Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Pastafad med bacon

Pastafad med bacon

4.50

/5

1 time 15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

1 time 15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi er blevet helt vilde med at lave forskellige bagte pastaretter herhjemme. Det er bare super nemt! Denne opskrift er på et pastafad med bacon, peberfrugt og broccoli i en cremet tomat/flødesauce. Nemt, billigt og lige noget ungerne også sætter pris på. Læs med her og få den nemme opskrift.

nem pastafad med bacon og grøntsager i en cremet flødesovs

Bagt pasta er nemt og lækkert

Vi elsker at lave bagte pastaretter herhjemme. Det er så nemt bare lige at sætte det hele over, og så smide det i ovnen. På under en time efter, er det klar til servering.

I denne version er det bacon der er hovedingrediensen. Bacon giver masser af god smag til både pastaen og saucen, og så er det jo bare noget de fleste kan lide.

Vi bruger her peberfrugt og broccoli som grøntsager i retten, men du kan selvfølgelig skifte ud og bruge de grøntsager du allerbedst selv kan lide, eller dem du ved ungerne elsker. Vores børn er vilde med broccoli, så det bruger vi ofte i sådanne retter.

Bagt pastafad er også en ret billig ret at lave. Det er god “sidst på måneden”-mad.

Du kan nemlig bare bruge alle de rester af kød og grønt du har i køleskab eller fryser og så får du med garanti noget lækkert ud af det.

skefuld af cremet bagt pastafad med bacon og grøntsager

Ingrediensnoter

Bacon – Hvis du har et helt stykke bacon, gerne hjemmelavet, så er det det allerbedste. Ellers kan du også sagtens bruge det fra supermarkedet. Baconen skal skæres i tern, og så skal den lige steges af på panden som det første.

Grøntsager – Du kan faktisk bruge alle mulige slags grøntsager til dit pastafad. Her i opskriften har vi brugt broccoli og peberfrugt, men du kan også bruge bønner, gulerødder, porrer, ærter eller hvad du lige har liggende i køleskabet.

Ost – Der skal helst ost på toppen. Det er næsten et must vil jeg sige. Men du kan sagtens bruge andre slags ost end parmesan. Grana padano eller revet mozzarella er også rigtig fint til at gratinere på toppen.

Hvordan laver man pastafad med bacon?

Det er supernemt at lave et lækkert pastafad med bacon og grøntsager.

Det første du gør, er at stege bacontern af på panden. Herefter kommer man hakkede løg, hvidløg og tern af peberfrugt på panden, og lige steger af inden det kommes i et stort ovnfast fad sammen med de resterende ingredienser.

Fadet dækkes med staniol, og skal så i ovnen en lille time inden staniolen fjernes og retten drysses med ost. Så skal den tilbage i ovnen indtil osten er smeltet, og til sidst kan man drysse med frisk persille eller andre krydderurter på toppen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med bagt pastaret i ovn med bacon og grøntsager i cremet sauce

Ofte stillede spørgsmål

Kan man gemme resterne?

Ja du kan sagtens gemme eventuelle rester. Kom dem i køleskabet, og så kan de varmes dagen efter. Opvarm i ovn med staniol over eller kom det kort i mikroovnen.

Kan man bruge andre grøntsager?

Ja du kan sagtens bruge andre grøntsager end broccoli og peberfrugt. Brug tern af de grøntsager du bedst kan lide, eller dem du har til overs i køleskabet.

Kan jeg bruge andet end bacon?

Ja du kan også lave retten med hakket kød af okse, svin eller kylling. Du kan også lave den med stykker af kylling eller andet kød.

Andre pastaretter du måske vil synes om

bagt pastafad med bacon, broccoli og peberfrugt i tomatsauce

Opskrift på bagt pastaret med bacon

Her får vores nemme opskrift på et skønt bagt pastafad med bacon. Det er sådan en ret som vi laver, når vi skal have noget rigtig hyggemad hele familien. Både børn og voksne elsker nemlig denne pastaret herhjemme.

Hvis du vil bruge andre grøntsager i retten, kan du sagtens skifte broccoli og peberfrugt ud med andre. Vi håber du får lyst til at prøve at lave denne pastaret for din familie.

nem pastafad med bacon og grøntsager i en cremet flødesovs
4.50 fra 2 stemmer

Pastafad med bacon

Opskrift på pastafad med bacon
Nemt familievenligt pastafad med bacon og peberfrugt. Bagt pasta er billig, hurtig og velsmagende aftensmad, der passer sig selv i ovnen mens du kan lave andre ting. Server med en salat eller et flutes.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 1326 kcal

Ingredienser

 • 400 g bacon, i tern
 • 2 løg, hakkede
 • 3 fed hvidløg, finthakkede
 • 1 rød peberfrugt, i tern
 • 300 g broccoli, delt i buketter
 • 1 spsk oregano
 • 1 tsk sukker
 • 1 tsk salt
 • Peber
 • 300 g pasta, penne
 • 4 dl hakkede tomater, fra dåse
 • 2,5 dl piskefløde
 • 5 dl oksebouillon, 5 dl vand samt 1 bouillonterning
 • 50 g parmesan, grana padano, eller revet mozzarella
 • 1 spsk frisk persille, eller purløg

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 210 grader.
 • Steg baconternene næsten sprøde på en pande, halvdelen af fedet hældes fra. Derefter tilsættes løg og hvidløg, rød peber, og steg så ved middel varme til løgene er klare. Tilsæt salt, sukker samt peber og oregano.
 • Kom den ukogte pasta, fyldet fra panden, hakkede tomater, broccolibuketter, fløde samt bouillon i et ovnfast fad. Vendt det rundt, så det bliver jævnt fordelt, og pastaen er dækket af væske.
 • Fadet dækkes til med staniol, og sættes i den forvarmede ovn i 50-60 minutter, eller indtil pastaen er færdigtilberedt.
 • Staniolen fjernes fra fadet, drys med revet parmesan, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter eller til osten er smeltet.
 • Tag fadet ud, drys med hakket persille og server med grøntsager, en salat eller et brød til.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1326kcalKulhydrater: 102gProtein: 76gFedt: 69gMættet fedt: 31gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 26gTransfedt: 1gKolesterol: 197mgNatrium: 32688mgKalium: 1937mgFibre: 8gSukker: 31gA-vitamin: 2771IUC-vitamin: 121mgCalcium: 401mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.