Lækker, nem og billig aftensmad. Mexicansk pastafad er en opskrift på billig aftensmad for hele familien, med en smag de fleste vil kunne lide. Smagen ligger op ad Mexicanske Tacos eller Tortillas, bare samlet i et lækkert cremet pastafad. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave, så læs med her.

Billig aftensmad med smagen fra Mexico
Det er vidst ingen hemmelighed at priserne på stort set alt er på himmelflugt, og så handler det jo om at spare hvor man kan. Mexicansk pastafad er blevet til ud fra rester i spisekammer og køleskab, og resultatet blev rigtig godt.
Der var næsten rester til tacos, bortset lige fra skallerne, men der var pasta, fløde og nogle andre småting der bare stod på hylderne.
Vi er vilde med mad fra Mexico, chili, masser af krydderier, frisk salsa, friske krydderurter, det kan ikke gå helt galt, og sådan har vores unger det også. Meget Mexicansk mad er noget man spiser med fingrene, og det er lige noget der passer ungerne!
Hvis jeg skulle komme med et bud på den bedste Mexicanske ret, så må det absolut være klassisk chili con carne, oversat betyder det ganske enkelt chili og kød, det smager bare så godt! Men det her pastafad er nu også ret godt godt hvis jeg selv skal sige det, og så er det som før nævnt billig aftensmad til 4 personer.
På et eller andet tidtpunkt, så står en rejse til Mexico på listen over ting der skal opleves, og selvom det ikke just er et af de mest fredelige lande i verden, så er maden nok til at jeg ville tage chancen.
Pastafad er generelt rimeligt billigt at lave, så hvis man som os hører til dem der sparer lidt på det månedlige madbudget, så er den her ret et godt bug på velsmagende aftensmad der ikke koster alverden.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Løg – Der skal selvfølgelig helt almindelig løg i. De giver en dejlig smag til kødsaucen. Du kan dog også sagtens bruge rødløg.
Hakket oksekød – Hakket oksekød, hakket svinekød, eller hakket kyllingekød. Du kan bruge alle 3 slags kød som en variation. Er du ikke til kød, så skift det ud med linser eller kikærter.
Hvidløg – Jeg elsker hvidløg, og det er også en vigtig ingrediens i det mexicanske køkken.
Rød peberfrugt – Rød peberfrugt, grøn peberfrugt, det betyder ikke så meget.
Majs – Majs plejer vi altid at have på bordet når vi spiser tacos, så det skal selvfølgelig også i her.
Bønner – Bønner er sunde, de smager godt og så er de billige. Det er bønner på dåse og de skal skylles af inden de kommes i. Vi bruger som regel kidneybønner, men du kan vælge de bønner du bedst kan lide.
Hakkede tomater – Hakkede tomater er med til at give en god smag og væske som pastaen suger op når det bliver tilberedt.
Fløde – Fløde giver et dejligt cremet pastafad, men det kan springes over, bare husk at der skal tilsvarende anden mængde væske i.
Bouillon – Bouillon, her snakker jeg bare om en terning opløst i 1/2 liter vand.
Salt & Peber – Mad skal krydres, og salt og peber kan ikke undværes.
Pasta – Jeg plejer at bruge penne, men sløjfer, skruer eller lignende kan bruges.
Cheddar & Mozarella – Giver sammen en lækker gratinering.
Forårsløg – Friskt og lækkert som lidt grønt på toppen.
Hvordan laver man mexicansk pastaret?
I en stor pande opvarmes olie til middelvarme, og de allerede hakkede løg klares inden oksekødet kommes i. Det brunes af inden hvidløg og hakket rød peberfrugt kommes i. Det svitses med i nogle minutter.
Kom tacokrydderi i, og svits det med i et par minutter inden du kommer Majs, bønner, hakkede tomater, fløde samt bouillon i. Saucen bringes i kog og smages til med slat og peber. Lad saucen simre imens du kommer tørret pasta i et ildfast fad. Hæld den varmes kødsauce over, og vend det hele rundt. Kom folie over, og sæt det i en forvarmet ovn.
Pastafadet tilberedes nu i en lille time inden folien fjernes, og revet cheddar og mozarella fordeles ud over. Stil fadet i ovnen igen og lad osten gratinere.
Tag fadet ud og drys med frisk hakket forårsløg.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Rester kan opbevares på køl i op til 3 dage eller det kan fryses ned.
Ja, du kan bruge svinekød eller kyllingekød. Eller måske springe kødet helt over og bruge linser eller kikærter.
Andre pastaretter i fad du måske vil synes om
Tips og tricks til TEXmex pastafad
- Sørg for at smage kødsaucen godt til. Kom eventuelt chili i hvis den skal have et ekstra pift.
- Du kan sagtens bruge andre grøntsager. Kig efter hvad du har af rester i køleskabet, hak dem og kom dem med i pastafadet.
Serveringsforslag
- Server sammen sprøde nachos.
Elsker du mexicansk mad?
Prøv også vores One pot Taco Spaghetti eller Mexicansk Tacosuppe med oksekød
Opskrift på bagt mexicansk pasta i fad
Her får du vores opskrift på et mega lækkert mexicansk pastafad med masser af god smag, kød og grøntsager. Det er nemt at lave, og du kan bruge de rester af grøntsager du har i køleskbet.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere dette pastafad for din familie. Herhjemme er det et kæmpe hit hos både børn og voksne.

Mexicansk pastafad med oksekød
Ingredients
- 2 løg
- 400 g hakket oksekød
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 30 g tacokrydderi
- 1 ds majs
- 1 ds bønner
- 4 dl hakkede tomater, fra dåse
- 3 dl piskefløde
- 5 dl oksebouillon
- 1 tsk salt
- Peber
- 300 g pasta, penne
- 100 g cheddarost, grana padano, eller revet mozzarella
- 100 g mozzarella
- 3 forårsløg
Instructions
- Tænd ovnen på 210 grader.
- Hak løgene, og steg dem ved middel varme til løgene er klare. Tilsæt hakket oksekød, hakket hvidløg samt rød peberfrugt i tern, og steg videre til kødet er brunet af.2 løg, 400 g hakket oksekød, 3 fed hvidløg, 1 rød peberfrugt
- Tilsæt derefter tacokrydderi, og svits det med i et par minutter, inden du tilsætter Majs, bønner, hakkede tomater, fløde samt bouillon. Bring det i kog og skru ned for varmen, kom salt og peber i og smag det til.30 g tacokrydderi, 1 ds majs, 1 ds bønner, 4 dl hakkede tomater, 3 dl piskefløde, 5 dl oksebouillon, 1 tsk salt, Peber
- Kom den ukogte pasta i et stort fad. Hæld til sidst saucen hen over, og rør rundt i fadet, så saucen bliver jævnt fordelt og blandet med den ukogte pasta.300 g pasta
- Dæk fadet til med staniol, og sæt det i ovnen i 50-60 minutter, eller indtil pastaen er færdigtilberedt.
- Fjern staniolen fra fadet, drys med stykker af mozzerella og revet cheddar, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter eller til osten er smeltet.100 g cheddarost, 100 g mozzarella
- Tag fadet ud, drys med hakket forårsløg og server med grøntsager, en salat eller et brød til.3 forårsløg
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Super lækkert og let at lave. Smager endnu bedre dagen efter 🙂
Hej Birthe
Tusind tak for din kommentar, det er dejligt at høre at du kan lide opskriften.
Og ja, det smager skønt dagen efter.
Mvh Tina
Super lækker mexicansk pastaret.
Bliver ikke sidste gang, den bliver lavet.
Grøn salat med mormor dressing til , er bare mums.
Hej Inge
Tusind tak for din feedback, vi er glade for at du kan lide opskriften 🙂
Mvh Tina
Er det mazzarellakugler eller revet mozzarella?
Hej Marianne.
Frisk mozzarella i stykker fordelt ud over.Du kan også bruge revet mozzarella. 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
Hvor længe skal det koge i gryden? Synes ikke der står det i opskriften nemlig 😊
Hej Lotte.
Det skal sådanset bare lige koges op, så er det klar. Grunden til at jeg skriver “skru ned for varmen” er bare at det skal holdes varmt til det hældes over pastaen i fadet 🙂 Så ikke noget med at de skal stå og simre i flere timer eller noget, det skal bare lige varmes op.
Håber det smager 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere