacon, det skal steges sprødt på en pande som det første.
- Pasta, ukogt pasta som kommer direkte i fadet.
- Kyllingebryst, utilberedt og skåret i mundrette stykker.
- Rødløg og hvidløg, giver god smag.
- Peberfrugt
- Piskefløde og flåede hakkede tomater
- Hønsebouillon, evt. af bouillonterning.
- Oregano, Salt og peber
- Parmesan
Først steges bacon sprødt på en pande. Så kommes pasta og kyllingekød i et ovnfast fad sammen med hvidløg, rødløg og peberfrugt i tern. Nu skal der væske på, hæld fløde, hakkede tomater og hønsebouillon over, og krydder med salt, peber og oregano.
Kom staniol over fadet, og bag det i ovnen i 1 time ved 210 grader varmluft. Tag herefter staniolen af, drys med parmesan og sæt tilbage i ovnen i 15 minutter eller til osten er smeltet og gylden. Nu er retten klar til servering, den kan evt. drysses med hakket persille eller finthakket forårsløg.
Server eventuelt med et lækkert hvidløgsbrød med ost.
Elsker du pastaretter i ovn?
Prøv også vores opskrift på Pastafad med skinke og broccoli
Pastafad med kylling opskrift
Her får du vores opskrift på det bedste pastafad med kylling og peberfrugt i en lækker sovs med tomat og fløde. Det er nemt at lave, og aftensmaden passer sig selv i ovnen mens du kan lave noget andet.

Pastafad med kylling
Ingredienser
- 150 g bacon
- 600 g kyllingebryst
- 300 g pasta, penne
- 2 rødløg
- 1 rød peberfrugt
- 3 fed hvidløg
- 4 dl flåede tomater
- 2,5 dl piskefløde
- 5 dl hønsebouillon
- 1 spsk oregano
- 1 tsk salt
- Peber, efter smag
- 50 g parmesan, revet
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
- Skær baconen i tern, og steg den sprød på en pande.
- Skær kyllingebryst ud i mundrette tern, og læg den i et ovnfast fad med høj kant sammen med pasta og den sprøde bacon.
- Skær rødløg og peberfrugt i tern, og pres hvidløget. Fordel det hele i fadet.
- Hæld hakkede tomater, piskefløde og hønsebouillon i fadet (hvis du bruger bouillonterning, kan alt væsken koges op først for at opløse terningen), og krydder med oregano, salt og peber. Rør lidt rundt i fadet, så det hele er jævnt fordel, og pastaen er dækket med væske.
- Dæk fadet med staniol, og sæt det midt i ovnen i cirka 1 time eller indtil pastaen er tilberedt.
- Fjern staniolen, og drys parmesan over retten, sæt den tilbage i ovnen, så den kan gratinere i cirka 15 minutter eller indtil osten er gylden.
- Lad retten hvile 5-10 minutter og server med brød eller salat til.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
jeg har prøvet jeres kyllingefad men har byttet pasta ud med butternut squash da jeg kun spiser keto mad det vil sige lavt kulhydratindhold, men det virker fint og smager skide godt, squashen giver en sødme og nødeagtig smag til retten.
Hej Frank.
Super god ide med butternut! Er glad for at det smagte godt 🙂 Tror da vi skal prøve din version næste gang.
God aften til dig.
De bedste hilsener
Rasmus – Mad Fo Madelskere
Har lavet jeres ret 2 gange, er bare super lækkert. Her tredje gang vil jeg bruge hvad jeg har grønsager i køleskabet.
Hej Anita
Dejligt at høre, at du kan bruge vores opskrift som inspiration til at eksperimentere med andre grøntsager. Du kan stort set komme de grøntsager i du har lyst til, svampe, squash, gulerødder, tomater eller hvad du har i grøntsagsskuffen.
Ha en dejlig aften
Mvh Tina
Er retten fryse venlig?
Hej Karina.
Vi har aldrig prøvet at fryse det ned. Men det minder jo om lasagne, så det tror jeg sagtens du kan 🙂
De bedste hilsener
Rasmus – Mad For Madelskere
Kan man udskifte fløde med noget andet ???
Hej Lisa
Ja, du kan udskifte fløden med for eksempel cremefine eller bare med mælk eller anden væske hvis du vil undgå fløden. Det vigtigste er at få noget andet væske i i stedet, da pastaen skal bruge den mængde væske der er angivet i opskriften for at blive møre.
God fornøjelse med det 🙂
Mvh Tina, Madformadelskere.dk
Hej.
Kan jeg bruge fløde/mornaysauce i stedet for de flåde tomater?
Hej Mette
Det tror jeg godt du kan, det skal bare være samme mængde væske i sidste ende 🙂
Mvh Tina
Hvor mange er denne opskrift til.
Antal personer ?
Den er til 4 personer. Vi er to voksne og to børn, og har gerne lidt rester når vi serverer den.
Glædelig jul
Mvh Tina