Vi elsker lækre bagte pastaretter herhjemme, og laver det faktisk ret ofte. Det er nemlig så nemt, og så ved vi at børnene elsker det. I dag får du vores opskrift på et skønt pastafad med kødboller. Lækre italienske kødboller i en cremet tomatsauce, sammen med pasta der bages i ovnen. Læs med her og se hvordan du laver retten.
Bagt pasta er nemt!
Vi elsker bagte pastaretter. Det tager ganske kort til lige at forberede retten, og så skal den bare dækkes over med staniol og så passe sig selv i ovnen. Pastaen bliver bagt direkte i saucen, så der er ingen grund til at koge den først.
Denne version er med kødboller i en cremet tomatsauce. Vi steger lige kødbollerne af på panden, fordi vi rigtig godt kan lige de lige får lidt stegeflade yderst, men hvis du ikke vil stege dem af, så når de også at blive gennembagt i ovnen under tilberedningen selvom du kommer dem rå i fadet. Det er helt op til dig selv.
Det er sådan en god hverdagsret, for når først retten er forberedt og sat i ovnen, så kan man lave andre ting. Man behøver ikke at holde øje med maden hele tiden, og den passer sig selv indtil spisetid. Det er skønt at man kan lave så velsmagende mad på så simpel en måde.
Ingrediensnoter
Oksekød – Vi laver kødbollerne af oksekød. Det er klassiske italienske kødboller, som bare er små smagsbomber i pastaretten. De smager simpelthen så skønt! Og så er de ret nemme at lave.
Ost – Der skal ost på toppen! Her er brugt mozzarella, men du kan også bruge parmesan eller andre oste til at gratinere toppen med. I kødbollerne er der også parmesan eller Grana Padano ost.
Bacon – Vi bruger bacon fordi det bare giver en skøn smag til retten. Helt almindelig bacon fra supermarkedet er fint, hvis du ikke er så heldig at have den hjemmelavede slags tilgængeligt.
Grøntsager – I denne opskrift har vi lavet helt simpelt pasta med kødboller i fad. Du kan selvfølgelig godt tilsætte lidt grøntsager hvis du har lyst. Vi vil hellere spise lidt gnavegrønt ved siden af eller en grøn salat. Men du kan sagtens tilsætte tern af peberfrugt eller andre grøntsager i fadet også.
Hvordan laver man pastafad med kødboller?
Pastafad lavet med pasta der bliver bagt i ovnen, er en skøn og nem måde at lave mad på. I denne version er det pastafad med kødboller. Først skal farsen til kødbollerne blandes sammen, og herefter skal kødbollerne formes. Vi steger dem derefter kort af på en varm pande før de kommer i fadet sammen med pastaen.
Så steger vi bacon og løg af, og herefter tilsættes resten af ingredienserne til saucen. Når den er kogt op, hældes den over pasta og kødbollerne i fadet, som så skal dækkes med staniol og ind i ovnen. Når pastaen er tilberedt, skal der mozzarella på toppen, og så skal den lige et smut i ovnen igen så osten kan smelte. Når retten er færdig, drysses med frisk persille på toppen.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det SKAL du gøre! Retten smager også skønt dagen efter. Du kan eventuelt tage den med til frokost, og varme den hvis du har en mikroovn tilgængelig.
Ja. Du kan bruge den ost til har lyst til. Mozzarella eller parmesan er vores favoritter.
Andre pastaretter du måske vil synes om
- Pastafad med oksekød
- Pastafad med kylling
- Pasta med kylling og bacon
- Spaghetti med kødboller i tomatsovs
- Spaghetti Napoli
Opskrift på bagt pasta med kødboller og tomatsauce
Her kommer vores opskrift på en skøn bagt pastaret med italiensk kødboller i en cremet tomatsauce. Det er en af favoritretterne herhjemme lige nu, og både børn og voksne er vilde med den. Saftige og smagfulde kødboller og i en cremet sovs der bare er god til pasta. Vi elsker den, og vi håber også du får lyst til at prøve den.
Pastafad med kødboller
Ingredienser
Kødboller
- 500 g hakket oksekød
- 1 dl parmesan, fintrevet
- 1 æg
- 1 dl rasp
- 1 bdt frisk persille, finthakket
- 1 ½ tsk salt
- Peber, efter smag
Yderligere
- 1 spsk olivenolie
- 150 g bacon
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk oregano
- 4 dl hakkede tomater, fra dåse
- 2,5 dl piskefløde
- 5 dl oksebouillon
- 1 tsk salt
- Peber, efter smag
- 300 g pasta, penne
- 125 g frisk mozzarella
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 210 grader.
Kødboller:
- Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål, gem evt. lidt persille til at drysse over retten til sidst. Ælt farsen godt sammen.
- Form kødboller af farsen på cirka 2 cm i diameter.
- Opvarm olivenolie på en pande, og brun kødbollerne af, de skal ikke være gennemstegt med bare have lidt stegeflade. Stil dem herefter til siden.
Pastafad:
- Skær bacon i tern og steg det herefter gyldnet på samme pande.
- Hak løg og hvidløg og tilsæt dem til baconternene på panden. Steg indtil løgene er klare.
- Tilsæt oregano, hakkede tomater, piskefløde, bouillon samt salt og peber, og kog saucen op i panden.
- Kom den ukogte pasta i et stort fad. Læg kødbollerne i, og hæld til sidst saucen hen over. Rør rundt i fadet, så saucen bliver jævnt fordelt.
- Dæk fadet med staniol, og sæt det i den varme ovn i 35-40 minutter eller til pastaen er færdigtilberedt.
- Fjern nu staniolen, bræk mozzarellaen i stykker, og fordel den over pastafadet. Sæt fadet tilbage i ovnen indtil osten er smeltet.
- Lad retten stå 5 minutter inden den serveres. Drys eventuelt med frisk persille inden servering, og server med grøntsager eller en salat.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her